На море в България 2020 г.! - 2

• 33 354
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Сф
Да, още не са отворили хотели, камо ли на инклузив!
Но и аз си мисля, че преди чужденците ще е по-безопасно.Обаче юни да се измъкнем  с дете на у-ще и работа, трудно.

# 541
ОИ (поне във вида който го познаваме) скоро няма да има.

# 542
  • Варна
Желанията замъгляват реалността. Морето е ледено, с вълни 2-3 бала. Само за гледане е загуба на време. Направете си и застраховка, рискове всакакви.

# 543
  • Сф
Аз не знам как ще спрат децата да играят заедно, хората да си разменят лафове по баровете, за инклузива говоря.Вечерна анимация, игри,  плаж? Ей от вчера градинки и катерушки са пълни.Ние например вечер се заседяваме на масата.сега, ако са разредени масите, значи сменно хранене и под час и после в стаята?
Ще чакаме отзиви и действаме на ласт минит или квартира. Ако решим.А аквапарковете?там  са сериозни инвестиции..

# 544
Препоръчайте някое семейно хотелче или къща за гости в Царево?
Диана. В хотела условията са добри, храната също, идеална локация за разходки, но плажът до него не е хубав.

# 545
  • София
Ще. Още това лято. Само без хората сами да пипат всеки прибори да си сипват, вместо това - ще Им сипва персонал от хотела.

# 546
Не ми става ясно как ще се осъществява ОИ изхранването. Сегиозно се замислям да си искам капарото и да си наемем апартамент, май ще изкараме по-добре
Няма връщане на капаро вече до 12 месеца! Чак след една година може да си вземеш парите.

Mia Rulana, не знам кой и от къде ти е пратил тази декларация, но такава официално още няма одобрена и както писах по-назад, от днес и поне за сега до 14.06.2020 г., ако влизаш в страната от чужбина, независимо по какави причини, оставаш под задължителна карантина 14 дни. Същото важи и ако ти пътуваш в друга държава, като влезеш в нея стоиш под карантина 14 дни.

# 547
  • ВАРНА
Отиваме само за уикенда, с нощувка  разбира се. Не е проблем, че водата е студена. Целта е да видим моренцето, че ни се стяга душата за него. И това ще ни е за тази година.

Най-рано за 24 маx ще има отворени хотелчета на Зл.пясъци...само малките 3 звезди до 5-10 юни!
...същото е и на Обзор и Сл.бряг....
 - големите ол инклузив чакат решение дали ще пуснат поне германците след  15 юни.

Ако няма развитие с германците до 15 юни въобще няма да отворят големите хотелски коплекси - нито един в двата големи курорта  Зл.пясъци и Сл.бряг....
и въобще нагласата е само малките да отворят за нощувки от 1 юни

Иначе за успокение на туристите от вътрешноста - освен затворените все още на 75% хотели и времето по морето е див студ!      
Пътувах днес разнос -;
 Обзор/Иракли  -  Шкорпиловци - Варна - Зл.пясъци - Кранево.....брули навсякъде леден - порещ бриз край морето...реална темп. - усещане не повече от 20 градуса по обед.

За сравнение за утре 15 май   14 часа при идваща уж вълна от сахара -  

Пловдив 32 гр  -  Русе 34 гр. -   Шумен 33 гр. - Варна 26 гр. -  Обзор 24 гр. -  Зл.пясъци 25  гр  Ахтопол 24 гр. -- София 31.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 14:35 от Варненец

# 548
  • София
На мен и се струва най-разумно всеки преди да пипне кафе машина или машина за сокове, да си дезинфекцира ръцете. Да сложат там една туба с дезинфектант и така. Иначе не виждам кой ще седи до машината и ще я бърше след всеки потребител.

"Ако няма развитие с германците до 15 юни въобще няма да отворят големите хотелски коплекси - нито един в двата големи курорта  Зл.пясъци и Сл.бряг...." - това само за тези 2 курорта ли се отнася? Ние сме на Аркутино, там няма чак толкова чужденци.

# 549
  • Варна
Аквапарка на Зл.Пасъци е собственост на циганин. Да ви пояснявам ли, откъде е взел приходите? Не жалете особено този бизнес. Малките, семейни хотели имат нужда от помощ.
Можете да наемете вила или апартамент,  с приятелско семейство.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 16:07 от Viviana91

# 550
Автопарка на Зл.Пасъци е собственост на циганин. Да ви пояснявам ли, откъде е взел приходите? Не жалете особено този бизнес. Малките, семейни хотели имат нужда от помощ.
Можете да наемете вила или апартамент,  с приятелско семейство.
Мен лично не ме интересува нито на кого е хотела, нико кой държи автопарка, плажа и т.н., стига да ме обслужва качествено и цената да си отговаря на услугата. Не ме вълнуват малки семейни хотелчета, къщи за гости, стаи или апартаменти под наем, бунгалца, къщурки и т.н., дори да са на най-бялото ангелче! Предпочитам големи доказали се хотели, с всички удобства, лукс, чистота, безапелационно обслужване и да не мисля, дали да сготвя боб или да нарежа доматки!!! Няма да подкрепям никого от този бранш, независиво дали е малък или голям. За сега с малки изключения: Дюни, Албена и Мирамар в Обзор, никой друг хотел не ми е заслужил вниманието и това да си дам парите. Всички дребни мишоци подходиха непрофесионално. Всеки очаква някой друг да му измисли правилата, да му каже как да си върже гащите, как да обслужва клиентите, как да не връща взетото капаро, как някой да им плати на чуженците от нашите данъци за самолетни билети, за да им докараме чужди турсти, а пък бългаският турст  - кучета го яли. Всички с малки изключения чакат, туристите да се откажат, за да намажат едни незаслужени пари от депозити или изцяло платени предварително почивки. Толкова съм им набрала, че не искам да чета и да слушам милозливи призиви от сорта "Дайте да дадете"! Вече достатъчно дадохме, без да има разбиране нито от самите хотели, нито от ТО/ТА, нито от Министерство на туризма и КЗП, които уж трябваше да се погрижат за "баланса" в интересите между бизнеса и туристите. Е, "погрижиха се", като освободиха всички да връщат пари до второ пришествие! Всички ние като туристи, без да са ни питали, се превърнахме в кредитори на тур. бранш по няколоко линии, а това че нашите права са нарушени, на никой не му пука. Аз лично съм решила, че дори само за спорта, няма да оставя така нещата и ще  ги гоня до дупка. Ако трябва и дело ще заведа, но няма някой туристически мишок и търгаш да си мисли, че паса трева и може да ме ограбва без да му мигне окото.
Отново приканвам, групата на ТО/ТА да си пускат призивите и рекламите в други теми.

# 551
  • Сф
Какъв автопарк бе , хора! Аквапарк казах аз. Но сега чета в дира, министърката казала че ако има болен, нямало да затварят хотела, а да си седи в стаята.Направо всеки ден , щуротии.

# 552
  • София
Фаталина, абсолютно точно!
И аз беснея от няколко дена така.
Колко години им плащаме, за мижави отстъпки пълним гуши и когато за първи път трябваше те да покажат колко струват...
От години следя темите, знам редовните къде, как, с кои агенции резервираме, споделяли сме, препоръчвали хотели, ТА...
Е мисля, че наистина всички, които сега ни се подиграха за доверието и коректността, няма да имат много бъдеще. Как не разбраха силата на мрежи и форуми. Всеки от нас и още толкова от всички, когато споделят и спрат да ги ползват... ще изчезнат като прах... и не знам дали изобщо ще разберат как се е случило.

# 553
  • Варна
Fatalina, качествено обслужване в Б- я няма. Цените не съответстват на предлаганите услуги. Бойкотирайте, протестирайте, но реално, за да има резон.
Иначе някои, си изгубихте парите в отстъпки и съмнителни оферти. Аз си прибрах капарото, защото имах реален договор. Не търся отстъпки за перфектна почивка.

# 554
Не ми става ясно как ще се осъществява ОИ изхранването. Сегиозно се замислям да си искам капарото и да си наемем апартамент, май ще изкараме по-добре
Няма връщане на капаро вече до 12 месеца! Чак след една година може да си вземеш парите.
Резервацията ми е през allinclusive. bg казаха че мога да си взема капарото, но ще ч аз кам месец, за година нищо не са споменавали. Но все се надявах, че след 13ти ще се променят нещата, сега вече не съм сигурна

Общи условия

Активация на акаунт