Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 800
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря, успех и на теб, може ли да ми пишеш за пробиотика който спомена?

# 286
Да,казва се Astatte.

# 287
  • София
Момичета, изпих два антибиотика по време на бременността, след нея още два - уж се беше махнала, или според друга латоратория поне беше. Сега в Надежда, 3 години след раждането, пак ми излезе положителна. Вече не знам какво да я правя, повече антибиотици смятам да не пия, че и без това си имам проблеми с имунитета в момента. Някакви добавки да предложите? Става ли изобщо с друго Thinking
А иначе преди бях писала, че при мен не попречи по никакъв начин на забременяването и износването предния път. Дано и сега не попречи

# 288
Аз я махнах след 14 дни на КИМОКС. Освен това покрай всичките ми здравословни проблеми и случки, смятам, че пробиотик е задължителен. Вече всеки си преценява.
Иначе сега пия котешки нокът таблетки на Now, чай от златна пръчица от време на време, сега един детоксикиращ си взех и мисля и бял равнец да си купя. Но това си е по моя преценка след прочитане на целия Интернет 🤣и като цяло не е само за този проблем. А за много женски такива.

# 289
  • София

Здравейте,
минавам да се похваля с хубав резултат.
Май месец ми излезе уреаплазма парвум положителен с днк тест на цервикален секрет в Геника. Сега пак днк тест на цервикален секрет, но в Цибалаб - негатив.
Лечението ми беше 7 дни Сумамед 500 по 1 таблетка.

Пих и пробиотик залудо, според мен. След Сумамеда имах липса на лактобацили във влагалищния секрет и така или иначе трябваше да слагам глобули. Т.е. пробиотика по време на лечението не е свършил работа (поне не на този фронт).
По-натам ще изследваме и ММ да видим дали и той е чист.

# 290

Здравейте,
минавам да се похваля с хубав резултат.
Май месец ми излезе уреаплазма парвум положителен с днк тест на цервикален секрет в Геника. Сега пак днк тест на цервикален секрет, но в Цибалаб - негатив.
Лечението ми беше 7 дни Сумамед 500 по 1 таблетка.

Пих и пробиотик залудо, според мен. След Сумамеда имах липса на лактобацили във влагалищния секрет и така или иначе трябваше да слагам глобули. Т.е. пробиотика по време на лечението не е свършил работа (поне не на този фронт).
По-натам ще изследваме и ММ да видим дали и той е чист.
Честитооо! 🥳 Голяма късметлийка с един антибиотик я унищожи. Дано скоро и аз да се похваля! 😊

# 291
  • София
Хаххаха налиии. Толкова хубаво, че чак не е за вярване! ^^
Явно си е до организъм и до степен на разпространение на уреаплазмата. Жалко, че и в двете изследвания нямаше дадени стойности, за да задълбая по-навътре. И много се моля резултатът да е реален, да не е станала някоя грешка, че наистина too good to be true ми идва малко.

# 292
Хаххаха налиии. Толкова хубаво, че чак не е за вярване! ^^
Явно си е до организъм и до степен на разпространение на уреаплазмата. Жалко, че и в двете изследвания нямаше дадени стойности, за да задълбая по-навътре. И много се моля резултатът да е реален, да не е станала някоя грешка, че наистина too good to be true ми идва малко.

Спокойно, така ще е. Не че аз не преживях подобна грешка и наистина ми беше като "хубав сън". След такава ситуация напълно пък се разбих. Надявам се обаче след венозно приложение на Сумамед да съм я изчистила колкото и упорита да е. Наслаждавай се на хубавите новини! 😊 Заслужаваме го и това спокойствие най-сетне.
П.п. и аз нямам стойности, но каквито и да са те имам я това е по-гадното.

# 293
Моите болки продължават след 6тия ден Вибрамицин...

user777, пощенската кутия ти е препълнена
Аз се излекувах с Азакс за 9дни прием, преди това пробвах Доксициклин , но не стана.
За цистита не знам какво да ти кажа, не знам дали при мен е пряко свързан с уреаплазмата, защото съм получавала и след отрицателния тест, а пък съм имала дълги периоди без симптоми на цистит преди лечението..
Според гинеколога и нефролога при по-груб секс и протъркване също се получава и на практика при мен май така става.
Иначе самия цистит си го лекувам с антибиотик (според антибиограмата -Ципрофлоксацин;Зинат), ако го хвана по-рано с Морунал сашета 2 приема също ми е минавало.

# 294
Здравей,колко време след приема на атибиотик направи контрола и разбра,че е изчистена.И с какво изследване,вагинално или уринално?

# 295
Лекарят каза поне 21 дни след последния прием на антибиотик да направя ново изследване, може би да съм изчакала 30 дни, не си спомням точно...с вагинално изследване.

# 296
Здравей,колко време след приема на атибиотик направи контрола и разбра,че е изчистена.И с какво изследване,вагинално или уринално?

Контрола след поне 21 дни, направете същото изследване. Ако проблема е хванат на вагинален секрет, то пак трябва с такова изследване да направите контрола.

# 297
Моите болки продължават след 6тия ден Вибрамицин...

user777, пощенската кутия ти е препълнена
Аз се излекувах с Азакс за 9дни прием, преди това пробвах Доксициклин , но не стана.
За цистита не знам какво да ти кажа, не знам дали при мен е пряко свързан с уреаплазмата, защото съм получавала и след отрицателния тест, а пък съм имала дълги периоди без симптоми на цистит преди лечението..
Според гинеколога и нефролога при по-груб секс и протъркване също се получава и на практика при мен май така става.
Иначе самия цистит си го лекувам с антибиотик (според антибиограмата -Ципрофлоксацин;Зинат), ако го хвана по-рано с Морунал сашета 2 приема също ми е минавало.
След груб секс какво се получава? Уреаплазма ли и Микоплазма или Цистит???

# 298
Микоплазма и уреаплазма се получават и при нежен секс... Начина няма абсолютно никакво отношение, това са полово предавани болести

# 299
Здравейте дами,

След два неуспешни опита за зачеване (наясно сме, че е прекалено рано за паника...), с Мм решихме да направим контролен преглед и съответно да пуснем всякакви необходими тестове, от които и за ураплазма, микоплазма и хламидии.
Без никакви симптоми, цистити и болки - уреаплазма парвум излезе положителна.
В момента приключваме курс на лечение с доксициклин, биозин и глобули. Отделно приемам ФК, тъй като правим опити за бебче.

След 21 дни ще направим нов тест -цервикален секрет в Геника.

Необходимо ли е според вас да се прави тест и на еякуат или можем да се доверим на моите резултати?
Назад в темата четох, че не е хубаво да се приематмлечни продукти, като изключимкисело и прясно мляко и двамата сме консумирали кашкавали и сирена, това до каква степен би могло да повлияе на лечението?
Искрено се надявам този курс да е бил успешен и да се върнем към опитите.

Общи условия

Активация на акаунт