Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 62 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Има ли някой да се е излекувал успешно от Микоплазма и Уреаплазма?

При мен уреаплазмата беше положителна. 10дневно лечение с Авелокс, противогъбични и пробиотик Simple Smile
Питам, защото прочетох много негативни коментари. А какви ви бяха оплакванията?

# 421
Здравейте,
Има ли такива от вас, които са установили уреаплазма парвум в началото на бременността и как сте процедирали? От началото ли сте я лекували или след 20 седмица и с какво ?Сега чета, че след 20 седмица се лекувала, преди това била опасно за плода лечението, а не е ли опасно и нелечението и. Все пак нали причинява спонтанни аборти.
Досега 3, 4 аг-та и доценти  са ми казвали, че уреаплазмата не е причина за аборт в никакъв случай. Но навсякъде чета че е обратното.
Та така де, ако има някой с тази ситуация по време на Б да започне лечение ще съм благодарна да отговори.

# 422
Здравейте,
Има ли такива от вас, които са установили уреаплазма парвум в началото на бременността и как сте процедирали? От началото ли сте я лекували или след 20 седмица и с какво ?Сега чета, че след 20 седмица се лекувала, преди това била опасно за плода лечението, а не е ли опасно и нелечението и. Все пак нали причинява спонтанни аборти.
Досега 3, 4 аг-та и доценти  са ми казвали, че уреаплазмата не е причина за аборт в никакъв случай. Но навсякъде чета че е обратното.
Та така де, ако има някой с тази ситуация по време на Б да започне лечение ще съм благодарна да отговори.
Къде правихте изследването?

# 423
1ви път в Кандиларов-положителен, втория път в Тутракан (незнам коя е лабораторията мисля Геника - отрицателен , третия път Рамус - положителен. В рамките на 2 месеца са всички.

# 424
На мен ми я откриха месец преди инвитрото, лекувахме с антибиотик и ми казаха че трябва да я изчистя преди опита, защото после нямало как да се ползват антибиотици. Така и не направих контрола защото опита беше успешен. Сега ми казаха че ще ме изследват преди раждане и ако е положителна ще мина със секцио.

# 425
Здравейте,
                     Здравейте,на мене ми е откриха тази бактерия още при първото пасещение при АГ за потвърждаване на бременност-6 г.с.и веднага започнахме лечението с антибиотик по схема,аз и партньора ми.30 дни след това се прави ново изследване за да се види дали е изчезнала.По принцип е много упорита и не всеки път се маха от първия път,за щастие при мене изчезна от първото лечение с АБ.Моето АГ каза,че е опасна,довежда до аборти,пука мехура и трябва да се лекува.

# 426
1ви път в Кандиларов-положителен, втория път в Тутракан (незнам коя е лабораторията мисля Геника - отрицателен , третия път Рамус - положителен. В рамките на 2 месеца са всички.
Питам Ви, защото и аз пуснах в Геника чакам резултата да излезне и се притиснявам да не излезне отрицателен, защото имам симптомите.

# 427
Здравейте Hug
Аз съм на 23 г, новмври направих тест в Геника и съм с положителен резултат за милоплазма хоминис и уреаплазма парвум.
Лекувах се с вибрамицин 14 дни и вагинални глобули. Моят приятел се лекува по същия начин. Пуснахме контрола след това само на него, всичко беше отрицателно, но при мен симптомите не отминаха (главно обилно бяло течение)
Сега започнах антибиотик Кимокс. Моля, посъветвайте ме с кои глобули е удачно да го комбинирам и ще бъде ефикасно.
Благодаря, нека всички, които се сблъскват с тази инфекция, да я преборят по-бързо Yellow Heart

# 428
Здравейте Hug
Аз съм на 23 г, новмври направих тест в Геника и съм с положителен резултат за милоплазма хоминис и уреаплазма парвум.
Лекувах се с вибрамицин 14 дни и вагинални глобули. Моят приятел се лекува по същия начин. Пуснахме контрола след това само на него, всичко беше отрицателно, но при мен симптомите не отминаха (главно обилно бяло течение)
Сега започнах антибиотик Кимокс. Моля, посъветвайте ме с кои глобули е удачно да го комбинирам и ще бъде ефикасно.
Благодаря, нека всички, които се сблъскват с тази инфекция, да я преборят по-бързо Yellow Heart
Здравейте е кой град правихте  изследването. Питам, защото аз го пуснах в Геника в Пловдив и излезна отрицателен резултата ама не съм сигурна, че е верен.

# 429
  • София
Няма значение в кой град е Геника, реактивите за изследването, които използват са еднакви от един и същи производител.

# 430
taniavesko, случайно да сте пили антибиотик скоро време? Ципрофлоксацин? Защото го дават да повлиява и на уреаплазмата и може да даде фалшив резултат.
“ The preferred antibiotics for a Ureaplasma infection are azithromycin (Zithromax) or doxycycline (Acticlate, Doryx, Vibra-Tabs). If you don't respond to treatment, your doctor may prescribe another type of antibiotic called fluoroquinolones. Fluoroquinolones are antibiotics that are commonly used to treat a variety of illnesses such as respiratory and urinary tract infections. These medicines include ciprofloxacin (Cipro), gemifloxacin (Factive), levofloxacin (Levaquin), moxifloxacin (Avelox), norfloxacin (Noroxin), and ofloxacin (Floxin).”
Казано накратко ако Доксициклин или Азитромицин не подействат, могат да ви изпишат и Ципрофлоксацин.

# 431
taniavesko, случайно да сте пили антибиотик скоро време? Ципрофлоксацин? Защото го дават да повлиява и на уреаплазмата и може да даде фалшив резултат.
“ The preferred antibiotics for a Ureaplasma infection are azithromycin (Zithromax) or doxycycline (Acticlate, Doryx, Vibra-Tabs). If you don't respond to treatment, your doctor may prescribe another type of antibiotic called fluoroquinolones. Fluoroquinolones are antibiotics that are commonly used to treat a variety of illnesses such as respiratory and urinary tract infections. These medicines include ciprofloxacin (Cipro), gemifloxacin (Factive), levofloxacin (Levaquin), moxifloxacin (Avelox), norfloxacin (Noroxin), and ofloxacin (Floxin).”
Казано накратко ако Доксициклин или Азитромицин не подействат, могат да ви изпишат и Ципрофлоксацин.
Не съм пила антибиотик.

# 432

Здравейте !
Вчера получих резултатите и започна едно четене , едно притеснение Sad
Имам час при доктора в четвъртък , но като говорихме по телефона той каза , че доксицикшина е тежък АБ , особено ако целя бременност и ще трябва да се насочим към нещо друго . Не знам откога съм с тази бактерия , но нямам никакви симптоми . Има ли вероятност резултата да е грешен при положение , че нямам дискомфорт ? Изследванията са правени в Геника

# 433
Здравейте. Нормално ли е да се изпишат два различни антибиотика на двата партньора?

# 434
Направили сме изследванията в Пловдив, но мисля че всички се изпращат към София.

Здравейте Hug
Здравейте е кой град правихте  изследването. Питам, защото аз го пуснах в Геника в Пловдив и излезна отрицателен резултата ама не съм сигурна, че е верен.

Общи условия

Активация на акаунт