Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 792
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Сега като ви чета, на мен ми Изписаха Антибиотик хлорнитромицин за 1 седмица, но аг не каза нищо за мм. Още не е дошло време за контрола, но ако съм се излекувала, няма ли да се заразя наново,ако и той има(мм не е изследван за уреаплазма)?

# 361
  • София
Винаги се лекуват и двамата. Разговаряла съм с уролог и той е категоричен, че уреаплазмите са полово предавани инфекции и по друг начин няма как да са се зародили. Някои АГ дори казват, че това било нормална микрофлора, но не, не е.

# 362
Здравейте, момичета.аз доста отдавна преборих гадината. И не ме разбирайте погрешно, но масово всички сте на 1 и същ антибиотик и масово не сте окей след него. Не че казвам, че трябва да пиете моя, сега и като реклама ще излезе, но щом масово пиете едно и също и не е окей,значи не е това лечението. Аз пих 14 дена КИМОКС и нямах нищо после. Но теста втория го правих след 1 месец спиране на антибиотика. Няма нито да казвам имена на доктор, нито нищо. Не правя реклама. Просто питайте вие ако трябва доктора за товбзи антибиотик. Дано не ме разберете погрешно, казвам го чисто за да помогна. Успех 😊❤️
Аз искам да благодаря, че споделихте с нас и ще бъда благодарна за имената на лекаря и контактите му на личен.

# 363
  • София
Здравейте, мъж съм на 33 години, след прекарани полови инфекции - Гонорея и Уреплазма и подобни преди 2-3 години имам остатъчни колико-подобни болки в корема долу ниско, които не минават от нищо и се засилват при стрес и студено време, както и при пълен пикочен мехур. Правих Андрофлор в Геника. Какво ще ме посъветвате като лекар и лечение? Не мога да приемам Метронидазол, защото съм алергичен към него Sad

# 364
  • София
Д-р Бъчваров от Клиника Щерев! Уникален е особено инфекциите там е може би най-добрият който познавам.

# 365
  • София
Д-р Бъчваров от Клиника Щерев! Уникален е особено инфекциите там е може би най-добрият който познавам.

Ако това беше за мен - благодаря. Много ми е удобен този лекар като локация. Имате ли представа дали работи с направления и ако не  - цената на платен рпеглед. Благодаря.

# 366
  • София
Кевин, клиниката не работи с направления, затова и Д-р Бъчваров преглежда само платено. Мисля че 50 лв.струваше консултацията. Той е уролог-андролог и преглежда само следобяд. И жени ходят при него даже.

# 367
Има ли такива от вас, които след проведено лечение за Уреаплазма парвум са направили контролно изследване преди да са минали поне 21 дни и съответно да им е излязъл негативен теста?

# 368
Здравейте, аз вече имам няколко отрицателни резултата за уреаплазма, но паренето и бодежите продължават. Уреаплаьмата се излекува от 10 дни Авелокс. Пусках си урини, влагалищен и цервикален секрет, но нищо не излиза на тях и ми препоръчаха цистоскопия след месец, но малко ме е страх да се подлагам на такова нещо. Може ли съвети и някоя да сподели как се  е отървала от симптомите? В момента само по време на цикъл имам някакво облекчение иначе всичко започна след лечение за цистит преди година.

# 369
Здравей и аз бях точно като теб и на мен искаха да ми правят цистоскопия, но аз не се съгласи. Това означава още болка и парене, а аз вече не можех да ги търпя. При мен и много други момичета след уреаплазмата се появява анаеробна инфекция, излекувах се с много дълъг прием на тинидазол в комбинация с хомеопатия. Ако мога да ти бъда полезна, пиши ми.

# 370
Четох че след прекарани ппб може да се получат уретрити. Да се направи микробиология за хламидии, трихомони и ако няма нищо тогава да се търси причина в някаъв дисбаланс на средата. Според мен уролог е човека за това, а цистоскопията е абсолютно ненужна при условие че е от бактериален произход проблема. Не мога да дам конкретно лечение, само това като идеи ми идват. Иначе от уролога- физиотерапия, билки се пият 3-6мес. Пробиотици, имуностимуланти.

Здравейте, аз вече имам няколко отрицателни резултата за уреаплазма, но паренето и бодежите продължават. Уреаплаьмата се излекува от 10 дни Авелокс. Пусках си урини, влагалищен и цервикален секрет, но нищо не излиза на тях и ми препоръчаха цистоскопия след месец, но малко ме е страх да се подлагам на такова нещо. Може ли съвети и някоя да сподели как се  е отървала от симптомите? В момента само по време на цикъл имам някакво облекчение иначе всичко започна след лечение за цистит преди година.

# 371
Здравейте пих азитрокс за уреоплазма и днес почнах вибрамицин по рецепта днес пих пъровото хапче минаха два часа и ми дойде възможно ли е от него да стане това още ми е рано за МЦ трябва да дойде на 17ти, а днес сме 9ти има и друг вариант 8я ден от цикъла ми беше ОВ-та и не се пазихме  възможно ли е като пих днес вибрамицин да съм била бременна и да е паднало😢😞

# 372
  • София
Момиче, няма как да е заради антибиотика, каквото и да е. Ако наистина овулацията ти е на 8ми, ден съвсем нормално е да ти е дойде на 21-22 ри ден. Друг е върпосът, че толкова къс цикъл , би следвало да се провери с излседване на хормони. Не, че няма жени с такъв и които си забременяват без проблем, но понякога е индикация за проблем.

# 373
В месеца, който пих АБ- то поради уреаплазмата ( Цимоцинокс за 14 дни), също ми дойде доста рано на 18- я ден от МЦ.

# 374
  • София
Може да се дължи на спад в имунитета и стрес на самият организъм от антибиотика.

Общи условия

Активация на акаунт