Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте пих азитрокс за уреоплазма и днес почнах вибрамицин по рецепта днес пих пъровото хапче минаха два часа и ми дойде възможно ли е от него да стане това още ми е рано за МЦ трябва да дойде на 17ти, а днес сме 9ти има и друг вариант 8я ден от цикъла ми беше ОВ-та и не се пазихме  възможно ли е като пих днес вибрамицин да съм била бременна и да е паднало😢😞

Неее, в никакъв случай.

# 376
Здравейте! Приятеля ми е с положителни тестове за микоплазма хоминис и гонорея. На мен ми изписаха 2 седмици Клацид + дифлукан и вагинални таблетки. На него му предстои прегледа. Док каза да си пусна контрола най-малко след 3 месеца. Мен ме интересува дали мога на 40 ден примерно да си пусна с урина първо /Само в Кандиларов правят/, дали ще е сравнително точен резултата и как стои въпроса с половите контакти с презерватив след лечението? Също така Док каза че няма нужда от пробиотик, но аз пия 4ти аб за 2 месеца /нолицин,ципро,вибрамицин и сега клацид/ и в момента ме боли стомаха с клацида, дали мога да си взема пробиотик на своя глава както и имуностимулатор след това?

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 14:23 от elleonore1

# 377
  • София
Естествено че можеш даже е задължително пробиотик. Препоръчвам Синкванон от 100 милиарда бактерии. Най малко 2 часа преди или след антибиотика. Аз съм със пострадал стомах от антибиотици - Сумамед и единствено Синкванон лекува. Взимала съм почти всички рекламирани на пазара.

# 378
  • София
Може ли да ми кажете какво точно е Макмирор - антибиотик или противогъбично? Според вас може ли да излекува анаеробни патогени?

Изписан ми е, но на сляпо преди изследванията. Изследванията не показват гъби, но има голямо количество анаеробни патогени, опортюнистични бактерии и Гарднерела.

Флажил не мога да пия, алергичен съм, Клацид съм пил вече без резултат. Надеждите ми са в тоя Макмирор, поне няма странични ефекти. Аз мислих, че е антибиотик, но аптекарката се учуди, че го наричам така.

# 379
  • София
Изчетох огромен брой клинични проучвания и единствено Макмирор показва някакъв ефект срещу Микоплазми и Уреаплазми. Той е за голям набор от инфекции включително и гъбички. Но към гъбичките ефекта му е доста слаб в сравнение с други противогъбични. КЕВИН започни и със Синкванон трябват ти добри бактерии които да те подпомогнат. Ако не се лъжа при теб имаше и дисбактериоза.

# 380
jennifer_6631 препълнена ви е пощата и няма как да ви изпратя отговор

# 381
Здравейте и аз се присъединявам към вас с уреаплазма спп. От ходене по доктори от 2години насам, смених много лекари, но никой не ми каза да изследвам мико, уреа и хламидии при оплакванията ми, да не говорим, че от 2 години се оплаквах с почти всеки месец цистит, с леки затишия. Началото на тази година ме накараха да изследвам хламидии, на които аз се учудих, но все пак за успокоение реших да ги направя, но никой не ми каза да изследвам и другите неща. Та излезе -, но симптомите за цистит, гъделичкане, често ходене до тоалетната и т.н не отминаха и най-накрая приятеля ми ме насочи към негова приятелка, която е АГ. Отидохме при нея и тя обясни какви изследвания и всичко, което трябва да свършим, за да открием причината да не мога да забременея. Тя ми откри и уреаплазмата, лекувахме я с Арилин 500 4тб - еднократно, заедно с доксициклин 14 дена по 2тб. и 2 модела свещички и Омнибиотик 6 за 6 месеца,но за жалост на 3тия ден от лечението  приятеля ми се разболя от COVID-19 и спря лечението с доксициклин и премина на Азакс 2дена по 2тб, 3дена по 1тб. - неговия тест е - за уреаплазма. Въпросът ми е смятате ли, че той трябва направи отново лечението за уреаплазма, което аз проведох. Вече е здрав, слава Богу, а аз приключих с курса ми на лечение и миналата седмица, 20ти ден след последното хапче, си пуснах отново микробиология, за да видя какво се случва. Отделно показа, че на единия ми яйчник отново има кистички и имам хормонален дисбаланс.

# 382
Здравейте. Лятото направих един курс на лечение с Азитрокс за 7дни, но след като повторих микробиологичното, пак уреаплазмата беше положителна.
Реших да се консултирам с друг лекар, който ми предписа Авелокс, антимикотик 1-ви, 3-ти и 10-ти ден от АБ лечение и пробиотик.Лечението беше за 10дни, днес вече съм с отрицателни резултати за уреаплазма 🥳
Успех на всички в борбата с тези гадинки!

# 383
Здравейте. Аз съм нова тука и ме извинете ако повтарям въпросите. С оплаквания съм от 16 години  с чести повтаряне на гъбична инфекция. Никога не съм пускала изследване за Микоплазма и Уреаплазма? Кое е най-доброто изследване за Микоплазма и Уреаплазма и в коя лаборатория. И какви са ви симптомите с тази инфекция? Кажете добър лекар от Пловдив?

# 384
  • София
Не искам да те отчайва, но и аз откак се помня от тийн годините съм все с гъбички, лекувам по 3-4 пъти годишно, но когато правиш ДНК за Мико урея и хламидия преди 6-7 години си беше отрицателно. Сега пка ще правя, че тая година нещо го закъсах съвсем.

# 385
Не искам да те отчайва, но и аз откак се помня от тийн годините съм все с гъбички, лекувам по 3-4 пъти годишно, но когато правиш ДНК за Мико урея и хламидия преди 6-7 години си беше отрицателно. Сега пка ще правя, че тая година нещо го закъсах съвсем.
То ако е 3-4 пъти годишно ще е добре. В коя лаборатория го правите?

# 386
  • София
Микробиологията съм ги правила къде ли не, иначе ДНК анализа в Геника.
Ма аз като казвам 3-4 годишно, се луквам, а не че се излекувам Grinning

# 387
Здравей в геника има един пакет микоплазми и уреаплазма 65 лв е .Препоръчвам ти там,защото е днк.Важното е да ви вземат цервикален секрет

# 388
Здравей в геника има един пакет микоплазми и уреаплазма 65 лв е .Препоръчвам ти там,защото е днк.Важното е да ви вземат цервикален секрет
Задължителни ли е да е цервикален секрет?

# 389
да от вагинален се хваща,много трудно...може и урина,но зависи от  къде се изолира

Общи условия

Активация на акаунт