Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета. Някоя от вас ползвала ли и Глобули виагра за лигавицата и имало ли е ефект...Мислех, че днес ще почвам утрогестана, но лигавицата на 12 ден едва 8мм и д-ра назначи и виагра и в петък пак ме вика...Аз съм с ранна О по принцип и се притеснявам дали ще е ок толкова късен трансфер...

# 496
Здравейте момичета. Някоя от вас ползвала ли и Глобули виагра за лигавицата и имало ли е ефект...Мислех, че днес ще почвам утрогестана, но лигавицата на 12 ден едва 8мм и д-ра назначи и виагра и в петък пак ме вика...Аз съм с ранна О по принцип и се притеснявам дали ще е ок толкова късен трансфер...

Аз ползвах, моята беше даже по малка от 6.5 се качи на 9.5. Свършиха много добра работа.

# 497
  • София
Здравейте, момичета, дали сте запознати, в случай че заради хиперстимулация не направя свеж трансфер /със заповед от ЦАР съм/, но имам ембриони за замразяване, дали Центърът за асистирана репродукция ще плати за замразяването, размразяването и за последващия един ЗЕТ или опитът ми по фонда се брои за приключен и си финансирам сама последващите замразявания, съхранение, размразявания, прегледи, трансфери?

# 498
Lorena, ЦАР покрива стимулация, свеж и ЗЕТ.
Ако нямаш свеж трансфер, останалите две се покриват от ЦАР, но относно замразяването и съхранението доколкото съм запозната е индивидуално, зависи в коя клиника си.
В АГ Варна, където бях аз, замразяването и съхранението са безплатни, но има клиники, в които се заплаща.
Ако кажеш в коя клиника си, може момиче с опит там да ти даде по-точна информация.

# 499
Момичета някой от вас правил ли е ЗЕТ на 21-22 ден от МЦ, защото въпреки естрофема лигавицата на 12 ден беше 8мм...Включихме и виагра, но на 14ден беше само с 1мм нараснала и на д-ра не му хареса и ми продължи виаграта и естрофема и ме вика на 17ти ден, но аз се чудя дали да не откажа този месец ЗЕТ защото имам само 2 ембриончета...По принцип съм с ранна О между 10-14 ден и толкова късен трансфер ми се струва, че не е ок.Извинявам се за обърканото обяснение, но така и се чувствам и съм притеснена...На 17ти ден съм на преглед и имам назначен прогестерон, но ще се радвам да споделите опит...

# 500
  • София/Севлиево
Аз имам трансфер около 22 ден.При мен бе БХ,но това в никакъв случай не значи,че при теб няма да е успешен.И лигавица 8 е идеална,моята беше по-тънка.

# 501
Аз имам трансфер около 22 ден.При мен бе БХ,но това в никакъв случай не значи,че при теб няма да е успешен.И лигавица 8 е идеална,моята беше по-тънка.
На д-ра не му хареса лигавицата...И ми назначи за още няколко дни виагра и после ще включим утрогестана, но аз се притеснявам да не вземе пък да презрее лигавицата...Ще видим...Надявам се този път да е успешен, при миналия ЗЕТ нямаше имплантация дори...

# 502
Спонтанната овулация не трябва да те бърка в този случай. Сега си стимулирана и е различно. Преди два месеца аз също се терзаех, че ми се очертава късен трансфер. Ели помни и го коментирахме. Много оскъдна информация намерих за по-късните трансфери. И на мен ми е последен ембрион, че и на два пъти замразен. Сега ми предстои трансфер на 24ти ден и вече реших да не се впрягам, защото много се закучиха нещата при мен. Колкото и не обичам да го казвам "ако му е писано ще се получи". Борбените ембриончета оцеляват при какви ли не обстоятелства. Ако те притеснява и не усещаш лекаря си сигурен помоли да спрете.

# 503
  • София
Lorena, ЦАР покрива стимулация, свеж и ЗЕТ.
Ако нямаш свеж трансфер, останалите две се покриват от ЦАР, но относно замразяването и съхранението доколкото съм запозната е индивидуално, зависи в коя клиника си.
В АГ Варна, където бях аз, замразяването и съхранението са безплатни, но има клиники, в които се заплаща.
Ако кажеш в коя клиника си, може момиче с опит там да ти даде по-точна информация.
В Щерев съм. Някоя замразявала ли е в Щерев повече от 1 сламки с ембриончета - фондът една сламка ли покрива или всички сламки /днес изобщо не се сетих да питам ембриоложката за допълнителните разходи, тъй като бях с идеята, че фондът ми покрива замразяване, но сега ме обхванаха съмнения дали цените за замразяване, съхранение и размразяване се плащат за всяка сламка поотделно и дали сумите не се покриват от мен/.

# 504
Спонтанната овулация не трябва да те бърка в този случай. Сега си стимулирана и е различно. Преди два месеца аз също се терзаех, че ми се очертава късен трансфер. Ели помни и го коментирахме. Много оскъдна информация намерих за по-късните трансфери. И на мен ми е последен ембрион, че и на два пъти замразен. Сега ми предстои трансфер на 24ти ден и вече реших да не се впрягам, защото много се закучиха нещата при мен. Колкото и не обичам да го казвам "ако му е писано ще се получи". Борбените ембриончета оцеляват при какви ли не обстоятелства. Ако те притеснява и не усещаш лекаря си сигурен помоли да спрете.

Много ти благодаря за полезната информация. Д- ра беше някак умислен и несигурен ми изглеждаше, но го виждам, че този път ми обръща много внимание, назначава доста изследвания, допълнителни лекарства според резултатите и виждам го, че има доста индивидуален подход при този ЗЕТ...

# 505
Slanceto87, имах ЗЕТ на 21ден - в 12г.с. съм. Успех и стиснати палчета!!!
Lorena, стимулация по фонд без свеж трансфер в Щерев. Замразихме 8 ембриона ( 2*3броя + 1*2броя). За замразяване за 6 месеца заплатих 200лв. Имах ЗЕТ - не съм доплащала нищо. Успех пожелавам!!!

# 506
slanceto, aко чувстваш, че може да му се довериш - направи го. Ако нещо те гложди спри. Всички сме хора и грешим. Дори от добро желание. Особено пък в тази област е игра на руска рулетка. Няма как на сто процента да контролираме всичко.

# 507
  • София
Miss R, m-angel, много благодаря за споделения опит, момичета! Flowers Bouquet

# 508
И аз нямах свеж трансфер, поради хиперстимулация! Но и аз съм в АГ Варна, както ти е казало предното момиче том не се заплаща, аз имах 3 замръзени сламки, 2 от които се надявам, че поне още 2 години ще си постоят там, казаха ми, че след навършване на 1 година от издаването на заповедта, се заплаща зя удължаване на съхранението им

Здравейте, момичета, дали сте запознати, в случай че заради хиперстимулация не направя свеж трансфер /със заповед от ЦАР съм/, но имам ембриони за замразяване, дали Центърът за асистирана репродукция ще плати за замразяването, размразяването и за последващия един ЗЕТ или опитът ми по фонда се брои за приключен и си финансирам сама последващите замразявания, съхранение, размразявания, прегледи, трансфери?

# 509
Съншайнче, тази промяна откога е?
Моята заповед е от юни или юли 2019 г.
Имах 3 ембриона. Един върнах на свеж трансфер (- резултат), втория след ЗЕТ на 9 март 2020 година (26+ г.с. съм) и ми остана един, но никой не ми е казвал, че дължа нещо.
Двата ембриона бяха замразени на отделни клечки миналата година. Тогава ми казаха, че ги съхраняват 5 години, че и повече.

Общи условия

Активация на акаунт