Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Моята заповед е от януари 2020, през март питах и така ми каза Анито (аз нея много не я харесвам 😃) все се каня когато ходя да питам аз, но отивам с толкова въпроси, че затова все не се сещам.

Съншайнче, тази промяна откога е?
Моята заповед е от юни или юли 2019 г.
Имах 3 ембриона. Един върнах на свеж трансфер (- резултат), втория след ЗЕТ на 9 март 2020 година (26+ г.с. съм) и ми остана един, но никой не ми е казвал, че дължа нещо.
Двата ембриона бяха замразени на отделни клечки миналата година. Тогава ми казаха, че ги съхраняват 5 години, че и повече.

# 511
  • София/Севлиево
За съхранението при д-р Владимиров се плащаше на 6 или 12 месеца.ЗЕТ по фонд трябва да е до 12 месеца след стимулация,иначе се плаща.
Аз сменям клиниката в момента.С новия доктор ще пробваме свеж трансфер,но първо трябва да изчакам за нова заповед.Дано наистина сега става за 1 месец...

# 512
  • София
За съхранението при д-р Владимиров се плащаше на 6 или 12 месеца.ЗЕТ по фонд трябва да е до 12 месеца след стимулация,иначе се плаща.
Аз сменям клиниката в момента.С новия доктор ще пробваме свеж трансфер,но първо трябва да изчакам за нова заповед.Дано наистина сега става за 1 месец...
Толкова горе-долу отнема издаването на заповед от ЦАР (плюс/минус 1-2 седмици) - аз подадох документи на 16 юни и вече беше минала комисията за юни. Съответно комисията през юли ме одобри - заповедта ми е издадена на 14 юли  и на същата дата - 14 юли ми я връчиха през Системата за сигурно електронно връчване. Предполагам, че ако бях избрала връчване по куриер щеше да отнеме още седмица-две да получа заповедта, но в сравнение с преди години скоростта на ЦАР е супер. Ако пък се случи да подадеш документи няколко дни преди комисията, можеш буквално 2-3 седмици след подаването на документите да си получиш заповедта.

# 513
Имах 3 ембриона. Един върнах на свеж трансфер (- резултат), втория след ЗЕТ на 9 март 2020 година (26+ г.с. съм) и ми остана един, но никой не ми е казвал, че дължа нещо.
Двата ембриона бяха замразени на отделни клечки миналата година. Тогава ми казаха, че ги съхраняват 5 години, че и повече.
Мариянка,при нашите лекари не се плаща.Нищо не дължиш .

# 514
Значи ще питам пак, вие при кои лекари сте, аз съм при доктор Кисьов 🙂

Мариянка,при нашите лекари не се плаща.Нищо не дължиш .

# 515
И аз съм при Кисьов Grinning

# 516
  • София/Севлиево
Значи сега нищо не се прави лично,така ли?При предишните опити аз си носех документите във фонда,даваха ми номерче и когато ми звъняха,че са готови, пак лично ходех да си взема заповедите.

# 517
Аз бях при Александров младши и старши,но нямам вече ембриони.Ако решим за второ дете,ще почнем наново Grinning

# 518
  • София
Значи сега нищо не се прави лично,така ли?При предишните опити аз си носех документите във фонда,даваха ми номерче и когато ми звъняха,че са готови, пак лично ходех да си взема заповедите.
Сега подаването на документите е или с куриер, или ги пускаш в кутия на входа на ЦАР /не се качваш по етажите, не ти дават на момента номерче - звъниш или пишеш на ЦАР след няколко дни, за да ти кажат номера/.
Получаването е или по куриер, или чрез Системата за сигурно електронно връчване. Няма опция за лично получаване заради Covid.

# 519
Ели, на кой се спря Blush

# 520
Аз съм в Адела. Имахме 8 ембриона за замразяване. Обясниха ми, че фонда покрива една сламка с два за 6 месеца и за останалите три сламки трябва да си доплатя по 300 лв.
За 6 месеца ни излиза 900 лв.....
Как фонда на едни покрива едно, а на други друго не знам.

# 521
Фонда покрива определена сума, а какво точно да покрие при ЗЕТ може би определя клиниката, съобразно ценоразписа си. Всичко останало над тази сума (мисля, че беше 500лв за ЗЕТ) се доплаща от пациента.

# 522
  • Sofia
Аз съм в Адела. Имахме 8 ембриона за замразяване. Обясниха ми, че фонда покрива една сламка с два за 6 месеца и за останалите три сламки трябва да си доплатя по 300 лв.
Това е така, защато ви ги разделят по 2бр в сламка. Вие ли го поискахте? Моите 4бр стояха в една сламка в Надежда и фонда ми пое първите 6 месеца-150лв, после вече си плащах..

# 523
Аз разбрах, че не може по повече, защото се размразява цялата сламка и да не се налага повторно замразяване на два, ако ми върнат 2.
Това е така, защато ви ги разделят по 2бр в сламка. Вие ли го поискахте? Моите 4бр стояха в една сламка в Надежда и фонда ми пое първите 6 месеца-150лв, после вече си плащах..

# 524
Здравейте,

Аз да попитам дали има момичета с комбиниран свеж и ЗЕТ в един месец. Не намерих много инфо във форумите и ми е интересно има ли успели. На мен ми предстои трансфер на 6 ден, според изместения прозорец, не знам обаче двете ембриончета от свежия как се движат, последбо ембриолозите на ден 4 каза, че още не са на ниво морули.. Но нищо не се знаело. Снежинката е ранен бластоцист на 5 ден.

Общи условия

Активация на акаунт