Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 8

• 41 528
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз съм в Адела. Имахме 8 ембриона за замразяване. Обясниха ми, че фонда покрива една сламка с два за 6 месеца и за останалите три сламки трябва да си доплатя по 300 лв.
За 6 месеца ни излиза 900 лв.....
Как фонда на едни покрива едно, а на други друго не знам.
Това е така, защато ви ги разделят по 2бр в сламка. Вие ли го поискахте? Моите 4бр стояха в една сламка в Надежда и фонда ми пое първите 6 месеца-150лв, после вече си плащах..
Няма как да да били 4 ембриона в 1 сламка.
В 1 сламка се замразявят 3 яйцеклетки или 2 ембриона.

# 526
  • София
Аз съм в Адела. Имахме 8 ембриона за замразяване. Обясниха ми, че фонда покрива една сламка с два за 6 месеца и за останалите три сламки трябва да си доплатя по 300 лв.
За 6 месеца ни излиза 900 лв.....
Как фонда на едни покрива едно, а на други друго не знам.
Това е така, защато ви ги разделят по 2бр в сламка. Вие ли го поискахте? Моите 4бр стояха в една сламка в Надежда и фонда ми пое първите 6 месеца-150лв, после вече си плащах..
Няма как да да били 4 ембриона в 1 сламка.
В 1 сламка се замразявят 3 яйцеклетки или 2 ембриона.
Моите 10 ембриончета ги разделиха в Щерев в 4 сламки - 2 сламки по 2 бр. с доро качество и 2 сламки с по 3 бр. ембриончета, които не са чак толкова добри. Идеята да са в отделни сламки според мен е на един трансфер да се размрази една сламка и всички ембриончета в нея да се трансферират, а не да се размрази примерно сламка с 4 ембриона, да се ползват 2 и след това останалите 2 да се замразят отново. За замразяването не ми поискаха пари днес - явно минава по фонда в Щерев. Платих 200 лв. за  съхранение за 6 месеца на всички ембриончета.
Така като гледам, всяка клиника си ценообразува различно.

# 527
Момичета ако се отложи ЗЕТ за колко дни слагате утрогестана...Миналия месец като ми беше биопсията го слагах 10 дни 2х3, а сега като го отложихме съм си записала за 7 дни и се чудя дали аз нещо не съм разбрала...

# 528
Момичета, инжекциите Прогестан се поставят мускулно, нали, както нормална мускулна инжекция в бута Simple Smile

# 529
Да, мускулни са. Пролутекс може и подкожно да се поставят.

# 530
Мерси, Bling, Прогестан имам аз.

# 531
Здравейте,
Предстои ми ЗЕТ края на този месец, живот и здраве. Вас какви изследвания ви накараха да правите преди това?
Моя док ми каза, че трябва да пусна само тсх и микробиология.

# 532
Това вече е много индивидуално спрямо лекар, клиника и конкретния случай. Основните са МБ, плазми, хламидия, серология, ковид. Успех!

# 533
Благодаря ви, момичета! Като отида на преглед ще изговоря още веднъж нещата с доктора.

# 534
Зависи да,аз не правих никакви изследвания ,точно на утрешния ден беше моя ЗЕТ.

# 535
Здравейте момичета!  Мога ли да Ви попитам:  За 6 ти ден от мц, доминантен фоликул 14мм и лигавица 8 мм добре ли е за ЗЕТ? До колко мм трябва да нарастне фоликула и лигавицата.

# 536
За толкова ранен ден са доста добре. На ЕЦ си нали? Овулацията сигурно ще е ранна. 8мм е границата обикновено.

# 537
Здравей Bling bling. Благодаря, че ми писа че ми е притеснено. Да , на ЕЦ но този пьт фоликула е по голям сякаш. В смисьл ако мине 8 мм ще е презряла ли. Моят доктор е в отпуск и има заместник и сега се притеснявам да не обьркаме нещо

quote author=💎Bling-a-ling💎 link=topic=1210623.msg41336509#msg41336509 date=1599309083]
За толкова ранен ден са доста добре. На ЕЦ си нали? Овулацията сигурно ще е ранна. 8мм е границата обикновено.
[/quote]

# 538
8мм е минимумът. Има хора, които успяват и с по-малко, но като цяло се гледа да е поне толкова. Тепърва ще расте още. Твоята ще е сигурно над 10-11. Колкото повече, толкова по-добре. Разбира се все пак да не стане прекалено дебела. Важно е и каква структура има освен дебелина. Това лекарите си го следят. Овулацията ще ти е може би след около 4-5 дни. Дано всичко е наред и успех!

# 539
Всичко е индивидуално. При някои жени лигавицата просто не нараства много. Аз съм с успешен опит при лигавица 6.5мм.
Тогава много се притеснявах и гинеколога ми постоянно ми казваше, че това не е проблем и има жени забременели дори с 4мм.

Общи условия

Активация на акаунт