Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 591
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
ние си поръчахме количка на Next - много ни хареса на живо, супер маневрена, с помпащи се гуми, лесно се сгъва и се сменят кошчетата, има си всичко , дано сме направили правилен избор

# 691
Раждала съм 2 пъти, това ще ми е трети🥰
Препоръчвам ти да не си взимаш за родилното подложки за зърна/кърма. В началото няма да имаш толкова много, просто трябва да мине един период от време. После гърдите ти ще започнат да текат на всеки 3 часа,ако бебето не се е събудило примерно да яде😁 тъй,че вземи си да си имаш, но не ги носи в родилното,ще ти трябват 2 седмици след раждането

# 692
Момичета, относно покупките - вече набавихте ли си нещата за родилното? Нощници, подложки за кърма, превръзки и т. Н.? Аз специално за нощниците се чудя от къде да взема, понеже аз не спя с такива, а в болницата искат 2бр... Както и за еднократните гащи, видях че има на Canpool...
Някоя мама с опит от предишно бебе, ако може да даде съвет... Simple Smile

Аз съм си харесала от сгушени.Малко по-скъпички са,но аз обичам да нося нощници,така че ще се ползват и след това.
Бельо със сигурност ще си взема от пепко,за да го хвърля с чиста съвест след това.
Превръзки ще си взема на Evryday Xl. Бях с доста обилна менструация и вечерно време ми вършеха страхотна работа. Но ако стр по-слабички нищо чудно да ви стигнат до ушите 😄😄

# 693
Леле като чета колко неща сте накупили, ние още нищо. Все си мисля, че има време, докато понякога нощем не се събудя и ме обвземе паника, че няма време, че наближава раждането и не мога да заспя...
На 11 юни сме на ФМ в София и тогава мисля да вземем количка. Легълцето ми е под въпрос дали да го направим по поръчка, или да купим готово, но ще видим какво ще измисля.
Тези дребните неща най-ме притесняват, чувствам се неподготвена и незнаеща какво трябва и как. Чакам една колежка другата седмица да излезе в 45-дневен болничен и да ходим двете по магазините за неща, необходими за родилното.
Помпа, стелиризатор една приятелка ще ми даде. Дрешки също ми казаха, че ще ми дадат, но все още нищо 😁, ще изчакам да видя какво ще имам налично и чак тогава ще взимам от тях. Само за изписването мисля да си взема скоро.

# 694
Най - добре искайте списък от болницата на нещата, които ви трябват за раждането. В различните болници, списъците са различни.
В някои болници осигуряват всичко. Само зарядно за телефон трябва да си носи човек.

# 695
  • Denmark
И аз се паникьосвам като ви чета 😅 почти нищо не съм купила още, скоро ще се видя с една позната, която роди малчуган преди 2 години тук и ще си записвам какво ми трябва, особено за болницата.
Иначе си взех две големи рокли за юли месец и май ще ги ползвам за нощници, но още има време.
Понеже МП ще присъства на раждането, се сещам да ви питам, какво мислите по въпроса? Малко се притеснявам какво и как ще види. 😅 Та от сега го карам да ми обещава, че ще седи плътно до главата ми и няма да гледа какво се случва там. (то не че и аз искам да поглеждам) 😂😂😂 Ох, звучи смешно, но мен си ме притеснява, доста срамежлив човек съм.

# 696
Marayah, мисля че то по-скоро е за негово добро да не гледа от другата страна Laughing Да не му остане спомен, който дълго няма да може да забрави... Пък и е там, за да ти е подкрепа, така че ти определяш правилата, мое мнение Simple Smile

# 697
Най - добре искайте списък от болницата на нещата, които ви трябват за раждането. В различните болници, списъците са различни.
В някои болници осигуряват всичко. Само зарядно за телефон трябва да си носи човек.

Списъкът го има качен в сайта на болницата, но предпочитам да отида с колежката, която вече е минала 1 път по този път 😁 Дава ми съвети и се чувствам по-спокойна. Успокоявам се с това, че ще съм поредната неопитна, която после ще дава съвети на други по нашия път... 😁 Абе, паника съм си 😒

# 698
  • Denmark
Marayah, мисля че то по-скоро е за негово добро да не гледа от другата страна Laughing Да не му остане спомен, който дълго няма да може да забрави... Пък и е там, за да ти е подкрепа, така че ти определяш правилата, мое мнение Simple Smile

Да, да, права си. Той не се противи изобщо. Минахме през "да, там съм" после беше "май е по-добре да не съм" и като видя, че се притеснявам заради езика и това, че ще ме вземе акушерка, която вероятно не съм виждала (ние си мислехме, че ще си е моята, но уви не), каза, че няма да ме остави сама и се договорихме за подробностите. 😁 Тук дори 70+ баби говорят английски, но в тази ситуация не знам кой ще ми плямпа на датски и ще се сети, че не го разбирам особено. 😅

# 699
Току що видях, че във Висвиталис има намалена количка на Cosatto модел Wow XL Nordik. 700 лв. е намалението. Ако някоя мама има интерес към тези колички (а видях, че има), може да провери. 🙂

# 700
И аз се паникьосвам като ви чета 😅 почти нищо не съм купила още, скоро ще се видя с една позната, която роди малчуган преди 2 години тук и ще си записвам какво ми трябва, особено за болницата.
Иначе си взех две големи рокли за юли месец и май ще ги ползвам за нощници, но още има време.
Понеже МП ще присъства на раждането, се сещам да ви питам, какво мислите по въпроса? Малко се притеснявам какво и как ще види. 😅 Та от сега го карам да ми обещава, че ще седи плътно до главата ми и няма да гледа какво се случва там. (то не че и аз искам да поглеждам) 😂😂😂 Ох, звучи смешно, но мен си ме притеснява, доста срамежлив човек съм.

Блазе ти. Това е много готино да имаш подкрепата на мъжа си и да е свидетел на това през какво минаваш, освен ако не изпадне и той в паника 😁

# 701
  • София
Моят мъж е такова шубе, че изобщо не искам да си го причинявам, на мен самата, камо ли на него. Той ще припадне още докато съм казала "ОХ". Аз някак си възприемам цялото нещо с раждането твърде интимно и не го искам там Laughing Но пък се възхищавам на мъжете, на които не им пука и са плътна опора на половинките си, независимо от ситуацията Blush

# 702
Оо със сигурност няма да присъства.. ще се чудят лекарите бебето и мен  ли да гледат или да свестяват мъжа ми 😄

# 703
  • София
kitty_, имаш ли представа какво осигуряват в Щерев за родилките? Знам, че на сайта им пише, че има всичко необходимо, но аз пак се чудя нощница трябва ли да си купя, еднократни чаршафи и т.н.

И МП ще присъства на раждането ако го пуснат предвид ситуацията. Мен просто много ме е страх и ще съм много по-спокойна (ако мога да използвам въобще тази дума) ако и той е там. Силно се надявам да имам някакъв огромен късмет и да съм сама в предродилна, за да го пуснат и там. Той не е от притеснителните в това отношение. Разбрали сме се, че ще е обърнат с лице към моето лице, защото по-скоро аз не искам много да гледа натам. Иначе него гледката доколкото го виждам не го притеснява. Онзи ден го питах дали ще ми съчувства, докато ме боли и той ми каза, че още отсега ми съчувства Satisfied

# 704
И моят ММ има желание да присъства и да е до мен, надявам се в Надежда да подновят тази възможност 😊🙏
Marayah, къде ще раждаш. Сигурна ли си, че с това ИП вече позволяват бащата да е с теб 🤔

Общи условия

Активация на акаунт