Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 600
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, аз съм в 27 седмица ! До тук съм 5кг.и 500гр. в плюс. Ям абсолютно всичко, не се ограничавам, за сега нямам проблеми с wc-то.
Забелязвам,че сутрин като се събудя съм подута в лицето и пръстите на ръцете, но минава за час,два. Някой да се подува? Като казах спане...това в момента е мисията невъзможна😣 събуждам се най малко по 3-4 пъти на вечер, но не за да пишкам а от киселини ☹️ Започнахте ли да пазарувате за бебоците?

Аз също съм в 27 седмица и съм +5кг.
Относно подуването, от скоро започнах да забелязвам, че се подуват краката и пръстите на ръцете. Бях навън по сандали, които са с ластик и направо ластика се беше забил в тях, навън беше над 30 градуса.

# 661

Бихте ли си купили помпа втора употреба? Аз много се чудя за ръчна,понеже се надявам да не ми се налага толкова да я ползвам.
Аз съм с помпа от приятелка. Нямам притеснения. Тя е ползвала малко. Аз пък съвсем Wink

# 662
Аз съм купила до момента само ел. помпа за кърма, че беше намалена, и малко дрешки. Набелязала съм 3 конкретни колички да разгледаме следващите седмици и се надявам около 1 юни с някакво намаление да вземем. Мебели за детската от икеа съм харесала, но тепърва юни месец предстои ремонт на стаята, та няма за къде да бързам. Абе общо взето до никъде не съм Grinning

# 663
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Да дам отчет, днес бях на преглед : в 28+1 г.с. бебчето тежи 1100 гр Heart Eyes Доктора каза, че всичко е наред, води, плацента. Аз му се оплаках, че корема ми се стяга понякога, както и прасеца през нощта и затова ми измери ми шийката - 3.20, каза, че е идеална. Бебето не се е обърнало все още, но има време, до 36 г.с.  И отново си е седмица назад, но нова е нормално при по-дълъг цикъл, така че очаквам отново да родя след термина. Пуснахме кръвни изследвания, всичко е в норма, глюкоза, белтък и др. Питах го дали да пия витамини, каза-  не Blush

За килограмите - качила съм 9кг, бях 50, сега съм 59 Grinning Корема дооста си личи, но си се пъча и му се радвам Kissing Heart

Завиждам на тези, на които бебетата вървят напред. Моето все е назад. Така искам да не съм с предизвикано раждане като предишния път. Искам то само да си тръгне, с контракции и всичко друго.....

# 664
И ние с бебка днес бяхме на преглед и на първи тонове - 28+4г.с. бебка е 1145 гр. Тоновете са супер, не хванахме контракции да имам. Шийката ми също държи положението. АГ каза, че бебка е голяма бандитка и не спира да рита и да се закача. 😁 Сестрата ми каза, че съм с мини корем, а аз си мислех, че е доста голям.

От там щастлива, МП ме заведе на бургери, а аз него на ръчно приготвени кроасани и сладолед. Размазахме се!

После отидох на очен и след 2 часа прегледи, капки, измервания, заключиха, че въпреки диоптера, мога да родя нормално, очите са ми здрави.

Сега, понеже цял ден ми е хубаво, ви черпя с една разкошна торта, много калорична, която вчера спретнах (че само за здравословни храни говорите вие).
+6 кг. съм качила за сега. Утре ако се премеря, ще са +7... но днес ми е хубаво и няма да го мисля много. 😄

# 665
Аз нали казах,че нищо няма да купуваме още .. е да ама купихме количка с 3
коша и легло с матрак ,че и дрехи един тон 😂 ама дрехите хванахме страшна промоция 50% отстъпка в единия супермаркет ,но дрешките са уникални супер шарени и весели. Не мога да си представя да затворя момченцето ми само в бяло ,синьо и сиво Sad все пак е бебче , а аз обичам свежите цветове . Взехме и 3 хавлийки,муселинови кърпи за попиване ,и бъркотийки като цяло, 2 торби за спане и това е общо взето. Ама то и тук няма отворени магазини за дрехи ..с кеф да отидеш и да разглеждаш, надявам се юни да ги отворят .. да купя останалите неща, докато не съм станала хипопотам 😁. Помпа , мисля да си взема колектора за кърма Haaka ,който си се води и помпа , да пробвам с него и ако не ми върши особено работа ще си купя електрона, но не мисля да се мъча с ръчна да си изтезавам гърдите.
Да ви дам едно предложение за руло от тиквички като салата към него доматки маслинки и печена чушка слагам .
Белим с белачката тиквичка и тънките листчета,които се образуват ги слагаме в марината от зехтин и балсамико за около 20 мин. Правим си мус , моят беше от козе сирене и филаделфия+ каламата маслини и копър, но вие можете да сложите по желание чесън, сушени домати.. каквото пожелаете . Подреждаме тънките ивици да се застъпват на прозрачно фолио.. в началото теглим една дебела лента от муса и завиваме на руло .. трябва да се получи нещо такова
..
Направо е уникално и свежо!

# 666
За сега нямам само кошара, бутилки и евентуално помпа.
Рулото изглежда страхотно, утре непременно ще го пробвам.

# 667
Ние накупихме абсолютно всичко, остана ми само памперси номер 1 и евентуално гнездо 😂

# 668
Браво на всички вас за покупките. Аз гледам колички вече 3 месеца и още не съм решила. Толкова много съм харесала cosatto, че не мога да мисля за друго. Но понеже съм харесала и една на cybex и не мога да се реша. И леглото ще е от икеа, за него има време. Иначе си поръчах помпа, шишета, стерилизатор и такова за затопляне на храната. За дрешки съм решила да са ми последните покупки, там избора е голям и няма как да сбъркаш Joy Всичко е сладко и хубаво.
Иначе бебчето върви точно в седмицата си, от началото беше така. 26 седмица 700гр доктора каза, че е идеално.

# 669
Оф, аз също карам по-полека ама не знам длаи е правилно. То останаха по-малко от два месеца ( сигурно края на Юли ще се роди детето), а аз имам само дреи за изписването Simple Smile не съм с енастроила, че ще идва бебе скоро. Цялото ми внимание е в голямото дете. Мисля да ходя до Джъмбо тия дни да взема някои неща за болницата и ако харесам някоя дрешка, макр че  имам бая от голямото дете.
Дали в някой магазин ще има намаления на шишета/ залъгалки. биберони покрай 1.6?

# 670
Ние също почти нищо не сме взели освен 4-5 дрешки. Хем ме е страх да не избързваме,хем не искам и всичко да остане за последния момент.
Може би в началото на юли ще започнем с големите покупки. Ама с тия жеги едвам се справям ... не знам как ще обикалям по магазините .

# 671
Не отлагай съвсем , освен ако не е по финансова причина, че с тези жеги няма да се диша юни-юли и ще е тежко обикалянето. Лично аз мисля така. Предният път поръвах Август ( детето ми е родено началото на Октомври) , направо умирах от магазин в магазин. Пуфтях и само търсех къде да седна Simple Smile

# 672
Момичета, здравейте, отдавна не пиша, но се опитвам да ви следя...някоя от вас да е с таласемия и с нисък хемоглобин?

# 673
Аз пък да попитам вие на какви модели колички се спряхте. Аз съм в огрооомна чуденка...харесала съм quick muuvo и baby merc, отделно пък го мисля дали да не е cybex, но от някой чужд сайт, че там са си оферта. 🤔🤔🤔Иначе на този етап съм взела само една шапчица, протектор за матрака и чорапки, но ние си имаме дрешки и креватче от преди. Таткото е заявил, че иска той да навземе всичко, когато малчо се появи, няма да му преча 😃😍.

# 674
Аз пък да попитам вие на какви модели колички се спряхте. Аз съм в огрооомна чуденка...харесала съм quick muuvo и baby merc, отделно пък го мисля дали да не е cybex, но от някой чужд сайт, че там са си оферта. 🤔🤔🤔Иначе на този етап съм взела само една шапчица, протектор за матрака и чорапки, но ние си имаме дрешки и креватче от преди. Таткото е заявил, че иска той да навземе всичко, когато малчо се появи, няма да му преча 😃😍.

Нашият модел количка е Bebecar Ip-Op Evolution, португалска марка. Не съм сигурна дали в България ги има,но сме много доволни. Изключително маневрена,спряхме се на нея ,защото кошът е по-голям от другите модели колички,кошът за багаж също е голям,красива е .. може би малко тежичка..но няма как всичко да е перфектно 😁.

Общи условия

Активация на акаунт