Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 602
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм 26+5, висока 173см, от 58 и нещо сега съм на 68 и нещо кг, т.е съм +10кг. Като си сравня слабите ръце с наедрелите баджаци, все едно горната част на тялото не е към долната. Smile
По-здравословно не съм се хранила - редновно и разнообразно, докато преди - филийки, солетки, да поръчаме пица, да хапнем на крак, забравях да ям понякога. Сега голям апетит, голямо готвене, четене на рецепти и етикети.
Правя почти всеки ден упражнения - клекове, напади - може да имам качен някой грам мускулна маса дори Grin

# 646
  • София
Аз съм +2кг, но преди имах мускули, бях стегната, а сега само сланинки и се отпуснах. Това, което ме успокоява е, че нямам зверски глад, а пък бебето си расте добре. В 27гс беше 930 гр. Confused
Леле , Аничка,как +2,ти ме разби!

# 647
  • София
Това е направо престъпление...2 кг.. Joy Аз не мога да се въздържам от лакомия за сладко и въглехидрати, постоянно се малага да си забранявам и да се ограничавам. Преди да забременея не ми беше проблем. Сега...Laughing

# 648
Нямам промени в апетита, единствено в началото ми се ядеше туршия, след това обаче четох че това е поради липса на минерали в организма.
Ям нормално както винаги, дори ми се струва по- малко от обикновеното заради киселините и подуването.

# 649
27 седмица и 5 дни , +7кг. Бях 46.5 , а сега съм 53,5. Хапвам овесени ядки за закуска (помага да нямам запек), нещо готвено за обяд,плодове следобед и отново нещо домашно приготвено за вечеря. В последните седмици коремчето порасна много бързо,та 2кг ги качих за две седмици. До преди месец се глезех повече с храната (от време на време сладолед), но спрях. Ходя вкъщи на пътеката по 3км, с МП се разхождаме вечерите. Надявам се след раждането бързо да си върна старата форма (с усилия,разбира се).
А аз искам да ви попитам, започнахте ли да пазарувате неща за бебчето или все още не сте? Ние много трудно си избрахме количка, взехме по-големите по обем неща, та останаха само дребните (а те са доста).

# 650
Направо не знам от какво качвам. Ям 2 или 3 пъти на ден, но малко. И не , че се ограничавам , просто и аз се засищам от малко .

# 651
Може ли да препоръчате нещо за мазане на гърдите, което да е и против стрии? Моите са много сухи, а зърната сякаш се лющят леко, особено след душ. На мускула против стрии дали ще свърши работа?

# 652
  • Denmark
5.3 кръвна захар 2 часа след глюкозата, казаха, че е супер. Идеално кръвно, бебе около 1. 200 кг, добър пулс и го опипаха, че е с главичката надолу. Питаха ме дали се меря вкъщи, казах им, че съм спряла, поогледаха ме и решиха, че няма нужда да ме теглят. Като цяло съм много доволна от посещението при акушерката. 😅😅
Мажа се с бебешко олио и гледам да пия много вода, че много ме е страх от стрии. Sad
Храня се здравословно и не по много затова реших да не се меря, явно не зависи от мен качването на кг. Само ми се иска да се разхождам повече, но ми е скучно сама та не ходя всеки ден, а вечер съм супер изморена за разходки...
Питах за витамините и казах, че съм спряла тези за бременни и казаха, че е хубаво да си взема витамин Д и да питам лекаря да ми изследва хемоглобина следващия път.

# 653
ellocin, още нищо не сме купували, само съм си набелязала 3 марки бебешки колички, за които съм чела хубави мнения, както и кошарки от Икеа. Помпа за кърма и стерилизатор за шишета съм си харесала, но може и да ги потърся в olx. В началото на юни ще ходим по магазини да гледаме и тестваме.

temma, мажа се с домашно приготвен крем от кокосово и какаово масло, пшеничен зародиш, вит.А и вит.Е. Не попива моментално, но мирише апетитно 😁.  Аз съм много склонна към белези и стрии. За сега имам само няколко на гърдите, въпреки мазането.

# 654
Може ли да препоръчате нещо за мазане на гърдите, което да е и против стрии? Моите са много сухи, а зърната сякаш се лющят леко, особено след душ. На мускула против стрии дали ще свърши работа?
Имам час за мамолог другата седмица, ще питам и ще разкажа. Нямам никакви оплаквания, но баба имаше рак на гърдата и ходя всяка година на профилактичен. А и сега всякакви съвети от специалисти са ми добре дошли. Hands V

# 655
Здравейте, аз съм в 27 седмица ! До тук съм 5кг.и 500гр. в плюс. Ям абсолютно всичко, не се ограничавам, за сега нямам проблеми с wc-то.
Забелязвам,че сутрин като се събудя съм подута в лицето и пръстите на ръцете, но минава за час,два. Някой да се подува? Като казах спане...това в момента е мисията невъзможна😣 събуждам се най малко по 3-4 пъти на вечер, но не за да пишкам а от киселини ☹️ Започнахте ли да пазарувате за бебоците?

# 656
ellocin, още нищо не сме купували, само съм си набелязала 3 марки бебешки колички, за които съм чела хубави мнения, както и кошарки от Икеа. Помпа за кърма и стерилизатор за шишета съм си харесала, но може и да ги потърся в olx. В началото на юни ще ходим по магазини да гледаме и тестваме.

temma, мажа се с домашно приготвен крем от кокосово и какаово масло, пшеничен зародиш, вит.А и вит.Е. Не попива моментално, но мирише апетитно 😁.  Аз съм много склонна към белези и стрии. За сега имам само няколко на гърдите, въпреки мазането.

Аз си взех стерилизатор от olx и съм доволна. На Philips Avent, дамата дори беше запазила упътване за употреба и касова бележка. Днес слушах една онлайн лекция в страницата на "1 наум" във фейсбук на тема кърмене. Там казаха, че електрическите помпи за кърма имат определен живот на ползване/изцеждане (обикновено упоменато от производителя) и ако решим да закупуваме втора употреба,трябва да имаме предвид, че може да е използвана много и след това на нас няма да ни върши работа.

# 657
Сутрин и вечер съм като надута с помпа

# 658
  • Denmark
И аз съм подпухнала сутрин и после се оправя положението. Май и преди си бях така. И за това ме питаха днес и студентката на моята акушерка ми каза "виждам, че си носите пръстените, значи не се подувате", да, ама този пръстен ми е поне 2 номера по-голям и сега тъкмо ми окей. 😁

Бихте ли си купили помпа втора употреба? Аз много се чудя за ръчна,понеже се надявам да не ми се налага толкова да я ползвам.

# 659
  • София
И ние още нищо не сме купили за бебонка. Избрала съм си количка и кошче за кола, насочила съм се и към кошарката, но съм в пълен ужас с всички останали дреболии, които трябва да се купуват. Направих си списъци и ми се виждат аааааадски много, по-скоро средата на следващия месец ще се заема вече с пазаруването. До тогава би трябвало и да е приключил ремонтът на спалнята и спокойно да мога да си ги редя всички покупки. Grin

Стерилизатор и помпа за кърма ще ми даде една приятелка, само трябва да си купя контейнери за помпата.

Иначе в петък на прегледа измериха бебка 809 гр., тогава бях 25 г.с. точно. Докторката каза че върви 2-3 дни напред, но не е фатално.

Общи условия

Активация на акаунт