Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

  • 31 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 18 539
Добре де, за да се появят тези бактерии/вируси, трябва да има някакво нарушение в организма, тоест основният причинител не са самите микроорганизми, а друго, което е позволило той да стане уязвим за тях. Тоест при опит да ги трепем, без да бъде адресиран първопричинителя, лекуваме симптоми.

# 211
  • Paris, France
  • Мнения: 17 721
Точно "лошите" микроби са причинител в хора с определен генотип.

Грипният вирус, короната причиняват хрема, гърлобол, главобол, висока температура, кашлица Итн, но не всеки, който ги лепне се разболява със симптоми. При някои хора е по-леко, при други по-тежко, а някои умират. Зависи от генотип, моментно състояние на имунитет, други инфекции. Сложно е.

При MODY има мутации в някои гени, които са доста на брой и предизвикват различни клинични картини. При един вид се поддържа само с диета, при друг с инсулин, а при трети с лекарства през устата, като някои го влошават. Там ИР и лоши микроби може да има, но обикновено няма. Ген.

Когато са първопричинител микроби трябва да се трепят. Това знам от групите. Слаб мъж с диабет може да се скъса от диети, да си седи кето, да бяга до несвяст и да си седи диабетик ако не изтрепе гадориите. Помня, че високи дози куткумин с пиперин, масло от канела и разни мащерки и някакъв естер С пиеха, някакви пробиотици, но не задълбах.

С този аспект на ИР не съм на ти.

# 212
  • София
  • Мнения: 2 964
Днес станах рано, с усилие естествено, направих тибетците за пръв път, някои ме затрудниха.
Сега пия кафе без захар и сълзи ми капят Joy Много гадно бре...... Пфффф!!! За обяд ще е агнешко със зелена салата.

# 213
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Невена, от това, което съм чела до момента (разбира се, не се смятам за експерт), повечето бактерии налитат на "сладкото". Тоест, привлечени от кръвната захар, която се синтезира в по-големи количества, те се настаняват и размножават по-бързо в организма и създават проблеми.

Грипният вирус повишава КЗ, но след оздравяване тя се връща в норма при здравите хора. Ако не се връща в норма, значи човекът е имал незабелязана към този момент висока КЗ, която в момент на криза вече става забележима.

Наличието на бактерии-сладкоежки само говори за висока КЗ, тоест те са признак, а не причинител. Или вируси. Или гъби.

# 214
  • Мнения: 2 275
Ето тук
https://www.infirmiers.com/etudiants-en-ifsi/cours/cours-ifsi-in … s-pathogenes.html
урок за медецински сестри по засегната тема за "утрепване " на разни гадории. На френски е, но може да си го преведете с интернет при интерес. Основния източник е институт Пастьор, а не форуми/блогове /шамани и подобни.
Не е необходимо всичко да се утрепва, защото пак се връща. За паталогиите си има лабораторни изследвания,  които търсят има или няма нещо за утрепване.
Не е необходимо нито да изпадате в паника за разни евентуални гадини, нито да пиете белина.
И защо тази тема постоянно се появата тук? Не е ли за търсене на оправдание "аз не съм виновна, имам гадини в тялото ми" или с други думи кой ми с.ре в гащите.
Ясно е, че захарта подхранва/подпомага развитието на някои бактерии, е и? Нали тук точно към това се стремим да махнем захарната зависимост.
Ето тук също за микробиота и за метаболизма (и мишките ги има) както и пътя за подобряване :храна, пробиотици,пребиотици,...(на френски)
https://www.inserm.fr/information-en-sante/dossiers-information/ … flore-intestinale
Кратко резюме на малка част:
Възпалителна бактерийна съставка липополизахарид (LPS) съществува на повърхността на някои бактерии Gram négatif. Увеличение на тези бактерии води до увеличение на LPS, които минават чрез кръвта към черен дроб и тъкани. Възпалението се настанява, става хронично и подпомага появата/развитието на ИР, диабет, затлъстяване.
С други думи това, което говорех: борба за много и добри бактерии. Доктор Марк Хаймън има книга "Ултраметаболизъм" в която много подробно се спира точно на възпаленията и последствия. По-късно почва да клони към ВМНВХ и публикува "Яж мазнини и отслабвай". Не е лоша и има менюта, но са твърде бедни на месо за моя вкус.
Успех в борбата на всички.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 11:43 от tania6

# 215
  • Мнения: 18 539

Сега пия кафе без захар и сълзи ми капят Joy Много гадно бре...... Пфффф!!!
Бронирано кафе пробвала ли си? Определено е добро за преход от с към без захар.

# 216
  • Пловдив
  • Мнения: 524

Сега пия кафе без захар и сълзи ми капят Joy Много гадно бре...... Пфффф!!!
Бронирано кафе пробвала ли си? Определено е добро за преход от с към без захар.
Ако ти е мазно с маслото,пробвай с животинската готварска сметана на Лидл.Ако не сте гледали филма Чревна реакция,може да ви е интересен,има го в Ютуб.

# 217
  • Мнения: X
Скрит текст:
Днес станах рано, с усилие естествено, направих тибетците за пръв път, някои ме затрудниха.
Сега пия кафе без захар и сълзи ми капят Joy Много гадно бре...... Пфффф!!!
Скрит текст:
За обяд ще е агнешко със зелена салата.
Можеш да му добавиш
-1-2 л животинска сметана
-маскарпоне
-да ръснеш канела/какао за аромат

# 218
  • Мнения: 40 720
Днес станах рано, с усилие естествено, направих тибетците за пръв път, някои ме затрудниха.
Сега пия кафе без захар и сълзи ми капят Joy Много гадно бре...... Пфффф!!! За обяд ще е агнешко със зелена салата.
С колко захар го пиеше до сега?

# 219
  • Мнения: 32 225
Франсоаз, 1-2 лъжици сметана, нали? Че да не вземе някой да го разтълкува като 1-2 литра Grinning

# 220
  • Мнения: X
Франсоаз, 1-2 лъжици сметана, нали? Че да не вземе някой да го разтълкува като 1-2 литра Grinning
Ако някой успее да изпие 1-2 Литра сметана наведнъж, с чашка кафе,  си е направо за рекордите на Гинес....    Smiley

# 221
  • Paris, France
  • Мнения: 17 721
таня, не само грам отрицателните бактерии произвеждат липозахариди. Гъбите произвеждат алкохол от захар и той също трови черен дроб. Не знам защо мелим бактериите, но са важни. Тръгна от меленото месо и домашните колбаси.  Кой пие белина? Сериозно ли това? Два пъти го пишеш.

Пробиотици, пребиотици и протеолитични ензими не съм проучвала особено, признавам си. Може би затова ми е интересно. Нямам воля да гълтам редовно хапове и не бих се занимавала с това.

В никакъв случай не търся да прехвърлям вина. Не извинявам и храненето си, нито твърдя, че само по себе си не може да помогне. Аз си вкарах инсулин и КЗ в норма с Метформин, диета, отслабване, минерали и витамини и малко сминдух, челебитка, куркума, канела и оцет.

Споменах бактериите и гъбите за хора, които правят всичко възможно, но нямат успех като възможна причина. На тях пробиотици може би ще им помогнат.

А яденето на много мазнини не е за всеки. Определено не е за мене. Пак, зависи колко много е много, но не се виждам да лапам лъжици с кокосово масло и да пия бронирани кафета.

# 222
  • София
  • Мнения: 2 964
Елора, откакто разбрах за ИР, го пия с това чудо. Когато е много дълго както го пия аз по принцип слагам по две "хапченца".




Освен това днес се качих на канатара - 90кг.
Когато ми откриха ИР бях 82-83кг, айде до 85кг да съм стигала, свалих до 75кг и сега съм качила всичко, че и тлъсто отгоре.

# 223
  • Мнения: 40 720
Елора, откакто разбрах за ИР, го пия с това чудо.
Скрит текст:
Когато е много дълго както го пия аз по принцип слагам по две "хапченца".




Освен това днес се качих на канатара - 90кг.
Когато ми откриха ИР бях 82-83кг, айде до 85кг да съм стигала, свалих до 75кг и сега съм качила всичко, че и тлъсто отгоре.

И в първия пост и още стотина пъти писахме за подсладителите.
Че по-добре захар, отколкото това чудо, което ще ти държи инсулина висок много дълго време.
Лично съм го изпитала.
Яла съм неща с подсладители и със захар или с мед. Трябва да се научиш да познаваш тялото си и как реагира на различните В.
С тоя подсладител не пазиш режим. Нищо не правиш.
Ако искаш направи постепенно отказване. Както аз.
Бях на 4 лъжици бяла. Като разбрах за ИР минах на 4 лъжици кафява. Постепенно с времето и намалянето на другите боклуци, почнах на 3, после на 2. После на малка лъжица мед. После на половин лъжица мед. После една четвърт лъжица мед. После капка мед.
Накрая и капката ми беше много.
По-добре много малко мед, който е полезен отколкото тия подсладители.
Само с мляко също е хубаво.

# 224
  • Мнения: 24 830
И сигурно банална станах с това ама... дългото кафе е по-горчиво, пробвай с нормално или направо късо еспресо. Едно че то поначало не горчи толкова, ами и в по-малко количество дори и  да искаш не можеш толкова захар да разтвориш Grinning Като се знам как преди десетина години пиех дълго и слагах захар колкото успея да разтворя в него, сега направо ми призлява като си спомня. И почнах да пия по-късо отначало заради това основно. То пък взе че ми и хареса.

Общи условия

Активация на акаунт