Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 31 369
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Охххх Елора, това разказче дето го спретна.....направо ме върна в детството. Че кой не си е хапвал от вкусните гозбички на баба и не е топил хлебеца. Да ти кажа, нямаше да се поколебая само за ден да се натъпча с любимите сармички, пък квото ще да става и с ИР и КЗ и с короната ако щеш Grinning
Иначе за хляба, и на мен ми беше трудно да приема мисълта че няма да го ям. Аз пък имам слабост да ям студени сандвичи. Ама тая слабост е отивала и по половин леб на закуска. Та сега и супи дори ям без хляб и хич не ми липсва, дори ми става зле на стомаха ако хапна, както стана с козунака на Великден. Убедих се, че бялото брашно и бялата захар наистина са големи вредители дори за здрави хора.

# 106
О, не ми беше много трудно да го спра. Само понякога при определени ястия ми е било трудно. Понякога съм съгрешавала, но с времето стана много лесно. Чак сега де чудя на самата себе си какви съм ги вършила.

# 107
Психическата нагласа е най-трудно да се промени, това да се яде хляб е силен навик от детството. Физически някак (поне на мен) ми беше по-лесно да махна хляба, веднъж щом го реших. После пък да не ядеш хляб става навик. Grinning

# 108
  • Paris, France
Здравейте, много се извинявам за въпроса, но как измервате какъв % са мазнините ви
Благодаря предварително!

Мазнините се измерват най-точно с DEXA scan. Могат да се изчислят приблизително от ръст, обиколка на прасци, бедра, талия, китка, ръка под мишницата. Ето тук е показано на картинка. Един и същ човек, запазил теглото си, след силови тренировки с тежести, свалил мазни а и качил мускулна маса:

https://bretcontreras.com/strength-training-is-fat-loss-training/

Мускулът тежи повече и затова теглото остава същото, но сантиметрите се променят. На картинките костите са в синьо, мускулите в червено, маста е в жълто, Бляк.

Нюклеър, ако имаш близък френски супермаркет, на щандовете за сол има натриев бикарбонат. Можеш да си направиш натриев цитрат с лимонов сок или лимонтозу от турски магазин. Не е идеално, но помага. Това за да не страдаш. Знам, че в Холандия няма и 2004 пращах от тук на една мама, но сега вече не може. Не знам в Белгия как е. За френските големи Leclerc, Carrefour, Auchan гарантирам.

Хляб спрях да ям в Англия, че тамошния е отвратен. В Северна Африка и в България е много вкусен хляба. Толкова ми липсваше, че колегите ми ми подариха машина за хляб. Понеже беше игра и чакане се отказах. Единствено умирам за техните Yorkshire pudding, което е смес за палачинки, опечена в загрято във фурна олио във форми. Мъжът ми много се оплакваше от хляба там и караше до френския квартал за техен си хляб, ама псуваше цената.

Във Франция проядох хляб. Страхотен хляб имат, истински, всякакви франзели, пълнозърнести, целите оваляни в маково семе, сусам, вътре на големи шупли, а отвън с хрупкава кора, италиански, селски, магребски от грис, с маслини, с ядки, изцяло квасен, 100% ръж, с просо, от елда. Още ям хляб, но не всеки ден. От 2 месеца не съм вкусвала, но не ми липсва.

Много хляб се яде тук, но хората са елегантни.

В България баба ми е от район, в който ядат плосък хляб на сач и катми с манджа. Тя сгъваше спанак и сирене или пресен кашкавал, с лук, чесън и яйце, запичаше го на сача и го сервираше. Ядеше си го така, а ние с дядо си ядяхме и хляб с кармата. Навик.

В България е супер гаден ориза - леплив, мазен, никакъв. В Англия се научих да ям хубав, разделен ориз и без хляб.

Много ми липсват хубави марули и други зеленчуци. Няма по магазините или не са хубави.

# 109
Невена, малко спам, но
Скрит текст:
как ми липсва Auchan...какви хубави спомени имам от там когато малката беше по-мъничка... Heart

# 110
Момичета, как си алкализирате организма?  Аз не мога да пия калий заради друго лекарство, магнезиев цитрат ме разхлабва страшно, ако пия сода?

# 111
Със салати и зеленчуци предимно.

# 112
  • Paris, France
Момичета, как си алкализирате организма?  Аз не мога да пия калий заради друго лекарство, магнезиев цитрат ме разхлабва страшно, ако пия сода?

Спиронолактон ли пиеш? С бъбреците как си? Содатс не е полезна, защото неутрализира стомашния док и товари с натрий, а при ИР има задържане на натрий от бъбреците. Можеш да пиеш малко сода, гасена с лимонов сок, но щом си на лекарство, задържащо калий трябва да питаш лекар.

Мене Спиронолактонът ме доразбрица. Никога повече

# 113
  • here, there, everywhere
Невена, ще пробвам Карфур,но трябва да отида в големите Карфур. Нашият е малък, квартален.

Много ми е познато чувството да ти е пълен коремът, а още да ти се яде.

Аз хляб вече избягвам да ям защото явно някои от подобрителите на брашното не ми влияе добре. Често ми се напукват ъгълчетата на устните от него. Аз правя на половинката хляб с квас. В зависимост какво брашно използвам имам или нямам реакция. Та и брашната не са читави вече, а хубави купувам, не са евтини.

Ако ми се прияде хляб си правя от овесени трици, котидж сирене и белтъци. Пека във формички за тарталети. Много ми е вкусно. Съхранявам във фризера и вадя само когато ми се прияде.

Във Франция хлябът наистина е хубав. Кроасаните дори няма да ги споменавам. Тук обаче няма хубав хляб и това прави живота ми по-лесен:). Аз обичам с хрупкава коричка. Като цяло не ям хляб от години, да не ви оставя с грешно впечатление. Само като ходим в Германия си позволявам понякога, хубав им е хлябът.

В Белгия също много хляб се яде. Сутрин е хляб с нещо или сириълс с доста захар. На обед задължително сандвич или с шунка, или с кашкавал. Само вечерята им е без хляб, но със значително количество картофи или ориз.

# 114
Момичета, има ли някоя от вас, която успешно да е отслабнала докато е била на бетаблокери? Много ми се е закучило отслабването. От година съм на бетаблокери, иска ми се да ги спра, но наскоро ми откриха пролапс на митралната клапа със синусова тахикардия и надкамерни екстрасистоли, та явно засега няма да е възможно спирането на бетаблокера. За протокола с ИР съм, на 46 г., висока 172 см. и наскоро бях 69,5 кг. и сега изведнъж скочих на 72 кг. Преди да стигна тези 69,5 кг. бях станала 79 кг. вследствие на изживян силен стрес, поради внезапната смърт на съпруга ми преди 2,6 г. Обикновено през годините съм се движила в диапазона 60 кг.-70 кг.  Храня се предимно с месо, яйца, салата от маруля с лук /домашно отгледани/, кисело мляко, кашкавал и сметана в кафето. Явно някъде греша, но не знам къде... За Великден ядох козунак и това ми е прегрешението, но от тогава съм стриктна. Плодове изобщо не ям, докато не станат домашните ягоди, малини и къпини, но в много малки количества. От време на време ми се налага да вземам валидол заради пристъпите на тахикардия, въпреки приемането на бетаблокер, ги получавам. От една седмица съм сериозна с комплекс от домашни тренировки.

# 115
Robbie, аз съм на бетаблокер - Конкор 2,5мг+ диуретик Дехидратин Нео 1/4таблетка. Това е минималната доза. Пия ги също заради пролапс на митралната клапа със съпътстващи тахикардии. И аз смуча Валидол почти всяка вечер, защото тогава ми се появява тахикардията в пълна сила. Гузно ми е заради Валидола, защото е много сладък, но без него не ми се успокоява сърцебиенето. На 41г съм. Отслабнах 11кг с двумесечен прием на Глюкофаж XR и НВВМХ. За общо три месеца и половина ги свалих от 74 на 63кг. 173см съм висока. Последно за една седмица съм още 1кг надолу. Спазвам почти всички съвети, които дават момичетата тук - безценни са и работещи. Невена, Долче, Миоки, Елора, Франсоаз...благодаря ви!

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 14:09 от Тревичка–

# 116
  • Paris, France
Nuclear, това цепене в ъгълчетата ми изчезва като пия Б витамини. Като се появи е знак да ги почвам. И витамин Ц

савина33 отслабна на бетаблокери и по някое време ги спря, но имаше високо кръвно само, май.

Пролапс на митрална клапа - чела съм за него по повод моите халтави стави. Получава се от некачествен колаген. Инсулинът разяжда колагена. Колагенът е протеин. За производството му трябват

- протеини, много, повече от заветните 2 грама на кг. Качествени, животински, може добавка на растителни на прах ако не щете животински

- витамин Ц по 2-3 грама на ден

-  органична сяра. Неорганичната е отровна. Лук, чесън, зелеви листа, броколи

- витамин К2 - доказано е, че липсата му води до Пролапс на МК

- магнезий

Още някакви микроелементи имаше, като манган и мед, май бяха.

Робби, магнезий, Вит Д, Б комплекс, Ц? Селенът ти как е? Цитрат пиеш ли? Омега 3?

За да се горят мазнини трябва да имаш достатъчно ATP cofactors. Липази, нормална киселинност.

Аз слабея когато не ям млечни. Сега, като не купувам кашкавал и сирене започнах яко да свалям. Включих ги между храненията вместо яйца и гъби и се стабилизирах. Може да не понасяш наситени мазнини.

# 117
Nuclear, ако има DM магазин при теб, може да провериш един препарат. Ще сложа снимка. Аз редувам един ден от него и един ден калиев цитрат на таблетки. Като че вече ходя по - рядко да пишкам. Пия ги от една седмица. Basen Pulver е препаратът от DM.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 15:36 от Тревичка–

# 118
  • here, there, everywhere
Тревичка, благодаря. То сега не пътуваме много ( по обясними причини), но другия път като ходим в Германия ще си купя. Тук нямаме ДМ.

# 119
Тревичка, благодаря за отговора. Аз пия Конкор 5 мг., спазвам съветите на момичетата, но не пия Глюкофаж или каквото и да било друго за ИР. Кардиолога ми смята, че мога да се справя само с диета, а и подозирам, че ще ми се разбърка гастрита. Ендокринолог също ми е казал да опитам само с диета. От 25,4 инсулин, го смъкнах на 15, а захарта все още ми варира, но мисля да си взема глюкомер и да я следя, по-редовно.

Невена, благодаря и на теб за включването. Пия Д3, К2, магнезий /комбинация от цитрат, глицинат и малат, но по-голямата част е цитрат/, Вит. С, Омега 3 пия под формата на дроб на треска. Имам усещането, че протеина ми е малко. Ям два пъти на ден и явно не мога да си набавям необходимото количество. Например едното ми хранене е 4 яйца, а другото да речем две малки котлетни пържолки или порция мусака с тиквички и кайма само. Винаги в храната ми присъстват месо или яйца. Не съм фенка на вегетарианското или веганското хранене. Явно ще трябва да си взема допълнително колаген. Относно допълнителен прием на протеин, в него няма ли подсладители, които да ми вдигнат инсулина?

Общи условия

Активация на акаунт