"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 49

• 40 139
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Имах кръвен тест с резултат 61, правен 12 дни след овулация. След 48 часа, стойността беше около 160, ако помня правилно.
И аз съм с безбожно дълъг цикъл всеки месец, обикновено около 40-42 дни.

# 481
Аз вече не разбирам каква е драмата. Била си на лекар - предполагаема О на 1-2 юни, днес сме 12, стойността е нормална според мен. Просто си имала супер късна О и този цикъл е щял да ти е много дълъг, случва се. На мен редовните ми цикли са около 40 дни и всеки лекар ми казва, че всичко ми е наред и няма никакъв проблем с това. Забременях с О на 26-ти ден от цикъла. Следенето също не е толкова сложно, просто обясняваш на доктора ти, че трябва да следите спрямо О (1-2 юни), а не спрямо последния М.
За лекарите това е дори по-добрия и точен вариант, но не се прилага масово, тъй като не всяка жена знае датата си на О.
Желая ти успешна бременност до финала, след 10-Тина дни тичай на преглед.
А за кръвния, ще ти даде само информация дали се удвоява правилно или не, освен това може и да скочи над 120-200-300 дори, защото в ранните седмици ЧХГ още е ниско се удвоява понякога много по-бързо.

Благодаря за информацията.По това,което излиза О ми е била на 37 ден след последен цикъл,колкото и да ми е нередовен цикъла,това не ми се беше случвало за това попитах.

# 482
Ако има притеснения и аз бих посъветвала кръвният тест да се повтори 48ч след първия за да се установи дали всичко се развива нормално и да внесе вече яснота. И честито 🍀❤

Благодаря!А след 48 ч. трябва да е двойно до колкото знам,тоест около 120 минимум така ли да разбирам

Не е задължително. ЧХГ се удвоява нормално до 72 часа.

# 483
Здравейте, имам питане🤷♀.
Обща информация:
последна М: 10-14.05
Ц:31-32 дни
О: според тестовете май е била около 24-25.05(ще кача и снимки) , според приложението(на което мн не вярвам) е била около 29-30.05

Та на въпроса: трябваше да ми дойде на 11.06, но все още няма нищо. Днес си направих тест и беше отрицателен. Симптомите са ми обичайните при ПМС, но и гърдите ме боляха до вчера, което попр при мен не се случва, обикновенно те въобще не се обаждат при ПМС. Възможно ли е според вас, ако съм имала късна О, още да не отчете теста?

П.с. Съмнявам се, защото ако О е била на 29-30.05, са минали 15-16 дни, а съм чела за доста майчета които са имали отрицателен на тези дни.
Поздрави 😊 и благодаря предварително!

Втората снимка е от теста на 25.05

# 484
  • Пловдив
Това е една сериозна поредица от положителни тестове. При такива случаи говорим за ПКЯ. Дано се включи някой по-компетентен по темата. Но може и да не си имала О този месец. Sad

# 485
Това е една сериозна поредица от положителни тестове. При такива случаи говорим за ПКЯ. Дано се включи някой по-компетентен по темата. Но може и да не си имала О този месец. Sad

Дано не си права😐, не съм сигурна как се установява ПКЯ, но досега никои нищо не ми е казвал по нормалните преглед. На снимката наистина изглеждат положителни, но на живо само този на 24.05 ми изглеждаше достатъчно наситен за положителен, другите от едната страна на линии като все бяха размазани и по-бледи. 🤷♀ Освен това понеже си купих О-тестове +Б-тест и без да искам съм се объркала и съм си направила ОТест вместо Б вчера (после видях LH🤭)  и беше отрицателен, а доколкото знам при ПКЯ почти винаги, дори и не покрай дните на О, е +.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 09:11 от Beyourself96

# 486
И при мен тестовете за О са били подобни - много близки до положителен тест и накрая ставаше трудно да определя кой точно е положителният. Затова и спрях да ги правя. Нямам ПКЯ. Нямам представа защо се получава така. Предполагам заради по-висока концентрация на хормона преди същинския пик.

# 487
Благодаря 😊, а според вас има ли шанс за бременност или по скоро някаква друга причина за закъснението?

Обща информация:
О: според тестовете май е била около 24-25.05(ще кача и снимки) , според приложението(на което мн не вярвам) е била около 29-30.05

Та на въпроса: трябваше да ми дойде на 11.06, но все още няма нищо. Днес си направих тест и беше отрицателен. Симптомите са ми обичайните при ПМС, но и гърдите ме боляха до вчера, което попр при мен не се случва, обикновенно те въобще не се обаждат при ПМС. Възможно ли е според вас, ако съм имала късна О, още да не отчете теста?

П.с. Съмнявам се, защото ако О е била на 29-30.05, са минали 15-16 дни, а съм чела за доста майчета които са имали отрицателен на тези дни.

# 488
Благодаря 😊, а според вас има ли шанс за бременност или по скоро някаква друга причина за закъснението?

Обща информация:

Аз съм с ПКЯ и два месец подред правя тестове за О, така и не успявам да определя кога точно е О, цикъла ми е нередовен и следователно О също се измества, понякога имам 3-4 положителни теста за О..така че в случая трябва да иакаш поне още 3-4 дни закъснение..понякога при ПКЯ не винаги има ясни изрязени симптоми, а при някой жени ги има всичките..поне така съм чела
Успех и дано е това което желаеш🙏

# 489

Скрит текст:
Обща информация:

Според мен, няма бременност. Ако имаше, тестът щеше вече да е положителен.

# 490
Здравейте искам да попитам колко дни след закъснение е добре да си направя тест. При един спонтанен аборт ?

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 16:35 от sweet lie

# 491
Спонатнния аборт, няма никакво отношение към теста.
Обикновено в инструкциите на самия тест е написано, кога да се направи теста.

# 492
Здравейте,първи резултат от ЧХГ в четвъртък - 60.52 при референтна стойност 5.0,
днес 96 ч по-късно резултат 509.03,по сметки се удвоява на 31 ч.,това окей ли е според вас

# 493
Здравейте,първи резултат от ЧХГ в четвъртък - 60.52 при референтна стойност 5.0,
днес 96 ч по-късно резултат 509.03,по сметки се удвоява на 31 ч.,това окей ли е според вас

Да,идеално е.

# 494
Здравейте, моля за коментар на изследванията - много слаба тестова линия на теста и тук май нещата никак не са добри - 4+1г.с. или около 15 дни след овулация. Имам 2 мисед аборта Sad .

Общи условия

Активация на акаунт