Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 308
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • here and now
Привет, момичета! Как си чистите абсорбаторите в кухнята? Моят е инокс (както повечето може би) и не знам какъв препарат да използвам. Последният път го минах с някакъв “био” препарат уж подходящ за всякакви повърхности и останаха леки петна. Питам за “тялото” на ширма, не за филтрите.
С какъвто и препарат да го почистиш, полирай после с микрофибър. Светва.

# 106
Здравейте, има ли трик за почистване на гранитна мивка, моята е черна, но е гладка, дефакто може и да не е гранит, а нещо друго, но остават следи от котлен камък и ме побърква.

# 107
Принципно от край време чистя със сода и оцет варовик.
Но за тази мивка може да пробваш препарата на снимката. Дават го за плочки, но за мен идва много силно за фугите. За мивка обаче става. Кремообразно е и не би трябвало да прави драскотини.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 08:54 от Vicky_P

# 108
С какво да махна петна от наакано от бебешки дрехи?

# 109
Спот на персилис.

# 110
Аз съм махала с Тест веро гел -натърквам ,оставям около час да престои и пера

# 111
  • София
Махала съм грубото само с топла вода и после в пералнята с персил сензитив. Не ми е оставало неизпрано.

# 112
  • В страната на мечтите
Аз ползвах сапуна за петна от ДМ и после в пералнята, не съм имала проблем.

И аз обаче с въпрос за детска дреха:   как да махна надраскано с химикал? От плата изчезна, но остана върху апликацията, която е бяла, и много си личи. Пробвах спирт, мицерална вода и гореспоменатуя сапун, без резултат. Спот няма откъде да взема, ще пробвам и с бакпулвер следобед. Други идеи?

# 113

Някога купувах сапун немски Капус (вероятно все още го има в дрогериите).
Прекрасен за всякакви петна, не само наакани дрешки.

# 114
Моля да ми препоръчате нещо против мравки в къщата се напълниха доста ,но да е безопасно за домашен любимец - коте ?

# 115
Моля да ми препоръчате нещо против мравки в къщата се напълниха доста ,но да е безопасно за домашен любимец - коте ?
Фронтлайн комбо за големи кучета отговаря идеално. Една капсула се разтваря в до литър вода и се напръсква къщата. Не умират насекомите, просто ги отблъсква - мравки и хлебарки не съм виждала от години само с едно напръскване. Тогава имахме пълзящо бебе и затова търсехме решение. А и защото баткото не даваше да умират мравките. Беше наистина трудно да се използва банята без да убиеш някоя Grinning

# 116
  • София
Преди няколко страници питах как да разредя Фронтлайна, напръсках и от тогава съм видяла 4 живи хлебарки в първите вечери след пръскането и намерих 2 умрели. Вече такова чудо у нас няма, много съм доволна и отново ви благодаря! Heart След пръскането ми остана половин шишенце, та изсипах и по каналите. Оказа се, че имаме и някаква джаджа, която се пуска в контакта и уж ги гони, та и нея съм пуснала.

# 117
  • софия
Това е български препарат с активно вещество като на Фронтлайн. Купих го за профилактика (не помня кога за последно пръсках с Фронтлайн), но още не съм го ползвала.

# 118
Аз за котето ползвам фиприст профилактично.

# 119
Фипронил-а не го ли забраниха за употреба?

Общи условия

Активация на акаунт