Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 317
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Няма как да задържа влага, освен ако не си ги затворила мокри или влажни. Не се тревожи Simple Smile

# 136
От вет аптеката ми дадоха Фендона да разтворя в 2 литра вода и да пръскам.

# 137
Фендона ми помогна с мравките. В къща. За хлебарки също пръсках май с това в един апартамент, но не помогна. Излизат от канала в банята май и умират метри след това. Сутрин броя трупове. Много неприятно. Гледам да затискам канала с нещо, но понякога забравям.

# 138
Здравейте! Не знам дали е точно и за тук, но все пак да питам. Бихте ли ми препоръчали препарати за основно почистване ако мога така да се изразя (от 3 години не е обитавано там) на баня, тоалетна, кухня. Благодаря предварително!

# 139
Банята и тоалетната твърдо с белина бих почистила и дезинфекцирала едновременно. Кухнята ако има замърсявания и остатъци от предишни ползватели - обезмаслител Ме(г)лио, но не директно върху повърхностите, а върху гъба и след това изтривам всичко. После една парочистачка и готово.

# 140
  • Варна
Здравейте! Имам голям проблем с мухласали пердета. Мухъла от стената изчистих, но от пердетата - не успях. Sad Прах ги 2 пъти, с Ариел за бяло и Вениш. Дали да им сложа ли белина? Почти бели са, няма да е проблем, само да знам, че ще стане. Белина не съм ползвала от години...

# 141
Здравейте! Имам голям проблем с мухласали пердета. Мухъла от стената изчистих, но от пердетата - не успях. Sad Прах ги 2 пъти, с Ариел за бяло и Вениш. Дали да им сложа ли белина? Почти бели са, няма да е проблем, само да знам, че ще стане. Белина не съм ползвала от години...
Зависи от каква материя са самите пердета. Ако са от онзи тип, найлонови, от белината ще пожълтеят.
Пробвай в някое ъгълче, че да не се заносат.
Абе, химическото чистене дали няма да помогне? Не мога да повярвам, че втори път за една седмица си мисля за това... ама мухъл по текстил е трудна задача..

# 142
Давай смело с Аче. Досега нищо не ми се е ожълтило. И най-интересното - стават съвсем бели след малко, като изсъхнат и постоят.

# 143
Аз съм чистила мухъл от яке с оцет. С едно тампонче намокрено с оцет намазах петното от мухъл, оставих да престои и след това го прах на 60 градуса с прах за бяло и дезинфектант за пране на дълга програма. Изчисти се, но не знам дали за пердета ще стане.

# 144
Мухлясали дънки на синковеца оправих с дезинфектант за пране.

# 145
  • В страната на мечтите
Аз мухъл от завеса за баня махам с препарат за мухъл на Бреф, но тя все пак не е точно текстилна...

# 146
Здравейте!
Имам нужда от съвет- с какво мога изгладя(залича) надраскана пластмаса?
Става въпрос за долната част на количката на малкия.. около гумите ? Има ли някскъв черен спрей който може да се използва?

# 147
Някой има ли опит с махане на восък от велур? Или идеи? Капна ми свещ на новите обувки. Sad

# 148
Здравейте! Аз пак съм с въпроси😁. Имате ли идея дали мога да махна блажна  боя от кожени маратонки(ест. Кожа) и още нещо чудя се пералнята, която също не е ползвана 3 години с белина ли да я почистя, смисъл да я пусна да върти белина или има някакъв специален препарат. То е ясно, че първите пъти ще върти без пране или с някакъв прцал. Благодаря предварително!

# 149
За пералнята си има препарати за почистване/ продават се в ДМ, Лидл и т.н/, но може и да на най-дългата програма с най-високи градуси, празна с препарат за бяло пране. Дано си ме разбрала

Общи условия

Активация на акаунт