Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Обезмаслител и търкаш със студена вода.
После пръскаш обезмаслител и накисваш във вряла, да постои една нощ. Така спасих една след петно от кръв.
Редактирам да добавя- взех си страхотен обезмаслител на а1 най доброто, което съм ползвала до сега.

# 256
  • София
Много винавай с А1, само ръкавици!
Далеч от кожата и от тъканите. Всичко разяжда.

# 257
И аз оцъках една светло розова рокля уикенда с нещо мазно. Подозирам че от нещо с марината от червен пипер и олио. Още не съм го третирала петното, да не е да го фиксирам. Но спот нямам. Да го запера ли с нещо? Имам друг препарат за петна като гел с окси. Дали с него да действам?
Пробвай с паста за зъби.
 За този трик четох тук в темата ви, но май беше предна или по-предна. Маже се със слой паста, остава да се изсъхне и се изпира по обикновеният начин. Аз така, колкото и да не вярвах си изпрах кухненските ръкохватки...... От близо три месеца всяко мазно петно третирам така. Дори и тези които са били изпрани, но не са излезли, всичко излиза изпрано. А пастата е без значение - имах "удоволствието" да пробвам и скъпа и евтина....

# 258
Мазни петна третирам с веро, обилно на петното, после "чагъркам" с нокът и пак веро отгоре. Пера след час-два като пак може да разтъркам добре, пак веро....и в пералнята с прах
Дано се махне

# 259
  • София
Спот маха мазно😂😁

А нали ви похвалих Коколино течен, че ми изпра светла тениска от мазни пръски от цаца. 3 дни престояла в коша.

Имам чувството, че понякога е и до материя.

# 260
Дайте идея как да се справя със здраво запушени канали на сифони в двете бани.
Вдигнала съм ръце вече, иде ми да ги изкъртя.

# 261
  • София
Извикайте фирма. Понякога препатарите само влошават положението.
Може да опитате с дълга тел да бръкнете.

# 262
Дайте идея как да се справя със здраво запушени канали на сифони в двете бани.
Вдигнала съм ръце вече, иде ми да ги изкъртя.
Пробва ли с вакуум?
Оцет със сода за няколко часа, после  вряла вода?
В магазините се продава бутилки натриев хипохлорид ( като белината и кисола) сипва се в канала и се изчаква няколко часа. След това се изплаква с гореща вода.
Успех!

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 23:19 от Vicky_P

# 263
  • софия
аз отпушвам всички канали у дома със сода каустик /от железарията/. разтварям 1-2 шепи сода/на око/ в около 1/3 кофа вода, разбърквам с дървена пръчка /не питай защо - не знам/, докато се разтвори- не надничам в кофата, защото содата има реакция с водата, пазя си очите. работя с домакински ръкавици. сипвам бавно по малко в сифона,оставям да подейства - след около час пускам обилно течаща вода. безотказно е.

# 264
А дали е от сифоните?Може да е по  продължение на тръбата.Ако наклона не е добър се натрупват мизерии и затлачват.

# 265
Честото използване на препарати не е съвсем безобидно, а и не винаги е ефективно. Има спирали за отпушване на канали

# 266
Пастата за зъби не избелва ли материята освен, че може и да премахне петното?

# 267
Много винавай с А1, само ръкавици!
Далеч от кожата и от тъканите. Всичко разяжда.
От близо месец мия всичко у нас със него и никога с ръкавици. Нищо не ми е разяло....
Ще бъда внимателна, благодаря.

# 268
Пастата за зъби не избелва ли материята освен, че може и да премахне петното?
Не. А всичките ми пасти са за избелване на зъби. Последно изпрах една ярко червена тениска, забутана от предното лято. Имаше мазно петно, което не съм забелязала в предното пране. Сега си е като нова. Допълвам се - материята е без значение - аз съм изпрала и  изкуствена коприна и памук от мазно с паста.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 23:13 от Vicky_P

# 269
Няма да се изненадам ако се окаже и че наклонът не е добър. И все пак ми е проблемно, че става басеин на всяко къпане в едната, а пък в другата като си измия плочките.
Ще пробвам дадените по-горе, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт