Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, мога ли някак да почистя белия немиещ се латекс, който е станал направо черен зад завесите. Страхувам се с влажна кърпа да не го размажа и да стане по-зле

# 271
  • София
Този Спот продава ли се в ДМ и ако някой има под ръка снимка да го видя как изглежда? Благодаря.

# 272
Момичета, мога ли някак да почистя белия немиещ се латекс, който е станал направо черен зад завесите. Страхувам се с влажна кърпа да не го размажа и да стане по-зле

Ще стане по-зле.

# 273
Дидка, не съм го срещала н Дм. Аз доста се озорих докато го намеря,  в нито един от големите магазини го нямаше. Търси в кварталните по левче и за дом.потреби.

Някой беше качил снимка по-горе, май на предната страница.

# 274
Спот на Перелис
Скрит текст:
В домашни потреби го има, в хранителни квартални магазини, които продават и прахове за пране и препарати...

# 275
В ДМ съм купувала немски сапун Капус, белия. Прекрасен за петна, справяше се страхотно с наакано под пропуснала пелена, както и с всякакви плодови петна, които иначе са капризни.

# 276
  • Враца
Привет!
Това са сажди от мръсния въздух. Образуват се там, където има някакви прегради, каквито са пердетата в случая. Почистват се с обезмаслител. За да не стане на петна, а по-равномерно, обезмаслителят не трябва да се пръска директно, а върху влажна кърпа, с която се забърсва. Пада за секунди!

# 277
  • Варна
Здравейте, търся съвет за препарат за ламинат, бял (ламината имам предвид). На места е потъмнял - пред вратите и искам да го почистя. Иначе е добро качество и дебелина, просто у нас живеят палачори. Благодаря ви Simple Smile

# 278
  • София
Ако е по-тежко замърсяването, просро с препарата, с който миеш, без да го разтваряш във вода намажи с кърпа, остави да престои и измий.

# 279
Можеш да почистиш бързо и лесно с амонячна вода. Мисля, че се продава в магазините за почистващи и перилни препарати. Всякакви замърсявания от повърхности се чистят лесно с нея.

# 280
Как да почистя пожълтяване на половингодишна дограма отвън? Само в долната част е. С препарат за прозорци не става.

# 281
С нищо, акo  откриеш начин сподели . Аз не успях и се отказах . Пожълтя на южен прозорец  само долните плоскости на крилата.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 16:19 от Пролетно цвете

# 282
Ами пак с амонячна вода опитай. Дограма пък се чисти с нея отлично. Освен, ако това не е просто стареене на пластмасата... Тогава няма чистене.

# 283
  • София
Пожълтялата дограма и аз я търках с какво ли не - препарат за прозорци, обезмаслител, абразив и никакъв резултат.
Последно ще пробвам с амоняк, но ме съмнява, че ще стане.

# 284
Купувала съм спрей за почистване на пластмаса (включително и дограма). В ДМ има тяхна марка.

Ако имате животно вкъщи, космите са много неприятни и остават дори и след пране, особено по тъмни дрехи - слагам една гъбка за миене на чинии с прането и грубата й част събира космите, а дрехите остават чисти. Може да се ползва многократно.

Общи условия

Активация на акаунт