Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 734
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Мазно петно от латекс не се чисти. Пробвала съм доста пъти, с нищо не успях.

# 391
Няма да успееш да го почистиш. Също така боядисване с латекс отгоре, няма да помогне. Мазното петно се запечатва с блажна боя или специален грунд за това и тогава се слага латекс отгоре.

# 392
Шкурка до здраво, грунд и пребоядисване. Ако сложите направо боя, ще избива петното отдолу. Друго решение не съм открила. Добре е, ако е близо до печката, да помислите за поставяне на т.нар. гръб. Той предпазва и много лесно се почиства.

# 393
За това ,че не може веднага с латекс и че ще избие петното отдолу знам и за това не предприех такава стъпка. Ще пробвам още 1-2 варианта и ще се прибегне до шкурене ,вероятно шпакловка и тогава боядисване. Добре ,че е на малък участък.
Ами за толкова години при това разположение на мебелите и ел .уредите сега ми се случва за първи път. Просто много тъпа грешка от моя старана ,но така е като се върши нещо късно вечер и не се мисли достатъчно.

# 394
Спокойно, нищо непоправимо не се е случило. Но си е играчка, за да се коригира. Пробва ли да наръсиш обилно с талк, за да попие максимално? Има го в аптеките и е стотинки.

# 395
Е, как ще наръси обилно вертикална стена? Rolling Eyes

# 396
Има начин. Например много широко хартиено тиксо, което да обхваща зоната извън петното. Ръсиш върху него талка и залепваш. Лепилото му не е трудно за махане, в сравнение с мазнината. Но не знам дали би имало ефект, особено, ако вече е третирано с нещо.

# 397
  • Пловдив
Следи от мазна детска ръчичка върху стената изчистих с магическа гъба, но веднага, след появата му. Не знам при вече третирано дали ще може, но не пречи да се опита

# 398
Следи от мазна детска ръчичка върху стената изчистих с магическа гъба, но веднага, след появата му. Не знам при вече третирано дали ще може, но не пречи да се опита

Какво представлява тази гъба? От къде може за се купи

# 399
  • София
Чисто бели са,рядко с червена грапава страна.
Продават се навсякъде.
https://www.edna.bg/za-doma/kakva-e-magiiata-v-magicheskite-gybi … chistvane-4655459

# 400
Тази гъба действа като фина шкурка и смъква и латекса. Аз опитвах да го мия с такава.

# 401
  • София
Аз с такива от латекс махнах перманентен маркер и повечето от пастел. Имаше и следи от дръжките на велосипед.
На места с повече търкане и натискане си падна и латекса,но повечето се изчисти без последици.

# 402
  • софия
Зависи от латекса. При мен не смъква нищо освен мръсното, което искам да изчистя.

# 403
Следи от мазно по латекс изчистих със шкурка и после грунд.

# 404
И аз изчистих шоколадови петна оставени от ръчичките на малкия племенник на стените в хола. Петната изчезнаха, латекса не се изми и не прозира. Стените ми са бели, може и от латекса да зависи.

Общи условия

Активация на акаунт