Хитринки за всякакъв случай - 23

• 46 738
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • На брега на реката
Аз обмазвам с олио и когато попие, пак повтарям. Правя го няколко пъти, докато дървото се напои хубаво.

# 376
Аз омазнявам с олио, че винаги имам под ръка.
Може би по-добре би било с ленено масло, ама къде ще се занимавам да търся.
А трябва ли да постоят приборите няколко часа намазнени или само намазването е достатъчно?
трябва да стои поне няколко часа. Пр. - чукало за чесън - когато с ММ си го купихме, го намазах с олио вътре, за да не усвоява миризмата на чесън и стоя до първата му употреба, което беше на другият ден.

# 377
Хаванче се казва чукалото за чесън и не само.

# 378
  • На брега на реката
Здравейте,
Този път, идвам с два въпроса, ще съм благодарна, ако някой, може да помогне.
Купих си грил-тиган на WMF, уж с незалепващо покритие, но си залепва и почистването е много трудно. Ползван е няколко пъти и дори снощи се наложи да го напръскам с препарата на Сано за фурни. Тази сутрин, се изми без проблем, но не ми се иска, след всяко ползване да го мия, с такива агресивни препарати. Та първия ми въпрос е:

1. Има ли някаква хитринка при ползването, за да се избегнат силните химии?

2. Водните гел перли, мога ли да ги сложа на саксийни цветя и как биха им се отразили ? Купих няколко пакетчета и накиснах едното от тях, но се оказаха страшно много и ми останаха повече от половината и сега се чудя какво да ги правя?!

# 379
Буб, грил тигана след ползване го пълних с вода и сода бикарбонат и включвах котлона за 3-4 минути. След допълнителен престой се измиваше много добре.

# 380
По мой опит печенето на грил тиган води до толкова сериозно загаряне, че няма незалепващо покритие за тази дейност. Аз затова и почти не ползвам, макар да има един.

# 381
  • На брега на реката
Направих го, Мари, но не помогна!

# 382
Ох, нямам идея с какво друго може да пробваш.

# 383
Цитат
2. Водните гел перли, мога ли да ги сложа на саксийни цветя и как биха им се отразили ? Купих няколко пакетчета и накиснах едното от тях, но се оказаха страшно много и ми останаха повече от половината и сега се чудя какво да ги правя?!

Те бързо зеленясват, така, че често трябва да се подменят.
По принцип са хидрогел, както и Тераует, който е подобрител за почви.
https://www.growmall.bg/?p=1407
 Би трябвало да няма проблем да сложиш в почвата на цветя, но не зная оцветителите как ще се отразят.

# 384
  • На брега на реката
Благодаря, Диорела!  Те, моите са безцветни.  Ще пробвам!

# 385
По мой опит печенето на грил тиган води до толкова сериозно загаряне, че няма незалепващо покритие за тази дейност. Аз затова и почти не ползвам, макар да има един.
Откакто купих един грил-тиган на Fissler, нямам проблеми със залепване. Всичко пада дори само със суха салфетка. Вярно, че и цената му беше доста висока, въпреки че беше на някакво огромно намаление, но се родих с него.

# 386
Грил тиган купих преди месец на намаление в Кауфланд. Е, нямам никакви проблеми. А не винаги го измивам веднага 🤫
Случилото се с Буболина, ми напомня  с моята злополучна форма за кекс дето ви я снимах.... Ужас някакъв, просто няма на къде по-ужастна съдинка.... А точно нея не пропусках да мия веднага.... И пак не помагаше....

# 387
За да се намали залепването, преди слагане на месото, грил тигана трябва да бъде много добре загрят. Ако е по-ниска температурата в началото, месото залепва, къса се, загаря и след това е много трудно почистването.

# 388
Здравейте!
Влизам с питане за хитринки относно премахване на петна от олио върху латекс. Пробвах веднага с гъба с веро Пур, после със сода и пак измиване, никакъв резултат.
2 минути невнимание и си направих проблем който не знам как да разреша.
Благодаря , все пак ако някой има опит в това отношение и сподели.

# 389
Опитай с обезмаслител - с клечка за уши само върху петното, изчакваш малко и после измий с гъба и сапун.
Не съм чистила върху латекс, но на дрехи чисти.

Общи условия

Активация на акаунт