Лидл 139 - Майски вълнения

• 119 603
  • 2 071
  •   1
Отговори
# 1 740
И рикота ям с лъжица. Рикота е по-суха и стегната, докато тази извара е повече като заквасена сметана, или цедено мляко. Кремообразна, не е суха или зърнеста. Вкусна е, не е мазна, не е солена или сладка. Маскарпоне е най вкусно де, ма скъпо. Та затова бедния братовчед ям. Демек изварата Simple Smile

# 1 741
Здравейте!
Потърсих няколко пъти в Лидл животинска сметана, но не намерих, или не знам къде да търся. Аз съм си заплес, сух чесън също съм търсила, а от тук разбрах, че имаЛО.
Та сметана има ли, ако има - добра ли е?
Четейки последните страници, май и без това ще ходя дотам за извара. Grinning

# 1 742
Има сметана, при сладкарските "материали" стои - бакпулвер, есенции и прочие където са, в малки кутийки по 200мл. Не са по хладилните витрини, ако там си търсила. Има по-високомаслена която става за разбиване и тази за готвене да беше 20тина % масленост. И наскоро се коментираше че са започнали да предлагат и някаква в големи разфасовки по литър май, но нея не съм я пробвала, много ми е като количество чак такава. Тези малките са си хубави, от години почти никога не купувам друга освен тази за разбиване на Пилос, за готвене също нея ползвам.

# 1 743
  • София
Ако под животинска сметана имаш пред вид течна сметана, да има. Ще я намериш на рафт със сладкарски работи, като до тях са позиционирани брашно и захар. Червена опаковка 30%масленост, много харесван продукт.
Скоро купих нов за мен сладолед на Джелатели пъпеш, 1л за около 3лв. Харесва ми.

# 1 744
natka, vanian, благодаря ви!
Да, сметана за готвене, течна имах предвид и търсих по витрините. Ако са пуснали голяма разфасовка - още по добре.

# 1 745
Натка, голямата сметана НЕ е животинска!
Аз мога всичко да ям с лъжица- и кремообразна извара, и крема сирене, и рикота, и заквасена сметана, и маскарпоне, че и дори изварата на РС в кофички (макар последната често да я овкусявам със зехтин и подправки) Grinning

# 1 746
Хм, объркала съм се явно, мислех че тук някой писа че голямата и тя е такава. Извинявам се ако съм подвела някого. То ако е растителна, не бива да се и нарича сметана според мен, май са длъжни нещо друго да го кръстят за да не заблуждава.

# 1 747
Май пишеше "растителна", но и аз не съм съвсем сигурна в това, защото подобни "сметани" не ми представляват интерес Grinning Тя и като цена мисля, че не е по-изгодна от малката лидълска сметана 30%.

# 1 748
  • Велико Търново
И аз никога не съм опитвала тази извара, но днес ще се поправя! Честно казано, отдавна не бях чела 50+ последователни положителни коментара за един продукт!

# 1 749
И аз никога не съм опитвала тази извара, но днес ще се поправя! Честно казано, отдавна не бях чела 50+ последователни положителни коментара за един продукт!
Сега е възможно да започнат още толкова и за червената сметана 30%! Smile Това е също един от продуктите, заради които ходя до Лидл. Simple Smile Щеше да е пълно щастие, ако нямаше карагенан (E407), но не съм открила такава без, дори и в President има.

# 1 750
Ето я животинската...за дамата която търси...да знае как изглежда

# 1 751
mima_r, благодаря!  🌹 Точно там се бяха струпали хора и не погледнах. Дано да има днес.
Марчева, ти правиш чийзкейк, изварата ще ти дойде точно.
И аз в началото подминавах изварата, но сега купувам от време на време. Точно, както писа някой по- напред я ползвам там, където бих ползвала цедено кисело мляко. Иначе много харесвам и извара от другите видове, и рикота, и маскарпоне, но последното ми е скъпо.

# 1 752
Вчера търсих прах за черни дрехи и не успях да намеря. Доколкото си спомням преди имаше течен на Формил, да не би да са го отлистили? Бях купила Первол преди месец и не ми се е налагало да търся, та сега ми потрябва и няма никакъв..

# 1 753
  • София
Спрете да я хвалите, че.ще я спрат или ще я направят 10 лв. И аз ще взимам утре, че ми предстои рожден ден и съм решила да правя чийзкейк или бисквитена торта.

# 1 754
Тази животинска никога не ми се получава за разбиване, стои си течна, идея нямам защо. Ползвам я за ганаж и като съставка в други кремове, но за разбиване вече не рискувам

Общи условия

Активация на акаунт