СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 19

• 27 769
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Формално новите дати просто бяха обявени на брифинг. Добре е първо да излезе официален документ, към който да бъде даден съответният линк.

# 421
Каква е тази подписка срещу НВО и ДЗИ? Направо съм бясна!Омръзнаха ми простотиите ,дето слушам вече два месеца. Аз ,въпреки,че съм в "рискова" група ще се пиша доброволец квестор на изпитите след 7 клас.Не съм параноичка и не се страхувам нито за себе си,нито за детето ни.Като знам как се пишат 6-ци и като знам колко от тези 6-ци стават 3-ки,чи и 2-ки на изпитите направо място не си намирам от нерви.Не може така с лека ръка да се правят подписки без да се мисли и да се съсипе трудът на децата ни защото някой го мързи и е по-лесно да мрънкаш.

# 422
Спокойно, аз не съм видяла подписка да има ефект досега 😁

Някои хора прекаляват с вманиачаването. Като толкова ги и страх да не си пускат децата. Нали и с нула точки може да се кандидатства 😂

# 423
Синът ми каза, че тази подписка основно от деца е подписана-  сложили имената на родителите. Днес ми я прати на месинджър

# 424
Децата сложили имената на родителите? Ще падна:-)
Къде е тази подписка ?

# 425
  • софия
Биси, с името на детето ли ще я подпишеш?

# 426
  • София
Ако човек е управляващ политик, трябва да има бая здрави нерви явно. А тези, които нямат... Ами така се раждат диктатурите. Амаха! 😁

# 427
https://www.peticiq.com/263960
Това ми изпрати,:grinning:

# 428
  • София
На мен пък ми излезе във фейсбук тази тъпа статия http://glasove.com/categories/komentari/news/mon-plyu-po-elektro … i-syvestnite-hora

# 429
  • София
Ау, статия от "любимите" ми.
От Искрен Вълчев. Да не е някой омразен на министъра роднина? Grinning

# 430
Биси, с името на детето ли ще я подпишеш?
Е, как?! Красотан ще я подпише😀

# 431
Как да не ги обичаш журналистите. Joy
Да бяха дръпнали отнякъде едно примерно годишно тематично разпределение ( въпреки че отпаднаха).
От обхвата на изпитите бе изключен материалът, изучаван при извънредното положение след 13 март. Но не само той – официално влизат темите до 20-тата учебна седмица, която усреднено изтича края на февруари.
Извадка от примерно  годишно тематично разпределение по математика за 7. клас на " Просвета".
Последният урок от 20-та седмица:
Обобщение.Аз се оценявам   
Притежава очакваните знания и умения в края на изучаването на темата „Основни геометрични фигури“.

Красотан ми звучи като средноаритметично между кроасан и лексотан. Joy

# 432
  • София
Аз пък мисля, че има много истина в тази статия!
Истина е за изхарчените пари за обучение на учителите, истина е това, че всичко се равнява по най-изостаналите, истина е, че се страхуват и затова се дръпнаха назад, нищо че първоначално гордо се тупаха, во главе с ББ!
Не, че друго решение ще е справедливо за децата, които нямат вина в тази ситуация, но фактите са си факти и е истина!

Дидева, дописвам се заради теб Joy
Какво искаш да кажеш? Че са дръпнали материала много отпреди 20та седмица ли?

# 433
  • София
Само две от многото неща, които не харесах в статията:
- гледната точка, че обученето се извършва в името на НВО и щом материалът няма да се включи, значи то е било напразно;
- схващането, че трудността на изпита изцяло зависи от обхвата. Няма пречка да се направят сложни тестове върху включения материал.
За езика и стила на Искрен, който и да е той, коментарите са излишни. За достоверността на статията Дидева е писала.

# 434
Нямах нерви да прочета цялата статия. В нашето училище ДО върви добре, но въпреки това съм съгласна в изпитите да влезе единствено материал, изучен до средата на март. Считам, че така е справедливо. При добро желание достатъчно трудни изпити могат да се направят и без неравенства и успоредници. Което не променя факта, че синът ми решава тестове с този материал, който няма да е включен в изпита, защото в крайна сметка учи за знания, които ще му трябват и следващите години, не учи само заради изпита.

Общи условия

Активация на акаунт