Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 333
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Мдаaaa, следващият път ще помоля всички изисквания и детайли да са в първият пост, защото се чувствам като човек загубил и своето и чуждото време Grinning

Прекрасна, само в някои цветове няма талк при Денона!
И мерси, че си ме споменала с толкова мила дума в поста си в ИС, много приятно ми стана, че си си спомнила Simple Smile

PS Не винаги "най-скъпо" е равностойно на "най-качествено" или на "с най-изчистен състав"

MOTHERSHIP V: BRONZE SEDUCTION PALETTE $125
Entrapment:
Talc, PTFE, Zinc Stearate, Synthetic Fluorphlogopite, Triethoxycaprylylsilane, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Polyethylene, Silica, Caprylyl Glycol, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Carmine (Ci 75470).

Disobedient:
PTFE, Talc, Zinc Stearate, Synthetic Fluorphlogopite, Triethoxycaprylylsilane, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Polyethylene, Silica, Caprylyl Glycol, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77499), Carmine (Ci 75470).

Xtreme Aubergine:
PTFE, Zinc Stearate, Talc, Synthetic Fluorphlogopite, Triethoxycaprylylsilane, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Polyethylene, Silica, Caprylyl Glycol, Iron Oxides (Ci 77499), Carmine (Ci 75470).

Skinshow Divine Glow:
Talc, Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Zinc Stearate, Dimethicone, Dimethiconol, Tetrasodium Edta, Chlorphenesin, Potassium Sorbate, Tin Oxide, Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Carmine (Ci 75470), Ultramarines (Ci 77007).

VR Fire Opal:
Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Sodium Borosilicate, Silica, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Squalane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Chondrus Crispus, Xanthan Gum, 1,2-Hexanediol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491).

Blitz Flame:
Synthetic Fluorphlogopite, Cetearyl Ethylhexanoate, Mica, Glycerin, Squalane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Chondrus Crispus, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Iron Oxides (Ci 77491), Titanium Dioxide (Ci 77891).

Astral Luna Gold:
Calcium Titanium Borosilicate, Alumina, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Squalane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Chondrus Crispus, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Iron Oxides (Ci 77491), Titanium Dioxide (Ci 77891).

Bronze Blaze:
Polyethylene Terephthalate, Calcium Sodium Borosilicate, Squalane, Mica, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Polyurethane-11, Ethylhexylglycerin, Glass Beads, Tris-BHT Mesitylene, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Iron Oxides (Ci 77491), Yellow 5 Lake (Ci 19140), Aluminum Powder (Ci 77000).

Gilty Pleasure:
Talc, Calcium Sodium Borosilicate, Mica, Dimethicone, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Behenyl Dimethicone/Bis-Vinyldimethicone Crosspolymer, Trimethylsiloxysilicate, Polyethylene, Ethylhexylglycerin, C20-24 Olefin, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891).

Rose Gold 005:
Calcium Titanium Borosilicate, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Squalane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Chondrus Crispus, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Titanium Dioxide (Ci 77891).

NATASHA DENONA Eyeshadow Palette 28  $239

Shades #08v, #90v, #64v, #88v, #57v, #08v:
Talc, Mica, Silica, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Zea Mays (Corn) Starch, Zinc Stearate, Caprylyl Glycol, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Methicone, Synthetic Fluorphlogopite, Stearyl Stearate, Cera Alba [Beeswax], Calcium Sodium Borosilicate, Cobalt Titanium Oxide, Microcristallina Cera [Microcristallina Wax], Isopropyl Titanium Triisostearate, Behenic Acid, Bha, Tin Oxide. May Contain: Ci 77891 [Titanium Dioxide], Ci 77499 [Iron Oxides], Ci 77007 [Ultramarines], Ci 75470 [Carmine], Ci 77742 [Manganese Violet], Ci 77491 [Iron Oxides], Ci 42090 [Blue 1], Ci 77289 [Chromium Hydroxide Green], Ci 77510 [Ferric Ferrocyanide], Ci 77492 [Iron Oxides], Ci 15850 [Red 6], Ci 16035 [Red 40], Ci 19140 [Yellow 5], Ci 45410 [Red 27], Ci 77288 [Chromium Oxide Greens].

Shades #44m, #45m, #14m, #59m, #10m, #20m, #50m, #28m, #15m, #68m, #78m, #17m, #16m, #31m:
Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Calcium Sodium Borosilicate, Silica, Cetearyl Ethylhexanoate, Caprylyl Glycol, Talc, Cobalt Titanium Oxide, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera/Polyglyceryl-3 Esters, Titanium Dioxide, Synthetic Fluorphlogopite, Bha, Tin Oxide, Hydrogenated Polybutene, Bht, Phenoxyethanol, Palmitic Acid, Benzoic Acid. May Contain: Ci 77891 [Titanium Dioxide], Ci 77491 [Iron Oxides], Ci 77499 [Iron Oxides], Ci 77000 [Aluminum Powder], Ci 77492 [Iron Oxides], Ci 75470 [Carmine], Ci 77510 [Ferric Ferrocyanide], Ci 77289 [Chromium Hydroxide Green], Ci 42090 [Blue 1], Ci 16035 [Red 40], Ci 19140 [Yellow 5], Ci 77266, Ci 77820 [Silver].

Shades #43p, #61p, #86p, #58p:
Talc, Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Caprylyl Glycol, Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Synthetic Fluorphlogopite, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Cera/Polyglyceryl-3 Esters, Bha, Cobalt Titanium Oxide, Tin Oxide. May Contain: Ci 77891 [Titanium Dioxide], Ci 77491 [Iron Oxides], Ci 77499 [Iron Oxides], Ci 77007 [Ultramarines], Ci 77492 [Iron Oxides], Ci 77742 [Manganese Violet], Ci 77289 [Chromium Hydroxide Green], Ci 75470 [Carmine], Ci 19140 [Yellow 5], Ci 77510 [Ferric Ferrocyanide].

Shades #75s, #62s, #21s, #85p:
Talc, Mica, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Caprylyl Glycol, Cetearyl Ethylhexanoate, Silica, Synthetic Fluorphlogopite, Bha, Bht. May Contain: Ci 77491 [Iron Oxides], Ci 77891 [Titanium Dioxide], Ci 77499 [Iron Oxides], Ci 77492 [Iron Oxides].

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 19:18 от Agent Provocateur

# 451
  • София
Mamamari какво искаш да кажеш с този състав? Само питам

# 452
Agent Provocateur, не сте ни изгубила времето, защото въпреки възрастта си (гоня 30) загледах някои от палитрите. Blush

# 453
Моля за извинение ако не съм била достатъчно конкретна. Това е защото си мислех ,че качеството на който и да е продукт се определя от съставките и би трябвало да има връзка с цената .С такива съображения избрах определящо да е качеството -състава. По тази моя си  логика колкото  по-малко от обявените за вредни съединения на алуминия, титаниев  диоксид, талк и др от черния списък ,толкова по-добре.
Нека закрием повдигнатата от мен дискусия.
Много благодаря на всички отделили от времето си !
Хубава вечер и приятен и дано малко по-слънчев уикенд!

# 454
Агент, аз май от бая време не съм на 12, но 2 от посочените от теб палитри ми стоят в кошницата и чакат за следващата поръчка. Smile

Като се замисля, сигурно имам едно още 40, дай боже 50 години живот. Разпределени за използване с всичките тези "огромни" количества вредни вещества в сенките, може би ще ми стигнат да понеса всички вредности при използване поне в близките 20.
Сега сериозно – наистина ли някой изчита абсолютно всички съставки и подбира абсолютно всичко по подобен критерий? Само като се зачета и се изморявам, а не ми се мисли колко време би ми коствало. Thinking

# 455
Не съм супер експерт по вредни съставки в грима, но съм почти сигурна, че не една и две съставки дори в скъпата козметика не са особено полезни. Както дрогерийните, така и високият клас гримове се правят често с едни и същи съставки, все пак списъкът на одобрените съставки за сенки за очи не е огромен. Талк, мика, различни оцветители често са еднакви. Но формулата е различна. Аз лично избягвам единствено парабените в гримовете си, те значително се забелязват в повече в дрогерийната козметика. Има множество изследвания за вредите от парабените, някои учени ги приемат, други отричат, въпросът е спорен, но за себе си лично предпочитам да не използвам. Дали обаче използваните във високия клас консерванти също не са вредни не е ясно. В началото на 20-ти век дори са правили козметика с радий и е била много популярна.

За тийнката препоръчах Urban decay Naked 3 и Cherry, но не мога да гарантирам хипоалергичност на съставките. Ако момичето има проблеми с кожата, алергии, непоносимост към съставки и тн, най-добре е да потърсите медицинска или натурална козметика.

# 456
Аз може и да съм изостанала, малко извън темата, но не са ли твърде малки за сенки на 12 г? Не мога да си представя дъщеря ми, която е на 10, след 2 години да използва грим.

# 457
Прекрасна, само в някои цветове няма талк при Денона!
И мерси, че си ме споменала с толкова мила дума в поста си в ИС, много приятно ми стана, че си си спомнила Simple Smile

Шокирана! Благодаря за инфото, аз съм явно чела-недочела. И стоя зад думите в ИГ- фея си. Шокирана съм и че някой ми чете чаршафите Simple Smile
За качество-цена съм абсолютно съгласна, затова писах, че дали палитра е 10 или 110лв е все тая откъм съставки.

# 458
Ехааа, любимата ми тема как хубаво се е възродила, а аз съм я изпуснала. Изчетох всичко. Видях прекрасни гримове, доста съм и изпуснала...
Тъй като съм с малко бебе не съм се гримирала от 3-4 месеца. Като гледам вашите красоти и ми се приисква още по-силно да хвана четките и да започвам.
Относно съставите и тийновете съм на мнението на Есмералда. Сега е моментът им за експерименти, но ако има проблемна кожа е редно да потърси специализирана козметика.
Надявам се не се сърдите, че така нахлух в темата. 🌷

# 459
Някой попита дали наистина има такива ,които четат какво пише в съдържание.Да и не сме никак малко.Избора на всеки шампоан,крем,слънцезащитен продукт минава през много,много четене на ситни шрифтове.Налага се да се преглъща кофти отношение на  отегчени продавач-консултанти.Няма да лъжа не е приятно при някои  до степен да те откаже да пазаруваш .
Никой не знае какво носи в себе си и алергии се отключват по всяко време.Не е нужно да се зачерква всичко желано.Просто след голямото,досадно четене купеното вече се тества на върешната страна на китката или свивката на лакътя и ако там е ок може да се сложи съвсем мъничко на лицето/косата.Ако всичко мине добре запомняш продукта и марката и вече търсиш тях.
Все пак такива пробвания задължително  се правят винаги преди ваканции или няколко поредни почивни дни.
Продължавайте да показвате красота!

# 460
  • варна
Здравейте момичета,
Някой може ли да ми препоръча пудра, която да нанасям над ЕЛ ДУ и лицето да стои максимално гладко.През годините съм ползвала Катрис,Клиник Ести,Шанел(компактна и свободна)Диор,Долче и Габана,Живанши Арт Деко и доста други.Цената на Ла прери,въпреки огронмото количество не мога да преглътна.
Дайте опции за нормална кожа с една нахална назобиална бръчка и линии около очите(предстои Радиочестотен лифтинг)

# 461
Много харесвам Too faced Peach perfect powder. Не матира и не изсушава прекомерно, а в същото време придава един страхотен мек, почти филтриран вид на кожата.

# 462
Най-гладката пудра, която съм пробвала е хиалуроновата на ByTerry.
Too faced peach perfect може би е добре за по-мазна или комбинирана кожа, но на бръчките и сухотата ми стоеше ужасно.

# 463
  • варна
Би ли ми показала коя е?По твоя препоръка взех хайлайтъра на Боби Браун и не съжалявам.Дори ще купя още един цвят.

# 464
  • някъде под слънцето...
И от мен глас за  хиалуроновата на  By Terry.

Общи условия

Активация на акаунт