Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ноеми,снимай саксията ако можеш. Върти ми се един вариант в главата.

# 106
Коледничето ми днес
Антуриумът полудя

Спатифилумите откачиха от растеж и цъфтеж. Всичко това се случва, защото НЕ се грижа изобщо за тях. Минавам през няколко дни да ги полея, затова съм ги скупчила на едно място.

# 107
  • София
Аз имам спарифилиум в офиса. Един месец не.бях ходилани той цъфнал. Е, чистачката ходи да.чисти, но не знам колко го полива. Той май не обича много.вода. но един вкъщи ми умря.

# 108
И аз имам спатифилум. Цъфти с малко цветове, листа да искаш. За поливането - сам си показва кога иска вода - клюмва. Като полееш, веднага се оправя. Много яко цвете е. Искам да го извадя навън, но заради постоянните ветрове не смея.
Ева, чудно се самоотглеждат!

# 109
  • София
Ми аз го уморих мойто. Ама тогава бях с една смотана пръст. Вие откъде купувате.пръст и каква.

# 110
Дидка, едва ли е било от пръстта. Наистина е издържливо, въпреки крехкият си вид. Иначе от цветарски магазини купувам. Нищо специално.
Засилих се да снимам моят, но има нужда от баня, много са му прашни листата. Simple Smile

# 111
  • На плажа
Здравейте,мога ли да предложа едно видео за висяща саксия..интересно изглежда.Всяка една саксия можете да превърнете във висяща
https://www.pinterest.com/pin/400468591870131029/
И да попитам...купих си миналата година 5 дипладений,вървяха прекрасно.Зимата ги прибрах на остъклена тераса,но май не съм ги поливала достатъчно,защото от една седмица са на терасата,редовно поливани и няма никакъв признак на живот.Да ги чакам ли още или да купувам нови?

# 112
Здравейте момичета, толкова много полезни неща научавам от вас. И темата е пълна с красоти. Аз пак идвам с въпроси. Опитвам се да чета назад в старите теми, но информацията е много и не помня, затова ще се радвам на вашата помощ. Вчера получих подаръци, че бях рожденичка. Никога не съм имала рози до сега. Трябва ли да ги преместя, колко да са по-големи саксиите и колко често да поливам? Това също е ново за мен.

Кактусчетата ще оставя така за сега.

И понеже сте писали за поливането на петуниите, моите нямат подложка и водата изтича. Вече втори месец са добре, на два дена поливам, но в жегите може би ще е проблем. Видях идеята за висящи саксийки, може би ще се възползвам от нея.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 20:38 от Magnito

# 113
  • оттам, откъдето започва България
Големи красоти споделяте!
Дани, благодаря за идеята как да си направим висяща саксия.

Днес, докато чистя терасата, чувам как коледничето ми (или гергьовденчето) ми вика: Снимай ме, защото след ден-два цветовете ми ще повехнат и твоите съфорумки няма да могат да се насладят на красотата ми!
Ами, как да му откажа. Снимах го, макар че лично на мен на живо повече ми харесва.

Обаче, така или иначе вече съм взела телефона, реших да ви споделя едно сакъзче, което си изпросих от хазайката ни, когато бяхме на септемврийско море. Цветът е като кадифе, не знам дали се вижда хубаво на снимката.

# 114
  • София
Magnitо,кала(на товами прилича) и розата според мен не трябва да се пресаждат.От снимките саксиите им изглеждат достатъчни за тях.Розата се полива умерено,нито да се засушава,нито да се преполива.Но все пак и почвата трябва да се гледа,тя може да задържа влага.

# 115
  • София
Адашке, жестоко ти е коледничето, моето е цикламено, но цъфтя.само преди Коледа. И сакъзчето ти е хубаво.

# 116
Magnitо,кала(на товами прилича) и розата според мен не трябва да се пресаждат.От снимките саксиите им изглеждат достатъчни за тях.Розата се полива умерено,нито да се засушава,нито да се преполива.Но все пак и почвата трябва да се гледа,тя може да задържа влага.
Кала е, никога не съм отглеждала. Саксийките са транспортни, ще трябва да ги преместя, тук четох че розите са капризни и затова ме е страх. Ще поливам проверявайки почвата за сега. Благодаря ти за помощта. За калата ще чета сега.

# 117
  • София

Малко цветенца от село - бял ирис, цъфнала роза и една.нецъфнала, нямам търпение да.видя какъв цвят е, че не помня какво.съм поръчала. Това последното какво е, имам приложение, което ги разпознава, но не е на български.

# 118
  • на острова на мечтите
Moята кала е в градинката. Вече прецъфтя. Сега ще започне отново да избива февруари. Никакви грижи особени не прилагам, откакто е в градината. В саксията не оцеляваха. Живея на топло място и  условията за киткоотглеждане са различни.
Както казва Дидка, вървят добре,защото малко ли обгрижвам. И те решават дали да останат при мен, или не.

# 119
  • оттам, откъдето започва България
Много са красиви! Аз си нямам градина, а само тераса.

Преди малко при фотосесиите не знам защо пренебрегнах Исусовия венец (а ми е любим). Може би, защото той целогодишно е с цвят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт