Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Моята дифенбахия не се развива добре. Не мога да разбера какво ѝ е. Поливането ли е проблемът или мястото? На източен прозорец го държа.

# 511
Според мен и' липсва светлина, защото листата са почти изцяло зелени. За кафявите петна нямам идея от какво са.

# 512
Здравейте. За Коледа ми подариха Коледна звезда. От тогава до сега порасна доста. Веднъж вече сменях саксията, но сега не знам дали трябва нещо да я правя или просто да си я оставя да си вирее на воля? Качвам и снимки - едната е от април месец, другата е от преди няколко дни.

# 513
  • София
Според мен сакцията и е добре,няма нужда от по-голяма.

# 514
Гледай си го,аз с приспиването не се справям и ги моря. Вече не приспивам. 😃

# 515
Добро утро!
Тази сутрин ме чакаше изненада в офиса:

Бях ви се оплакала, че не иска да цъфти. Смених му мястото с малко по-слънчево и ето Heart Eyes

# 516
Оо красота! Аз имам,но нещо нито листа пуска,нито расте. Ще й търся друго място май. Не знам дали ще оцелее навън да я изнеса? 🤔

# 517
И това оцеля в градинката.

# 518
  • Пловдив
От на мама градинката да пусна и аз... Simple Smile

# 519
  • Бургас
Малко зеленко

# 520
Момичета, аз да се похваля с моя лилиум, влюбена съм в него.
Това е от вчера.

А това от тази сутрин

И първата ми розичка цъфна, тази я бях посадила есента, заедно с още една, ММ да вземе да ги окоси с косачката, после и ги затрупал с пръст, но оцеля, проби и цъфна.

И още малко снимки:

# 521
Напълнили сте темата с красота!
Ето това не съм виждала, какво е?

# 522
Меера, това е декоративна салвия. И аз точно за нея идвам да питам.

Дама от морето, отдавна ли я гледаш? От семенце ли я завъди?  Самозасява ли се? Много въпроси, тази пролет от едно пакетче семена едва имам десетина стръкчета разсад, по 2-3 см са високи в момента. Разсада няколко пъти ми го разравят птици.
Имам едно голямо растение в градината, май ще цъфти. Ще го оставя да узрее, ако може само да се размножи, че аз нещо не се справям.

Моите лилиуми пораснаха по 50 см високи, а цветни пъпки колкото бобче. Как ги омагьосвате да цъфтят толкова хубаво....

# 523
Това е салвия скларея, или още градински чай. Специално си инсталирах приложение за разпознаване на растения, за да разбера какво е. Гледам го от едно миниатюрно стръкче, от преди два месеца. Много бързо порасна. Имам още едно такова, но е само с една пъпка, а това цъфти отвсякъде, може би защото е по на слънце. Майка ми каза, че се разпространява и ще ми напълни градината напролет. Четох, че било много полезно и от него правели салати и чай. ММ е любител на чая, смятам наесен да изсуша листа и да го пробваме.
Лилиума ми го подариха децата за юбилея ми есента, дъщеря ми го е купила някъде от Пловдив. Продавачката е казала като прецъфти, да засадя луковицата в градината. Последвах съвета, бяха две луковици, обаче по-малката изобщо не расте, изкара стръкчета, но си стоят малки, май няма да цъфне тази година, чудя се наесен дали да не му сменя мястото, а са на 50-60 см едно от друго, не знам защо едното порасна, а другото не. Но много ми харесва цветът.

# 524
Благодаря ви, моята салвия е друга и въобще не направих връзка. Красиво е, ще потърся.
Показвам си новата придобивка. Имам (ще имам) пахиподиум. Дано ми се случат нещата - вкоренявам в пясък, така четох. Е, имам и резервен вариант. Не е като да няма в цветарските, но аз съм по експериментите

Общи условия

Активация на акаунт