Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 106
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Здравейте и хубав ден и от мен:)

# 526
Здравейте да попитам хората с повече практика... Забъркала съм Моспилан в 10 л шише и съм го прибрала в един шкаф на терасата. Та му се чудя ще може ли да си изтрае така? Дали ще си запази свойствата или да бъркам всеки път нов?

# 527
Здравейте да попитам хората с повече практика... Забъркала съм Моспилан в 10 л шише и съм го прибрала в един шкаф на терасата. Та му се чудя ще може ли да си изтрае така? Дали ще си запази свойствата или да бъркам всеки път нов?
На опаковката пише да се използва веднага и че не може да престоява. На мен миналия път ми остана, дадох на съседката. Пръсках пак преди няколко дни, в агроаптеката ми казаха, че вече е за 5 л вода, предния път бяха ми казали между 5 и 8 л.

# 528
  • Карлово
Аз си правя малки дозировки за 1-2 л. Но... съседката имаше препарат в пръскачката от есента, дори не помнеше какъв точно е препаратът, каза - за всичко и ми напръска розите и всичко изчезна въшки, мана,мравки.
Така че препоръчително е разтворът да е пресен, понеже химикалите от слънце, време и т.н. се разпадат, но моят опит е друг.
Ползвай си сега тези 10л пък след това си прави по-малки разтвори.

# 529
  • софия
Идвам да мрънкам. Не знам как, но попаднах на един профил във ФБ за сукуленти и кактуси. Пълен с красоти. От миналата седмица до днес вече поръчах 7. Не мога да се спра. Дори нямам идея къде ще ги държа.
Лошото е, че нямам камъчета, за да пресадя и оформя. Миналоседмичните ми седят на балкона в очакване.

# 530
Може ли да споделиш страницата, да ги видим и ние ?

# 531
  • софия
Дано не се приеме за реклама, нямам нищо общо. Но там намерих всички сукуленти, за които бях питала и харесах още сума ти.

# 532
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да не е сама в мъката, казваш! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

взех за дечко живо камъче. трябва ми пясък и ще му го инсталирам пред монитора Simple Smile да му пречи.
но се замислям, че някакъв кактус с по-дебели бодли може да е по-подходящ за тийна...

# 533
  • софия
А не бе. Покрай корона вируса почти нищо не пазарувам и имам спестени средства Grinning

# 534
  • Пловдив
Добри, какво е това живо камъче?

Аз да се оплача, че тая година мушкатата на терасата хич, ама хич не ми вървят Head Band  Като гледам на комшии какви цветове са виснали ...

# 535
Има си оранжерия в Житен тази продавачка. По-добре  на място да се разходи човек и да си купи.
За камъни съм казвала, в строителните магазини, железарии има мозайка. Вземете и 2кг и ще си имате.
Живите камъни са растенията литопси/lithops.

# 536
  • София
Има си оранжерия в Житен тази продавачка. По-добре  на място да се разходи човек и да си купи.
За камъни съм казвала, в строителните магазини, железарии има мозайка. Вземете и 2кг и ще си имате.
Живите камъни са растенията литопси/lithops.
Сериозно? Къде точно в Житен се намира, може и на лични. Мерси

# 537
О,не помня вече, ходих отдавна. Звъннете й на номера във фб и ще ви упъти.

# 538
Пратих линка на сестра ми,тя е близо и може да иде да си вземе. 😃 Вчера точно ми се жалваше,че се влюбила в някакви сукуленти,ама имаше едни други разходи и се въздържала... 🤣

# 539
  • софия
Боже, обиколих всички Сортови семена и ме гледаха странно. Още днес ще мина да си взема. Като се замисля сега и в магазините за риби имат камъчета за аквариуми.

Общи условия

Активация на акаунт