Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 64

• 51 011
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Относно бронзъра на Палмърс - имам конкретно ето този: https://www.palmers.bg/grija-za-race-tyalo/Cocoa-Butter-Formula- … l-Bronze-5-76.htm . Честно казано - мирише отвратително! Миризмата му е точно на "химическо" какао и това много ме разочарова. Иначе при мен ефектът е видим, след нанасянето кожата наистина е приятно бронзирана. Веднъж направих грешката да поискам да ''засиля'' тена и наслоих чрез нанасяне втори път веднага след първия - резултатът беше доста по-оранжев от очакването. Не съм забелязала да ми цапа дрехите, обаче след 2 измивания падна абсолютно всичко, тоест за по-продължителен тен поне при мен трябваше да се повтаря нанасянето на всеки 2-3 къпания. За бързо бронзиране за снимки или пък за някакво събитие, където ще се носи например рокля с голи рамене, а ръцете са по-тъмни от раменете - определено е подходящ. По-скоро обаче не бих го препоръчала заради миризмата му.

Много съм доволна от този измиващ гел на Ziaja с козе мляко - https://makeup.bg/product/397130/#/option/766464/ . Поръчах го от makeup.bg, но се интересувам дали не се предлага и някъде във физически магазин в София. За продуктите знам, че ги има в ДМ, Лили и Ремедиум, но ме интересува конкретно този измиващ гел дали сте го срещали някъде.

Също и бих помолила за препоръки за подобен продукт на класическия крем Здраве. Знам за медния крем, но бих искала да пробвам и нещо със сходен състав. Благодаря предварително!

# 616
  • София
Днес взех спрея на Копакабана. Доста съм разочарована. Пълен с алкохоли, в първия момент мирише сякаш съм се напръскала със спирт, доста бързо спира да се усеща (освен ако някой не си забоде носа в кожата ми). Поне блясъка е дискретен, което ми харесва и ще стои добре лятото.

# 617
Nestle, аз съм с много суха кожа на лицето. Какво ли не съм пробвала, авен, Ла рош, SVR, uriage, mixa не ми помогнаха. С крема на ДМ с урея и на Юсерин с урея бива, но откакто открих този се родих, ползвам го за лицето, но става и за тяло 🙂
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 17:18 от Poppyflower

# 618
Nestle, слагай масла върху серуми и кремове,не като еднократна грижа.

# 619
Крюела, с какви алкохоли е бъкан спрея. Единствения вреден алкохол в козметиката е т.нар. алкохол денат(спирт), другите алкохоли са мастни и масово се използват в козметиката, те не са вредни и не са "спирт".

# 620
Благодаря ви момичета. Сега ще се чудя кой да взема най-напред Grinning
Ще проуча какви масла са за хидратация. Бях ползвала кокосово, но ми е комедогенно.

# 621
Обсъждали сте преди продукти за черни точки, но не съм обръщала внимание много, сякаш някакви маски на Balea, дъщеря ми (14 г.) иска да й взема нещо.. Моля за подходящи предложения.

# 622
Дексерил ползваме в къщи, но за ръце, на лице не смея да го слагам.

# 623
  • София
Крюела, с какви алкохоли е бъкан спрея. Единствения вреден алкохол в козметиката е т.нар. алкохол денат(спирт), другите алкохоли са мастни и масово се използват в козметиката, те не са вредни и не са "спирт".
Точно алкохол денат е на първо място в състава. Казах, че мирише на спирт и то много.

# 624
Когато взех лосиона с шимър за тяло си помислих колко съм се прецакала, че не съм взела и другите неща от серията. Четейки тук обаче се успокоявам, че май само за него няма негативни мнения.

# 625
  • София
Днес мислех да взема и крема, добре, че не го направих. Не очаквам кой знае какво от продукт за 6 лева, но това е прекалено Angry. Дори от блестящите частици не остана и следа след един час.
От дрогерийни лосиони най-много харесвам този:
Напомня ми на любият ми парфюм на Роберто Кавали, който спряха от производство. Мирише страхотно, трайно и хидратира прилично без да лепне и да стои мазно.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 19:32 от CruellaDeVil

# 626
Крюела, предполагам, че това е парфюмен спрей и няма нищо чудно, че спирта е на челно място в състава, при парфюмите, парфюмните води и спрейовете, както и в лаковете за коса това е основната съставка.

# 627
Относто сухата кожа- имам на Mixa Atopiance и по-лекия (Mixa hyalurogel, по ваши препоръки). От двата първия е по-подхранващ и омекотяващ и съответно напълно подходящ за атопична и чувствителна кожа. За по-горещите дни ми е малко тежък, но за сега ми е идеален. Втория ще си го оставя за горещините през  лятото, сега го взех и го наченах , но не ми е достатъчен и има едно странно усещане като лепкаво ли не мога да определя точно,  все едно ми опъва и като цяло  кожата ми не е достатъчно хидратирана. Не ми допада и наличието на силикони в предни позиции при хиалурогела. Имам също серума за лице от тази серия и крема с 7%  глицерин и хиалуронова к-на и съм със смесени чувства. Като цяло не харесвам особено продукти със силикони, правят ми кир ефект както в случая с тези два продукта за лице.

# 628
Цитат на: Nestle93 link=topic=1212837.msg40817447#msg40817447 date=1590764588
Ще проуча какви масла са за хидратация. Бях ползвала кокосово, но ми е комедогенно.
[/quote
Кокосовото масло и въобще маслата омекотяват кожата, а не я хидратират. Blush Насочете се към друг тип продукт.

# 629
Масло от макадамия, карите или арган ?!
Не съм ползвала. Само за тях се сещам, че са хидратиращи. Не знам дали са подходящи за лице, но може да направиш един бърз рисърч в Гугъл.

Общи условия

Активация на акаунт