Магията на изтока - тема 61

• 18 249
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Бел,някой път ако се чудиш какво да гледаш пробвай Gohatto/Taboo с младия Рюхей Мацуда.
Ако не си попадала на него - има много интересна филмография и влечение към по нетипични сюжети.

Не съм го гледала този актьор. Прегледах му филмографията и, четейки резюметата, единствените филми, които определям като гледаеми за мен, са The Great Passage и Big Bang Love, Juvenile A.

# 466
Слава Богу,че е малко вероятно някой да гледа от старите мелодрами,

Бел и двата филма са много хубави.
46 Billion Years of Love е структуриран и сниман като театрална постановка (като Догвил на Триер) и се фокусира между двамата главни (единият потенциален убиец,а другия потенциална жертва) и всичките чувства между тях.Целият разказ е чрез метафори,снимки,моменти и прочие.
Аз го харесвам,периодично го прехвърлям.Не помня кой ми го е препоръчал,но съм много благодарна.

# 467
Гледах Tomorrow's Family. Прекрасен семеен филм, топъл и зареждащ с положителна енергия.

# 468
Trans-Siberian Pathfinders - епизоди 4 от 9

Петимата корейски актьори в руската ДИВИлизация.

Пропускам да споделя за едно телевизионно корейско предаване, което гледам тези дни. До 5-ти епизод съм, но и не бързам да стигна до финал, защото удоволствието е огромно.
Това тв предаване беше излъчено есента, но все го отлагах и сега съжалих. Трябваше по-рано да намеря време за него.
Цел: петима приятели (актьори), от които трима големи мои любимци Ким Нам Гил, И Сон Гьон, И Санг Йоб и двама, които снимат все второстепенни роли Ким Мин Шик и Ко Кю Пил пътуват от Владивосток до Москва с известната Транс-сибирска железница и опознават различната култура.

Шоуто е голямо. Не мога да спра да се смея, но и в същото време да се отвръщавам от руснаците, като нация. Не, че не и сама не зная, живейки в морски град и сблъсквайки се цял живот с тях, тук и в чужбина.
Корейците са като паднали от Марс в този руски кошмар.

Скрит текст:
Добре, че са смартофоните им, иначе са изгубени в този хаос.
Никъде надписи на английски, само на кирилица?!? Никой не знае елементарен английски, а работят на летище и се предполага, че обслужват чужденци?!? Някакви руски аджуми (работят в багажното) си дрънкат на руски, а нашите петима корейски герои се опитват да се разберат с тях на английски. И още, и още, и още, не мога да опиша руския абсурд, на който ставам свидетел. Живеят още във времената на Петър Велики.
Обслужването е под всякаква критика и нашите хора го отбелязаха, но се стараеха да бъдат вежливи.
Руски кошмар за петима корейци. Добре, че поне храната на някои места ставаше и бяха доволни.

Как започна пътуването?
От екипа на предаването им дадоха по около 1000 долара на всеки от тях. Тези пари трябва да им стигнат до Москва.
Купиха им билети за транс-сибирския влак, но в трета класа (най-големият руски ужас), за да ги подложат на изпитание.
На влака се качиха четиримата без И Санг Йоб, който се присъедини към тях чак в Иркутск, защото беше зает в Сеул.

И така първите три епизода преминаха само във влака. 4 дни от Владивосток до Иркутск, като слизаха само ня няколко спирки за по 15-20 минути, колкото да подишат въздух и да се разтъпчат.
Трета класа на този транс-сибирски влак е... майко мила.
Снимали са епизодите в началото на август миналата година, а температурите тогава във Владивосток са били над 30 градуса. Умряха от жега в това изключително малко пространство, напъхани един до друг. Дори не може да се нарече купе, а един цял вагон с отделения само за легла (по подобие на индийските влакове).
Слава богу, пуснаха им климатиците след като влака потегли, а дотогава, след като се качиха и чакаха да потеглят, Ким Нам Гил и Човекът-паста откачиха. То навиване на ръкави на тениски, триене с кърпички. Не знам как издържаха тези мъже.
А как спаха? Още се смея на кадрите на Ким Нам Гил, чиито крака стърчаха, защото той не успя да си намери място.
Е, показаха и вагоните от първа класа, но нашите трябваше да бъдат тествани за издръжливост и буквално ги потопиха в руското блато.

Ето някои скрийншотове от обстановката във влака, които направих.

Човекът-паста опънал крак на леглото си.

Ким Нам Гил се опитва да спи, а крачетата му стърчат.

И крачетата на Ким Нам Гил горе в гръб, много секси, а зад него Човекът-паста, който отбеляза тази поза.

Стигнах до 5-ти епизод и тази вечер ще продължа. Винаги съм казвала, че предпочитам 1000000000 пъти корейски телевизионни предавания пред сериалите и филмите им.
Само от тях придобивам представа и опознавам извън снимачната площадка любимите си корейски актьори, а и корейското общество.
Голям фен съм на корейските тв предавания.

И Санг Йоб вече се присъедини към останалите, които слязоха в Иркутск и сега всички са на обиколка на езерото Байкал.
Не знах, че И Санг Йоб е такъв добър имитатор на свои колеги актьори. Човекът-паста го накара да имитира Чанг Хьок и И Санг Йоб ме остави без думи. Смях се с глас, хаха. Както и на имитациите му на други негови колеги.
Шемети са и петимата. Личи, че са големи приятели извън снимачната площадка.

И да споделя нагледано как се отговаря в руски магазин на въпрос на чист английски: "Това свинско месо ли е?". Започваш да грухтиш.
Това направи една рускиня, когато И Сон Гьон я попита дали месото е свинско на чист английски. На нея явно й беше много трудно да кимне с глава утвърдително и просто започна да грухти.
Руски трагизми. Може и да е била на градус, знам ли.

Ким Нам Гил.
Един от най-големите ми корейски любимци, който нареждам веднага след Чо Ин Сонг. Обичам го този човек. Душа е, няма бариери при него и е много отворен към всичко и всеки. Закачаше се до Иркутск с една от стюардесите, хаха. Симпатична рускиня, но тя, за съжаление, така и не разбра кой е той.

Имаше и една сцена, още в първи епизод.
Стоят във Владивосток и чакат влака, Известно е, че там има страшно много корейци, все пак е близо до корейската граница и попаднаха случайно на фенка на И Сон Гьон.
Тя обаче поиска автограф само от него, а Ким Нам Гил стоеше точно до него, но фенката не поиска нищо от Нам Гил, хаха.
Не му стана много приятно и се пошегува със ситуацията, но на края все пак тя поиска снимка и Ким Нам Гил се намърда до нея.

Ще продължа да ги гледам. След Иркутск ще се качат отново на влака и ще видя какво ме очаква с тях до Москва.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 20:32 от rossonera

# 469
  • България
Аз изгледах Legend of Nine Tails Fox (2016).
Сравнително кратък, само 32 епизода.
Хареса ми, не съм прескачала нито съм гледала на по-висока скорост. В центъра на събитията са лисиците, а те са ми от любимите герои. Хубави декори, хубави актьори и актриси. Въпреки че имаше и доста тъжни моменти, сериалът е лек, подходящ за любители на фентъзито на всяка възраст.

# 470
МоарейнД, не са точно от тези сериали, които най-харесваш, но пък са за лисички - My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox , Gumiho: Nine Tailed Fox.

# 471
  • България
Благодаря 2в1!
Добавих ги в планираните, ако реша да гледам корейско ще започна с тях.
Сюжетът на втория малко ми напомня на Досиетата Грим.

# 472
# 473
My Unfamiliar Family - епизод 8

Нищо кой знае колко интересно. Тъпчат на едно място (след събитията в 6-ти) и се чудя как да продължат с плетката.
Дори не ми показаха любимото гейче в този епизод. Натъжих се. Добре, че поне го има Ким Джи Сок, да вкарва малко разум в празното междуушие на главната копърка.  
Тя е поредният глупав женски образ в корейски сериал. Никаква изненада, а и актрисата е посредствена. В сцените, в които се опитва да бъде забавна е най-трагична. Такъв женски образ се пише за броени минути. Нищо извън рамката и утвърдените корейски стандарти.

Героинята на Хье Джонг от АОА ми е най-интересна от всички женски. Знае какво иска и го преследва. Не се представя за нещо, което не е. Казва всичко директно, открито, а Ким Джи Сок е напълно наясно.
Може макнето да се събере с нея на финал, знам ли. Така като го гледам, си мисля, че я харесва, но е срамежлив. Голям е сладур.
Трите мъжки образи - на гейчето, Ким Джи Сок и макнето са ми най-приятни. Заради тях ще довърша сериала.

Изгледах и пети епизод на транссибирското приключение.
И Сон Гьон падна три пъти от леглото, докато спяха в хижата вечерта, хаха, и се събуди на земята. Тясно му било (верно си бяха такива леглата, много тесни), а Ким Нам Гил хубаво го подкачаше.
Много е красиво езерото Байкал. Едно огромно сладководно море.
А как ги друсаха в една уазка из черните руски пътища, малеее, малеее. Ким Нам Гил в уазка, това не се вижда всеки ден.
От добре уредена и технологично напреднала Корея, да попаднеш в руската действителност, не е никак лесно. Никакъв асфалт, едни черни пътища и толкова.

# 474
  • MJF
E това е необичайно пътешествие Smile . От видяното на снимките това е лукс в сравнине с БДЖ. Пътувала съм в м/ународен влак София-Солун. Ей това е епопея от края на 19-и век. А туй на снимките е лукс. Mr. Green . Да взема и аз да го пробвам туй пътешествие с тях. Ама ако не се лигавят много и не лепят етикети  под път и над път при  сблъсъка с друга култура/реалност. Те тез не са ли минали през казармата най-малко, не трябва да мрънкат много при полеви условия и сие.

My Unfamiliar Family 7 изгледах. Ясно че пуфтях като локомотив Wink . Но поне я минахме таз "велика драма". Сега всичко ясно.
Скрит текст:
Нашия душа-човек поработи на макс. Употребяват го те, употребяват. Ама после ще плачат за него.
Таз бившата на влюбения ни шеф дето дадоха в края на епизода окончателно ми изпусна парата. Творческия екип потъна с тоз образ ако продължат да го дават. Туй не е пълнеж дори а ......малоумие.
Мда нашата Душа и братчето са двата симпатични образа.
Жалко че продължават с вечната гарагара с дамските образи.
Вместо таз бившата да дават, да напишат нещо за бариста. Че той направо май няма вече роля щом в 8 не са го въобще дали.

2в1, липсваш, но търпеливо те чакаме. Пазим фронта ний. Hug

# 475

Гледай ги. Нашите хора са вежливи, за сметка на това, което получават насреща.
Аз не бих изтърпяла руското безочие и нищо, че не съм учила руски и не съм от соц-поколението, но така добре бих ги наредила, дори само с този елементарен руски, който знам/ говоря.

Скрит текст:
Добре, че поне срещнаха някои руснаци във влака, които се държаха вежливо с тях, въпреки че продължаваха да ги гледат странно и с преценяващи погледи. Нашите хора обаче пълни непукисти и бързо се нагодиха към условията.
Вкараха си корейщинките и ми стана толкова мило и свидно. Като им познаваш културата и знаеш какво могат, нищо не ме учуди. Абсолютно нищо. По-скоро се чудих на руснаците.

Дотук не са попаднали на ни една рускиня, която да ги разпознае. Учудвам се. Само едмо момче поиска да говори с тях във влака и добре, че той знаеше английски, та се разбраха. Той им каза, че е гледал Train to Busan, но не знаеше името на актьора (срамота, хаха), а в същото време до него стоеше човекът-паразит, звездата на корейското кино, хаха. Ама мълчи и нищо не каза, хаха, само, че е актьор.
И руснакът отбеляза, че нашите хора изглеждат много млади. На Ким Нам Гил не му даде повече от 25 години, хаха. Ким Нам Гил умря от смях.

Голям сериал са.
И теб да те вкарат в 30-градусова жега във влак, където прозорците не се отварят и не работят климатиците, напъхана на няколко сантиметра разстояние от другия до теб, ще мрънкаш не, ами... Те дори се държаха много добре.
Във втория влак (от Иркутск до Екатеринбург) им сервираха, че ще пътуват три дни във влака в тази жега, но без баня. В първия имаха баня и плащаха по 3 долара отделно за душ, а във втория нищо. Някак успяха да се справят и с това. Както могат, по корейски.

И, да, естествено, че са ходили в казарма. И Санг Йоб е най-малкия от тях, а е набор 83 г.

Забрави ли как Нам Гил го вкараха набързо в казарма без дори да завършат снимките на Bad Guy и сериала си остана така недовършен, в нищото?
Убиха ли го, спасиха ли го, след като го качиха в линейката? Никой няма отговор на този въпрос вече десет години. За себе си приех, че е умрял и край.

# 476
  • MJF
Честно казано Нам Гил го знам повече от темата тук отколкото да съм го гледала на екрана. Та и аз не бих го познала във влака Smile. Гледала съм го само един път на малкия екран, а може и в нещо на големия но не повече от 2. Явно е от тези субекти дето така и не влизат в моето "гледам". Да се сърдят на себе си , не на мене Wink. От петорката Lee Sun-Kyun нашия г-н Паста оскарист ми е най-познат . А Kim Min-Sik най -непознат. Мда.

Аз съм от поколението дето е учило руски в основно стандартно училище по задание от 4 до 7 клас.
Скрит текст:
Но да седна и да го уча не помня въобще, още повече че и учителката не ми харесваше. Но руски знам/разбирам като чета и слушам,  както си мислех от само себе си, докато не се появи пред мен казус с човек 7 години по-малък от мен, неучил като мен и много малко разбиращ този език- даже почти нищо не разбиращ. Чак в първия момент не вярвах даже че чак пък толкоз не се разбира Smile . Та чак  тогава си дадох сметка , че аз макар и да не съм сядала да го уча, явно съм го слушала и гледала достатъчно. Та като изключа че въобще избягвам да го говоря- няма да нацеля едно правилно окончание като не знам граматиката,  с пасивното му ползване нямам никакъв проблем, особено като източник на информация. Давам си сметка че напреднах най-вече в онлайн ерата на фигурното пързаляне. Ако не бяха руснаците-техните транслации, форуми и сие ......Руската фиг-общност и до сега спасява този спорт реално. Ако не са руските ретранслатори ...........

# 477
Ким Нам Гил основно в киното. Като хвърлих един поглед на филмографията му, се оказа, че съм изгледала филмите му на 90%. Дори наскоро гледах последния му филм - The Closet, някакъв хорър. Заради любимци и такива глупости гледам.
Сериали снима рядко. След като стана популярен в The Great Queen Seondeok след 2010 г. е заснел само четири. Единият си го гледала - Bad Guy, вторият е голяма мелодрама и пак го убиха на финал (направи го след като излезе от казарма), а сега последните три години засне два нови сериала, които за мен ставаха. Той си ги играе ролите (това ме интересува, как се представя), друг въпрос е какъв е сценария, знаеш.
Все се надявам на нещо ново с него на малък екран, но засега няма нищо.

# 478
Шо, гледай какво става днес в 11-ти епизод. Екшън. Веднага го изрязох и си направих gif.
Хе Джинката е бомба, as always. Екшън ролите винаги са му пасвали най-добре.
Тръгна да спасява Маншиги преди финала другата седмица.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 20:00 от rossonera

# 479
  • България
Веднага го изрязох и си направих gif.
Как си ги правиш? С програмата, която ползвам качеството не е ОК, а няма настройки. Confused

Общи условия

Активация на акаунт