Магията на изтока - тема 61

• 18 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
О,Бел,филмът е от 1997 и дори добрта му оценка в ИМДБ не би ме накарало да го гледам сега. Освен това е БЛ. Вдъхновен е от различни творби на Мануел Пуиг. 
Почти съм сигурна,че съм го гледала с български букви.Виж по тракерите.

П.П Режисьорът на този и на 2046  е един и същ.Не бях обърнала внимание.

# 646
Шо, Сатонака беше балансьорът между госпожица Поло и господин Къдрава коса. Нужната добра/справедлива/чиста душа в тази история.
Започвай втори сезон. Идеално ти се получава. Ще свържеш веднага събитията от преди 13 години с тези от 2020 г. Хвърлих един поглед на първи епизод от втори сезон - Шоджи и Харуко се срещнаха отново. Тя продължава да го вбесява, а той да мисли/ говори само за нея.
В Япония са излъчени четири епизода, на английски са преведени два. Добре се движи преводача, дори мисля, че скоро ще качи и трети с превод. Можеш да рискуваш.

My Unfamiliar Family - епизод 13

Тук спокойно можеш да пропуснеш 90% от епизода и да се прехвърлиш направо на последните 10-15 минути и то, за да разбереш каква е причината героят на Ким Джи Сок да не шофира. Друго интересно няма. Скука. А, да, каката ще се развежда, но то това беше ясно.
Главната не мога вече да я търпя. Скучен/ досаден/ безличен корейски женски образ.

Обаче пък хубава новина за моята корейска любов, а само преди два дни говорихме за него. Харпърс Базар Корея отбелязват 24-та си година със специално издание и са го поканили за корица.
Все е нещо. Днес корица на списание, а утре може да ме изненада и с новина за нов сериал. Мечти, мечти.

Скрит текст:

# 647
Tuon, благодаря. В rutracker го има филма, ще го изтегля и ще го гледам.

# 648
  • MJF
E филм не ще ли? По -добре е от сериал според мен.

Ммм, тъкмо щях да ти предложа да гледаме заедно сезон 2 когато кажеш. Значи да мина само епизод 1 тогава а ? Thinking. И на Сатонака разчитам да се появи, Токио както знаем е малък, крос/търчиш като гламав  и ..... си стигнал докъдето си тръгнал , пък този дето търсиш - воала , пред теб. Колко му е ?! WinkSmiley
Постера на това заглавие обаче не ми харесва. Така и не разбирам защо ГГ е снимана на фона на само чужденци. Ако са, поне да са испанските ѝ авери. Wink

Значи така с фамилията. Видя се че сценариста забуксува/ вече се чуди какви да ги съчинява до края. Много съм им 16 на тоз екип явно. Че и дълги. Не е за тях това. Нека мине и днешния и заедно двата ще ги мина с мишока по бързата процедура.

# 649
Добре, ще гледаме, но да изчакаме още седмица-две, за да излъчат в Япония 5-6-7 епизод, че знаеш колко са кратки японските (то това им е най-хубавата черта - разказват кратко и съдържателно хубави човешки истории).
Няма да го пропусна, защото във втори сезон вкараха една моя японска слабост Йоске Сугино. Интересно и дали сега ще съберат Шоджи и Харуко. След като видях началото и това, че Сатонака все още не е женен, да не обърнат палачинката, хаха. Ще гледаме. Интересно е.

И да ти споделя една новина от днес. Може би ще се зарадваш.
Сценаристката на Наги - Сатоми Ошима (жената, която разработи мангата на Мисато Конари, по която е Наги) се завръща от септември в нов сериал, в който главните роли са поверени на все познати и харесвани от теб японски муцуни.
Заглавието е Okane no Kireme ga Koi no Hajimari, а в главните роли ще са любимата ти шоплифтърка Маю Мацуока, Харума Миура (дори за теб той е многоооо познат от дълги години), Шохей Миура и Такуми Китамура. Такуми го гледа миналата година в римейка на The Good Wife. Трябва да го помниш... Там той игра със Сатонака.
Приготви се. От септември сме на линия. С този каст - няма изпускане.

А Маю съм ти я приготвила с един нов японски филм. Най-новият на Такеру Сато и Рьохей Сузуки, но чакам да го качат и като за теб, онлайн, за да ти го представя.
Гледах го миналата седмица. Много силна история, но то само като видиш каста начело с Такеру и Рьохей, към тях прибавим и Маю, Кураноске Сасаки и Юко Танака, която добре познаваш от Anone, ти става ясно какво можеш да очакваш.
Но за него чакам да го качат. Като гледаш само онлайн, така е. Ще чакаш на опашката, хаха.
Blanket Cats още го чакаш, а той е преведен от повече от месец, но няма кой да ти го качи. Несериозни хора.

# 650
  • MJF
Мани, от толкоз чакане ще вземат да лаят котките от Blanket Cats. Едно че завися от породата преводач, ами и от породата "качвач".

Ок, но няма даже да изгледам и първа серия на втори сезон. Та като го почнем.....
Скрит текст:
Не вярвам тез тримцата в някакъв вариант да ни ги съберат по- интимно така да се каже. Ама може пък да ме изненадат яп. сценаристи. Хару -чан ако ме пита мен да беше взела веднага Сатонака. "Къдравия" е като дете, не ѝ трябва такова. Mr. Green . Стожер ѝ трябва на нея, тя е все пак човек и колкото и да преглъща и подтиска своята вътрешна персона има нужда от момент/среда да бъде себе си. Кафенето /бара ясно че е такова място и Мама и паузите по чужбина но .........

Значи пак в счетоводството ще ходим Smiley . То и Наги пестеше, ама от няма накъде. Тук ми звучи по -целенасочена цялата спестовна работа от резюмето Smiley . Загледах сега основния каст на Shoplifters. Франки, Маю снимат ли снимат а Sakura Ando пак е зачезнала от екраните. Да се сетя кво игра Такуми Китамура в The Good Wife отворих това -ясно,  там беше младока във фирмата дето беше на страната на нашите хора. Мда.
 Еми Haruma Miura явно знае в какво да се пъха след като даже аз съм го гледала не в едно заглавие. Мда.
Шохей Миура  май след Seigi no Se не съм го гледала.

Хайде да се стягат качващите щото ето и филм даже ме чака. Дзверове. newsm66

# 651
Изгледах Happy Together, хареса ми. Бих казала, че човек трябва да бъде в особено настроение, за да оцени филмите на Wong Kar-wai. Явно съм точно в такъв период. В този филм определено има нещо от стилистиката на Chungking Express и Fallen Angels.

# 652
Шо, за постерът на Haken no Hinkaku, пропуснах в предния си пост да ти кажа какво мисля....
Така и не потърсих обяснение преди години, защо Рьоко е сложена между толкова мъже, които не са азиатци, но от историята, а и като се замислих, си го обясних с това, че тя е японка (най-добрата в това, което прави и то в бизнес средите), а компанията й работи с чуждестранни компании.
Най-добра на фона на представители на останалия бизнес свят, който се ръководи основно от мъже. То и нейните борби/ битки бяха с мъже. Така го приемам и разбирам. В новият постер (на втори сезон) има добавена и бяла жена, така че Рьоко не е сама, хехе.

Да ти кажа, че започнаха превод на английски на Watashi no Kaseifu Nagisa-san (представих ти го, няма да се повтарям, ако не помниш - търсачката). Преводачът е същия, който преведе Тримата цигулари, а знаеш, че той е отговорен.
Днес, след по-малко от час, в Япония ще излъчат втори епизод. Така и не го коментирах миналата седмица, когато стартира, но на мен ми хареса и го гледам всеки вторник. Микако и Коджи са ми любимци.
Приготви се и за него. Скоро ще е готов първи епизод и ще го гледаш текущо.

# 653
Бел,я виж и Папаята.Може да ти допадне.

# 654
Ще го видя, благодаря за препоръката.

# 655
Бини е добре. Под карантина в хотел в Аман (не казват името заради феновете). Някакъв известен йорданец, който говори корейски, фен на кпоп-а - Башар Ал Борини е връзката. Ходел при него в хотела и му носел арабски вкуснотии.
Хвърлих един поглед на IG на този Башар Ал Борини - мале, мале, луд BTS-фенбой и Корея му е само в главата.

Шо, гледа ли каква красота сътвори Шао Ши и днес?

# 656
  • MJF
Как го изяде туй изкуство на края не знам. Аз трудно бих могла. Еле пък ако аз съм го направила. Макар че храна е де, няма да се хвърля я .Красота.

Като каза чуждестранни компании. В първи сезон имаше контакт с руска компания в един епизод. Не ми хареса въобще точно това как бе заснето и показано и в знак на несъгласие радикално го изредактирах. Както и на места "испанщината".

Като каза преводач. А какво прави нашия немски японец?

Watashi no Kaseifu Nagisa-san звучи интересно. Хайде спорна на преводача. Зрители има.

# 657
Тогава и в първи епизод от 2 сезон ще превърташ. Руснаците отново са там, а Харуко превеждаше от руски, само че нейният руски е като моя тагалог - никакъв го няма.

Ти усети, че ще има нов филм за Чо Ин Сонг, а не сериал, както на мен ми се искаше.
Заглавието е Escape, но няма все още точна дата, трябва да излезе до края на тази година.
Екшън, чието действие се развива в Сомалия през 90-те. Дано си струва, а то е ясно, че ще се гледа.

My Unfamiliar Family - епизод 14

Скрит текст:
Познах, че таткото ще го диагностицират с тумор в мозъка. Ама как не!
Толкова са елементарни и предвидими корейските сценаристи. Нищо друго не може да им роди главицата - дай им само болести и семейни драми.
Малкият фафльо реши да замине за Торонто, а се оказа, че оная патка, на която изпращаше пари, го е измамила. И той същият бял лебед като нуна си.
Всичко е сбъркано в това семейство. Цял живот крият един от друг, лъжат, прикриват, а след това се чудят защо не се познават добре, не споделят проблемите си.
Тръгнала голямата кака да се развежда, но пак истината се крие, сакън да не излезе наяве, че той е гей. Всички реват и не знаят за какво. Айгууу, никога няма да спря да се удивлявам на "семейните корейски ценности". Диващина.

Ким Джи Сок продължават да го разкарват като някакво кученце до главната чапла. Никаква идея как да развият историята.
Дъвкане, дъвкане и само дъвкане след 6-ти епизод, а сега, в оставащите два епизода до финал, ще наблъскат всичко, типично по корейски.
Дрън, дрън и пляс. И минаха години.

А немският японец е добре. Превежда, но все кратки проекти от по 5-6 епизода. В момента превежда на английски новия сериал на Тацуя Фудживара и Рьома Такеучи - Taiyo wa Ugokanai: The Eclipse. Качват го, можеш да го погледнеш, ако искаш.

# 658
Опа, пак сред вас, че се позгубих нещо!

# 659
Добре дошла отново!

Общи условия

Активация на акаунт