Майчинството счетоводно-85

• 35 350
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте имах преносване 1 ден 21.05 /родих на 22.и от тогава ми е болничния до 02.07 така изплатиха ми за 21 -33.9 с код майчинство сега излезе че от 22.до 02. Ще взема 610 майчинство  другата седмица  . Смятам ги по 27 лв за 22 работни дни но защо единия път 33.9 другия 27 🤔🤔🤔

# 376
  • София-Младост
Здравейте имах преносване 1 ден 21.05 /родих на 22.и от тогава ми е болничния до 02.07 така изплатиха ми за 21 -33.9 с код майчинство сега излезе че от 22.до 02. Ще взема 610 майчинство  другата седмица  . Смятам ги по 27 лв за 22 работни дни но защо единия път 33.9 другия 27 🤔🤔🤔

Нищо не разбрах:) Но ако ще получавате като обезщетение МРЗ, то разликата ще идва от броя на работните дни в месеца.

# 377
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Защото получавате МРЗ.
Работните дни за май бяха малко - 18 и затова дневното обезщетение е 610/18=33,89лв.
За юни работните дни за 22, съответно 610/22=27,73лв.

# 378
И аз съм с малко тъп въпрос, надявам се да ме извините. Болничният ми застъпи двата месеца. Предаден е още миналия месец, като парите за дните от май са ми преведени. Сега болничния ми изтече на 23. Четох назад в темата, че го плащат няколко дни след изтичането, но не разбрах колко точно? Имате ли наблюдения?
До 5 работни дни след изтичане.
Това означава, че ако болничният е бил до 19.06 тази седмица трябва да получа пари от НОИ нали? Има малко объркване в регистъра им относно статуса ми и просто искам да зная колко време след изтичане на болничен ако няма преведена сума трябва да потърся решение на проблема

# 379
И аз съм с малко тъп въпрос, надявам се да ме извините. Болничният ми застъпи двата месеца. Предаден е още миналия месец, като парите за дните от май са ми преведени. Сега болничния ми изтече на 23. Четох назад в темата, че го плащат няколко дни след изтичането, но не разбрах колко точно? Имате ли наблюдения?
До 5 работни дни след изтичане.
Това означава, че ако болничният е бил до 19.06 тази седмица трябва да получа пари от НОИ нали? Има малко объркване в регистъра им относно статуса ми и просто искам да зная колко време след изтичане на болничен ако няма преведена сума трябва да потърся решение на проблема
5 раб.дни след изтичане на месеца за, който се отнася болничния.

# 380
Благодаря за пояснението, т.е. мога спокойно да изчакам до 5-6 юли. Благодаря

# 381
Здравейте, може би и аз съм с тъп въпрос, но сега се замислих, че болничния ми изтича на 9.07, след което ще ми бъде издаден болничен за следващия месец, което значи до 9/10.08, но след това на 12/13 август вече излизам в този 45-дневния... мисълта ми е тези 2/3 дни къде отиват, трябва ли да се връщам или да пускам неплатен отпуск ?

# 382
Ако не са ти го засекли правилно от началото е добре да си вземеш платен отпуск или първо говори с АГ да го сметне пак да няма грешка нещо!

# 383
Здравейте,Бремемна съм в 5-6гс и се чудя кога да кажа на работодателят си, работа ми изисква тежък  физически труд и психически натоварване. В предприятието съм почти 5 месеца а съм в срок  на изпитване. Та въпросът ми е може ли да ми прекратят договора след като им кажа?

# 384
Здравейте! Бременна съм в 32 седмица на 06.07 лекаря ще ми издаде 45 дневния болничен преди термин, но сегашния ми болничен е до 29.06 тоест от 30.06 до 05.07 ми се получава дупка и лекаря ми каза или на комисия от болницата да ходя за тези дни или отпуск да ми пусне работодателя, но аз си плащам болничния та не ми се иска и въпроса ми е проблем ли ще е тази дупка или да помоля работодателя за отпуск тези дни. И още един въпрос имам възможно ли е да взимам майчинство под 610лв? Благодаря!

# 385
Здравейте,Бремемна съм в 5-6гс и се чудя кога да кажа на работодателят си, работа ми изисква тежък  физически труд и психически натоварване. В предприятието съм почти 5 месеца а съм в срок  на изпитване. Та въпросът ми е може ли да ми прекратят договора след като им кажа?
Могат ,да.Закона не те защитава в този случай.

# 386
Здравейте ! работя на временен трудов договор до завръщане на титулята , който е в отпуск по майчинство . оказа се че и аз съм бременна в 6 г.с. след като се върне титулярът ще се прекрати ли моя договор ? пази ли ме законът ? и ще мога ли да вземам майчинство 2 години ?

# 387
Здравейте,Бремемна съм в 5-6гс и се чудя кога да кажа на работодателят си, работа ми изисква тежък  физически труд и психически натоварване. В предприятието съм почти 5 месеца а съм в срок  на изпитване. Та въпросът ми е може ли да ми прекратят договора след като им кажа?
Според мен изчакай да мине 6 месеца изпитателен срок и тогава казвай. Не те защитава нищо и могат да те съкратят, което не е добре за теб. 1 месец все ще изкараш.

# 388
Здравейте,доста четох из форума,КСО и д-р.Разбрах,че като си с непрекъснат болничен се изчислява на база осиг.доход от първия болничен.Да ,но влизам в стр. на НОИ и в раздела да ми изчисли майчинство са нанесени по ниски стойности за месеците с болничен.Т.е. по-малко майчинство изчислява. Защо е така,някой запознат ли е? Благодаря Simple Smile

# 389
  • София-Младост
Здравейте! Бременна съм в 32 седмица на 06.07 лекаря ще ми издаде 45 дневния болничен преди термин, но сегашния ми болничен е до 29.06 тоест от 30.06 до 05.07 ми се получава дупка и лекаря ми каза или на комисия от болницата да ходя за тези дни или отпуск да ми пусне работодателя, но аз си плащам болничния та не ми се иска и въпроса ми е проблем ли ще е тази дупка или да помоля работодателя за отпуск тези дни. И още един въпрос имам възможно ли е да взимам майчинство под 610лв? Благодаря!
Можеш да ползваш отпуск.
Обезщетението за бременост и майчинство не може да епод МРЗ за страната.
Здравейте ! работя на временен трудов договор до завръщане на титулята , който е в отпуск по майчинство . оказа се че и аз съм бременна в 6 г.с. след като се върне титулярът ще се прекрати ли моя договор ? пази ли ме законът ? и ще мога ли да вземам майчинство 2 години ?
ТД се прекратява, не си защитена. Ще може, ако ти предложат друг договор, или ако си излязла в ползване на 45 дневния (тогава ще получаваш обезщетение да "първата" година)

Общи условия

Активация на акаунт