НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 494
  • 651
  •   1
Отговори
# 105
За новите мами - НБМ е в процес на регистрация - сдружение, неправителствена организация с идеална цел, или както искате си го наричайте. Решихме членския внос да е 20лв на година - да се дават наведнъж или на две вноски. След като регистрацията стане факт, който иска подава молба за членство и внася парите по номер на сметка на сдружението, койта ще стане известен в последствие...Няма да е сложно. Иначе ако сега за пресконференцията има спешна нужда от пари - предполагам Кали и Хриси ще кажат!

# 106
Ковчежника е Жени / писна ми /.....ако много искате да ги дадете....пишете и на лични Simple Smile

# 107
Ето и линка към страницата с  Устава на сдружението, критиките и уточненията са по страниците, които следват...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110871.340

# 108
Спешно
Някоя от вас има ли желание утре да говори по Хоризонт, не от името на сдружението, а като средностатичстичесо семейство, как ви се е отразила тази една година управление на правителството, какво са направили и какво не са?
Питам, защоти предпочитат, ако може и майката и бащата да отговарят, на мен ми е невъзможно
кажете бързо, пък после тук ще обмислим какво би могло да се каже Peace

# 109
Ето какво ми каза "свекървата" - в Плевен и миналата година на част от жените са се давали пакети, вместо пари. Стойността им е била 40-50лв и са ги предназначили за жените, за които имат сведения, че не се грижат добре за децата си и т.н, така и не ми каза конкретния критерий едни да получат пари, други пакети. Решили да купят раници и избрали най-изгодната оферта, която им била предложена. За жалост раниците били некачествени...Отделно имало много недоволни жени, протестирали и т.н.  - били купили вече някои неща, които са им дали и т.н, сещате се... Процедурата била - детето се записва да учи и през октомври трябва да се донесе служебна бележка, че ходи на училище - ако не даде - майката трябва да върне парите /съответно стойността на пакета в пари/... В момента тя работи вече в Сф и тук все още нямат разпоретби как да го прилагат това за първолаците, но Масларова като цяло била мн строга и се носело слух, че ще има наказателни мерки за социални работници, които не си вършат работата...И така са поставени нещата, че да се минимизират тези помощи и да не се дават на кой да е, а на наистина нуждаещи се...За ромките каза, че в Плевен горе-долу си следели контингента и имало и много грижовни, които си заслужават помощите...     Аз продължавам да мисля, че не трябва да раздухваме толкова това на пресконференцията, защото много по-наболял е проблема с яслите и градините и засяга повече хора като бройка... Или поне за майки, за които нямат сведения, че не са грижовни и т.н. - да имат право да изберат между пакета и парите...

# 110
Дес, помоли свекърва ти, ако й е възможно, да ни предостави служебното писмо, което е разпратено до всички регионални дирекции по социално подпоманане и което разпорежда тази година помощта за първолаци да е в натура. Praynig

Днес говорих с и.д. шефката на Дирекция "Социално подпомагане" Пловдив. Исках да се уверя, че наистина нещата стоят така. Представих се от името на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки". Госпожата се казва Банкова, въпреки неприятните въпроси, които й задавах, бе изчерпателна и не ме изпрати в трета глуха.

Та, в началото на август всички дирекции в страната са получили служебно писмо от Агенцията за социално подпомагане, което, на базата на изменената т. 5 от чл.1 на Закона за соц. помощи за деца, разпорежда помощите да са в натура. Тя не можа да ми отговори защо е решено това. Според нея около 60% от помощите не се използвали по предназначение, затова е решено. И още, за да няма родители, които да твърдят, че децата им нямат дрехи и обувки за училище /разбирай роми/. Каза, че за пловдивско документите вече се приемат, служителите грижливо записват номера на дрехи и обувки на детето по БДС. На въпроса ми как ще става подмяна на дрехи и обувки, ако са малки или неудобни, г-жа Банкова нищо не можа да каже. Попитах я кои фирми ще произвеждат. Още не било съвсем уточнено, за зимните якета - сега се шиели в ТПК "Марица" - шивашка кооперация, в която работят инвалиди. За маратонкит не се знаело, дори не се знаело какви и колко модели ще са, можело даже само един модел да е.

Помолих я да ми предостави копие от това служебно писмо, но тя категорично ми отказа с мотива, че това е вътрешна кореспонденция и че по същество вече ми е казала какво пише в него.

# 111
Скъпи майки на първокласници,

моите съболезнования #Cussing out Twisted Evil #Cussing out

Маратонките ще са само един модел, може и да не станат на крачетата на по-високите деца, защото според обществената поръчка, която е пусната от АСП, ще се изработват 40 000 чифта спортни обувки с №№30 до 33.

Стойността на един чифт не бива да надвишава 27.10 лв без ДДС

Ето, вижте сами http://www.asp.government.bg/Dokumentacia%20ZOP-obuvki.htm

# 112
А децата с по-малки или по-големи крачета да си гледат работата! Да не говорим, че децата с висок свод на крачето може изобщо да не могат да ги обуят! Тия що не мислят  #Cussing out

# 113
Ами момичета, пак аз утре в 8.30 по Хоризонт Sad

# 114
 kleo_80, пуснах питане и в другата тема. Може някой да се съгласи. Аз другата седмица ще бъда в Сф, така че ще ми бъде приятно да се запозная с вас. После като ви дават по телевизията, ще викам вижте, вижте, тези ги познавам лично.  Mr. Green Grinning Mr. Green

# 115

............................... а всяка циганка, която не е работила и ден в живота си, взима 100 лв майчински, плюс детски, плюс помощи за самотна майка, плюс какви ли не други помощи за парно, ток и т.н., да не говорим колко си ги плаща. Сега дрешки ще им дадат да си облекат децата и после иди ги търси да връщат дрехите, като не пуснат децата да ходят на училище, защото няма кой да виси по кръстовищата и да рекетира шофьорите, защото едно цигане там изкарва повече пари от мен, ако ходя на работа. И безплатни квалификационни курсове си имат, и курс по език, пак безплатен. А аз - женена, високо осигурена, с 2 висши и с близнаци - 160 лв и това е! Ако щеш. Това е милата ни държавица!.......................

Мишленце, не мрънкай. Ти скоро и чисто-нов мезонет в Пловдив, 100 квадрата, за наем от 26 лв., който естествено не плащаш, а постоянно разсрочваш, ще поискаш.

Какво имаш предвид?

# 116
Момичета, тъжна новина. Имаме отговор от МТСП в цели 10 страници. Днес ще се видим с Христина да й го дам да го прочете.

Първо ни цитират закона, после точка по точка разглеждат писмото ни със съответните цифри и  статистики и обяснения. По-изчерпателен отговор няма как да очакваме. Накрая завършва по същия начин като писмото, което получих от Агенцията за социално подпомагане, което ми говори, че го е писала изпълнителната директорка на соц. подпомагане - юристката Силвия Цанова.
Подписа е на Масларова.

Томасе, това с месечната помощ, според мен, няма как да стане, нали има детски за тази работа. Ще ни освиркат. Трябва да се измисли нещо друго и не толкова скъпоструващо. ПРосто като е помощ, няма как ние да определяме размера й.

Но пък можем да искаме да се поемат всички лекарства  и АМ/специализираните също/ на близнаци, тризнаци и т.н, както и на породените деца, до 3-то по ред включително, до определена възраст. Според мен до 18 години, но ако им го предложим ще писнат.  newsm78 Значи поне до навършване на 2 -годишна възраст на децата. Смятам, че е  разумно и компенсира успешно липсата на двойно и тройно майчинство, даже ако детето е на специално АМ, антирефлуксно примерно, АМ струва по 220 лв на месец, така че даже ще сме на сметка. Особено ако и на двете деца се поемат от държавата лекарствата и АМ. Mr. Green

Как ви се струва като предложение?

# 117
  • До хладилника, който обичам
Мишленце, не мрънкай. Ти скоро и чисто-нов мезонет в Пловдив, 100 квадрата, за наем от 26 лв., който естествено не плащаш, а постоянно разсрочваш, ще поискаш.

Какво имаш предвид?

Има предвид ромите в Пловдив, на които настроиха цял жилищен комплекс най-модерен, и живеят там на такива цени. В големи апартаменти, тераси, дограми - всичко 6. Наем - цитиран по-горе... който не плащат... Ток, вода - тоже...

# 118
Цитат
Сигурно затова дори новината за поредните ромски привилегии не породи негативни реакции. Започналата декада на ромското включване предвижда изграждане на 47 457 нови жилища за циганите, които ще струват 1,2 млрд.лв. Още 17 млн. лв. ще отидат за стратегии. Това е записано в национална програма за подобряване на условията на живот на етническите малцинства в неравностойно положение. Програмата ще обхване около 412 500 цигани от 100 квартала на 88 града.
През следващите 10 години циганите ще избират между 5 типа жилища с площ от 20 до 87 кв. метра. Освен строителството на нови къщи ще бъдат ремонтирани и жилищата на 21 450 ромски домакинства.

Цялата статия - Криворазбраната интеграция

Една интересна Петиция

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 11:09 от letia6tata_krava

# 119
Момичета, тъжна новина. Имаме отговор от МТСП в цели 10 страници. Днес ще се видим с Христина да й го дам да го прочете.

Първо ни цитират закона, после точка по точка разглеждат писмото ни със съответните цифри и  статистики и обяснения. По-изчерпателен отговор няма как да очакваме. Накрая завършва по същия начин като писмото, което получих от Агенцията за социално подпомагане, което ми говори, че го е писала изпълнителната директорка на соц. подпомагане - юристката Силвия Цанова.
Подписа е на Масларова.

Кога най-после ще разберем, че политиците трябва да се съобразяват с нас, а не ние да им бъдем в услуга???? Аз няма да живея така, че някой да си изкара комфортно мандата.

Значи могат да променят закона така, че царя да си получи имотите, а не могат да променят закона за да се подобрят условията за отглеждане на нашите деца. Това са пълни глупости. Значи имаме повод за протест. Нещо май бързо се справиха с нас.

Мишленце, обърни внимание на сумата, която ще заделят за строеж на нови жилища на братята. После ще коментираме цифрите и статистиките, които са ти изпратили в отговора. Всъщност може ли и ние да го видим това писмо?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт