НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 873
  • 651
  •   1
Отговори
# 495

Социално подпомагане и инвестиции, увеличават се с ПО 300 млн. лв.

Със сигурност не е за вдигане на детските, нали #Cussing out Или пък за да ги получават всички деца #2gunfire Пак ли за циганите се отделят сума ти пари, а за нас нищо #2gunfire
ми идват избори- какво се чудиш- ромите -гласоподаватели са повече от  майките- не-ромки

Ми те за това са повече като гласоподаватели......щото им се дава каквото поискат.....щото като им обещаят на тях.....го изпълняват....че след 4 години пак ще има избори.....пък те с тая професия/раждаемост тяхната...равни нямат.....много са

# 496
  • На края на вселената!
Хей, а само да напомня за логото на taiqi
http://images08.snimka.bg/000887147-big.jpg
Нещо и тя изчезна напоследък, обаче.

# 497
Кали, мисля че Женя има предвид практиката в Пловдив. Нашият кмет отстъпва право на строеж на големи инвеститори, като вместо пари, иска от тях изграждане на детска градина.

Например - 20 декара терен в добър квартал, където обаче няма детски заведения. Строителят, вместо да плаща на общината парите за земята, строи на част от 20-те декара градина или ясла - да кажем върху 2-3 декара. Останалите 17 декара строителят ползва, за да си построи каквото си иска - жилищни блокове, бизнессгради или магазини.

Идеята е много добра, защото по този начин общината не е принудена да търси пари за собствено строителство на детски заведения. Пък и по този начин аргументът ПАРИ НЕМА не върви.

Ако се ползват общински терени става, но ако ползват такива за обезщетение просто е абсурд.

# 498
  • На края на вселената!
Извадих линковете от всички теми, които намерих, преди и след протестите. Не знам, кои от тях ще трябват и кои не. В момента са подредени хронологично. Не знам дали трябва да ги разделям тематично. Някои линкове вече не са активни и тях не съм ги сваляла. Ако имате забележки пишете и ще го оправя. За сега го качвам на общия мейл.

# 499
Здравейте момичета!

Мишленце, благодаря ти, че се обади и потърси и моето мнение за знака    Heart Eyes
За съжаление комбинацията от ходене на работа (от 9 до ...), гледане на дете и учене изисква повече от 24 часа на ден и за форума намирам време по никое време и то само, за да се информирам какво става ...  Cry

На мен ми допада № 4, не е тривиално, има закачка, нестандартно и артистично е, и естествено си носи посланието. Ако приемате и коментар, то моя е, че е хубаво да се промени шрифта, защото този е технически и в контраст с графичната част. Също, когато логото е в цвят, е добре да бъде в топли нюанси, да не е решено в черно и червено (цветове на крайности, агресия, негативизъм).

bouquet на всички.

# 500
Кали, мисля че Женя има предвид практиката в Пловдив. Нашият кмет отстъпва право на строеж на големи инвеститори, като вместо пари, иска от тях изграждане на детска градина.

Например - 20 декара терен в добър квартал, където обаче няма детски заведения. Строителят, вместо да плаща на общината парите за земята, строи на част от 20-те декара градина или ясла - да кажем върху 2-3 декара. Останалите 17 декара строителят ползва, за да си построи каквото си иска - жилищни блокове, бизнессгради или магазини.

Идеята е много добра, защото по този начин общината не е принудена да търси пари за собствено строителство на детски заведения. Пък и по този начин аргументът ПАРИ НЕМА не върви.

Ако се ползват общински терени става, но ако ползват такива за обезщетение просто е абсурд.

Да, за общински терени става въпрос, когато общината предоставя право на строеж на големи инвеститори.

Здравейте момичета!

Мишленце, благодаря ти, че се обади и потърси и моето мнение за знака    Heart Eyes
За съжаление комбинацията от ходене на работа (от 9 до ...), гледане на дете и учене изисква повече от 24 часа на ден и за форума намирам време по никое време и то само, за да се информирам какво става ...  Cry[/color]
На мен ми допада № 4, не е тривиално, има закачка, нестандартно и артистично е, и естествено си носи посланието. Ако приемате и коментар, то моя е, че е хубаво да се промени шрифта, защото този е технически и в контраст с графичната част. Също, когато логото е в цвят, е добре да бъде в топли нюанси, да не е решено в черно и червено (цветове на крайности, агресия, негативизъм).

bouquet на всички.

Не е честно, много ни липсваш Heart Eyes

# 501
И аз мисля като Ина, че ако ще е номер 4 да е с друг шрифт.. Ако искате погледнете пак надписа, който бях дала, Летящя го постна тук... Може да се изпише под самото лого на сестрата на Адара... Самият шрифт де...

# 502
  • София
Жени, извинявай, но веднага се включвам. Чета нещата ти и не виждам как общината ще задължи предприемачите да строят сграда за детска градина. Имаш ли идея колко скъпо е това?
Мъжа ми строи в Манстирски ливади - запад. Няма нито канализация, нито водоснабдяване, нито отопление - нищо! дори и трафопост. Всичко сам си прокарва и за да му дадат разрешение  да построи всички тези неща му искат допълнително пари за този и онзи, после сума ти пари инвестиция, за да го изгради и после след приключване на сгладата трябва да го ДАРИ на държавата. Нямаш идея за какви пари иде реч. И хем плащаш подкупи, за да ти дадат разрешение, хем след това им го подаряваш #Crazy Ако трябва и да строи детска градина, просто не виждам защо въобще ще строи нещо, сметката няма да му излезе, ама никак.

Коментирам го тук, за да решим това ще го искаме ли въобще или не.

Аз гласувам с НЕ.

Извини ме, нищо лично, но ще ми се отрази крайно зле на семейния бюджет и не мога да си вкарам сама тоя автогол. Confused

Аз гласувам с ДА.

mishlentze, нищо лично.

Малък пример от Лозенец. Там от 17 години непрекъснато се строи. Срещу къщата, в която живеех имаше градинка. Не голяма, но децата си играеха в нея. Сега на нейно място има гора, но от блокове. Не много далече от това място се намира детска градина. Тази детска градина имаше голям хубав двор. Някой реши, че това е излишен лукс за децата и им взеха двора, за да построят още един блок. В тази част на София инфраструктурата е изградена. Така че предприемачите не прокарват нито канализация, нито водопровод , нито го електроснабдяват. Е построиха си един трафопост, но той беше заради техните блокове. След това и него го събориха, за да построят на място му още един блок. А трафопоста го изнесоха на тротоара.
Цените на имотите в Лозенец са едни от най-високите. Инвеститорите им не влагат пари в нищо от инфраструктурата. По тази причина аз гласувам с ДА да бъдат задължени да поддържат детски площадки в района, в който строят (а не да разрушават такива) и да се включат в построяването на детски градини (а не в разрушаването им). Не е необходимо сами да строят цяла детска градина, но може тези които строят да речем 10 - 15 блока да се съберат и заедно да построят една детска градина.

# 503
Жени, извинявай, но веднага се включвам. Чета нещата ти и не виждам как общината ще задължи предприемачите да строят сграда за детска градина. Имаш ли идея колко скъпо е това?
Мъжа ми строи в Манстирски ливади - запад. Няма нито канализация, нито водоснабдяване, нито отопление - нищо! дори и трафопост. Всичко сам си прокарва и за да му дадат разрешение  да построи всички тези неща му искат допълнително пари за този и онзи, после сума ти пари инвестиция, за да го изгради и после след приключване на сгладата трябва да го ДАРИ на държавата. Нямаш идея за какви пари иде реч. И хем плащаш подкупи, за да ти дадат разрешение, хем след това им го подаряваш #Crazy Ако трябва и да строи детска градина, просто не виждам защо въобще ще строи нещо, сметката няма да му излезе, ама никак.

Коментирам го тук, за да решим това ще го искаме ли въобще или не.

Аз гласувам с НЕ.

Извини ме, нищо лично, но ще ми се отрази крайно зле на семейния бюджет и не мога да си вкарам сама тоя автогол. Confused

Аз гласувам с ДА.

mishlentze, нищо лично.

Малък пример от Лозенец. Там от 17 години непрекъснато се строи. Срещу къщата, в която живеех имаше градинка. Не голяма, но децата си играеха в нея. Сега на нейно място има гора, но от блокове. Не много далече от това място се намира детска градина. Тази детска градина имаше голям хубав двор. Някой реши, че това е излишен лукс за децата и им взеха двора, за да построят още един блок. В тази част на София инфраструктурата е изградена. Така че предприемачите не прокарват нито канализация, нито водопровод , нито го електроснабдяват. Е построиха си един трафопост, но той беше заради техните блокове. След това и него го събориха, за да построят на място му още един блок. А трафопоста го изнесоха на тротоара.
Цените на имотите в Лозенец са едни от най-високите. Инвеститорите им не влагат пари в нищо от инфраструктурата. По тази причина аз гласувам с ДА да бъдат задължени да поддържат детски площадки в района, в който строят (а не да разрушават такива) и да се включат в построяването на детски градини (а не в разрушаването им). Не е необходимо сами да строят цяла детска градина, но може тези които строят да речем 10 - 15 блока да се съберат и заедно да построят една детска градина.

Мисля, че трябва да искаме нещо конкретно и според мен който строи повече от 2 сгради в даден район /община/ да е задължен да изгради детска площадка или да участва в изграждането на детска градина в района с определена сума или съоръжения. Така ми звучи справедливо. В такъв случай трябва да искаме общинските терени да се използват именно за това и за нищо друго. Защо ли знам общинарите какво ще кажат Rolling Eyes Ако се приеме това им отиват далаверките на кино Mr. Green

Момичета, в общия мейл съм препратила текста за децата с увреждания /недовършен, но много добър/. Можете да погледнете. Асинка от кърмаческия още се бави, както и от Зачатие помолиха за ден- две отсрочка. Роси от Движението също не е готова с текста.

Явно само аз си спазвам сроковете, които определям.  Crossing Arms

# 504
Здравейте, от скоро разбрах, че ще имам бебе.
Имам питане, тези 90 % от заплатата, които се очаква да получавам ще имат ли отдръжки.
Да речем бруто 400, чисто 320, тези 90% от 400 или от 320 ще са?

Благодаря предварително   bouquet

Мисля, че от 320-те. Има отделна тема за майчинството.

Момичета резултатите до момента са:

tomase - 1
BgViki - 4
mishlentze - 4
kleo 80 - 1
Evelyna - 1
Коала   -  1
adara   -  4   
dollyeta   - 1
deshtovidi  - 1
letia6tata_krava  - 4   
boomerang - 4
Салай - 4
Писна ми - 4
Lss - 1
Инето - 4

Дотук:

За №1 са гласували 7 души
За №4 - 8 души

Чакаме Наси , както и Анимими, за която все още нищо не знаем, също Ефросина от учредителките. Който иска да даде мнение нека заповяда.   bouquet

# 505
Мисля, че трябва да искаме нещо конкретно и според мен който строи повече от 2 сгради в даден район /община/ да е задължен да изгради детска площадка или да участва в изграждането на детска градина в района с определена сума или съоръжения. Така ми звучи справедливо. В такъв случай трябва да искаме общинските терени да се използват именно за това и за нищо друго. Защо ли знам общинарите какво ще кажат Rolling Eyes Ако се приеме това им отиват далаверките на кино Mr. Green

Мисля, че такива неща не е възможно да се регламентират, защото ще бъдат оприличени на изнудване от страна на общините към предприемачите. Задълженията трябва да се вменяват на Общините, в качеството им на контролен орган, т.е. когато се подават проекти за строителство Главните архитекти да гледат кадастралните планове и да се грижат за спазването на съществуващите ограничения за застроената площ, зелените площи и т. нар. околоблокови пространства (което в момента не се прави и се строи безогледно и навсякъде,  разрушават се градинки и съседите от 2 жил. сгради без усилие знаят какво имат на масите). Останалото, за участие в реновирането и/или изграждането на детски площадки и градини може да има само пожелателен характер, т.е. не може да се регламентира. (такова е и положението с трафопостовете, фирмите го правят "по собствено желание" от законова гледна точка)

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 10:01 от Ineto

# 506
Момичета..текста на Роси може да се забави
Доколкото разбрах не е добре и вчера е влезнала в болница

# 507
Момичета..текста на Роси може да се забави
Доколкото разбрах не е добре и вчера е влезнала в болница

Shocked

Какво й е? Тя ми каза, че е болна, но не знаех, че е толкова сериозно Sick Дано се оправи бързо Praynig

# 508
Нямаше я на срещата в СЛАВЯНИ .....мисля, че казаха че има проблем с жлъчката, но не съм сигурна.....ако имате връзка с нея...обадете и се
Дано не е нещо много сериозно и бързо да се оправи

# 509
Имам едно предложение. Сигурна съм, че ще ви допадне. Разказвах в една от темите как щяха да ме сгазят на пешаходната пътека в 7-мия месец от бременността ми.

Предлагам да искаме от КАТ да взимат 5 точки за неспиране на пешаходна пътека при наличие на човек, чакащ да премине, както и в задръстване ако се спре на пешаходна пътека. И солен акт също да се плаща.

Какво мислите? Може и направо 10 точки да искаме да вземат, тъкмо ще имат страх шофьорите Peace И да сложат полицаи по всички възлови зебри.  Peace КАТ ще си напълни хазната много бързо  Laughing

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 10:16 от mishlentze

Общи условия

Активация на акаунт