Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 355
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • На остров
Бамба много точно казано ! Аз лично никога не съм вярвала, че ще ми е толкова трудно да приключа.

Хелинор да засичали сме, много се радвам за теб!

Фани, ще стана на 43 в края на годината. С холистичен подход имах предвид, че  много ми се иска да има нещо вълшебно, което да действа, но на нашите години май няма.

Извинявайте за моите лирични отклонения..

# 61
Мили момичета, които имате вече дете по този измъчен начин, възхищавам се на волята и силите ви да продължавате, и продължавате да се борите! Heart
Аз едва изкарвам между 2 прегледа (през 12 дни), неуспявайки да надделея над силната си тревожност. Днес докторът ми се скара и каза, че съм прекалено притеснена - помолих го да ме приеме по-рано поради силни болки. Думите му, че бременната трябва да е щастлива, а не изпълнена със страхове, кънтят в главата ми, но е толкова трудно...  налага се да сменя психологическата нагласа и да започна да се усмихвам...до следващия важен преглед (БХС+ранна ФМ). Дори бебето беше заспало от отегчение и страх Blush
Мога ли (смея ли) вече да поръсвам с "прашец", не знам, но имате го навред! Flowers Four Leaf Clover

# 62
  • На остров
Благодаря ти Малага дано ни прихване Heart прашеца всички имат нужда !

# 63
Бамба много точно казано ! Аз лично никога не съм вярвала, че ще ми е толкова трудно да приключа.

Хелинор да засичали сме, много се радвам за теб!

Фани, ще стана на 43 в края на годината. С холистичен подход имах предвид, че  много ми се иска да има нещо вълшебно, което да действа, но на нашите години май няма.

Извинявайте за моите лирични отклонения..

Ааа, хич не се извинявай, то ние непрекъснато сме си в разни лирично-филосифски-екзистенциално-....  вълнения, кога споделени, кога не 😀
 Аз единственото което измислих е това, че си дадох един рестарт така да се каже. И колкото и да е тъпо че се изгуби време покрай тази епидемия, почивката и грижата за себе си много добре ми се отрази ха. На всичкото отгоре и след последния опит ми правиха буквално животоспасяваща коремна операция което наложи много строг режим, и сега се чувствам като пречистена. И само качествена храна, добавки, слънце на терасата, вече и спорт. Не искам да мисля за момента в който и аз неизбежно ще трябва да се откажа, а няма да е далеч никак. До тогава... каквото стане... Но ти си млада жена, ненавършени  43, ехеее, ние 45 годишните си мечтаем за това 😀

# 64
Хубаво е, разбира се, да има лирически отклонения. Ние все пак изпитваме емоции. През годините, когато не се получаваше при нас, на няколко пъти исках да си взема почивка, да се откъсна от тези мисли. Самата мисъл какво следва ме напрягаше и нямах пълноценен сън. Когато опитите бяха неуспешни, имаше около месец непосредствено след тях, в който ми беше най-подтискащо. След това започвах да търся причини, с които да си обясня защо пък да не може да се живее и така, т.н. да търся положителното в ситуацията. Имало е моменти, в които съм искала да се откажа от ходене по клиники и да оставя нещата да се случват. И това на възраст далеч от 45- те год., на които вие продължавате.
Да подчиниш години от живота си на тази кауза не е никак, никак лесно.
И, да, на теория човек лесно се отказва, но на практика далеч не е толкова лесно да сложиш черта.

# 65
Колко ми е хубаво да чета лирическите отклонения Kissing Face И аз си бях дала срок 43 г., но имах трансфер и на 44 г./неуспешен/ и някак неусетно и без много размисли реших да продължа. Вече съм на 45 г., имам 3 замразени Е и чакам за ЗЕТ. И това ще е краят. Все още не го мисля, тъй като ми предстои все нещо да направя, но наистина ще ми е много трудно след теста - все пак на тази възраст процента на успеваемост е не повече от 1 Disappointed Но си повтарям, че живота трябва да продължи Hands Metal

# 66
  • София
Неусетно и аз навъртях 44 г, а започнах от 34 г - 10 години от живота ми се върти около това, не правя никакви планове, било то лятна почивка, дори и смяна на работа с мисълта ако се случи..
На два пъти бях близо до щастието, но някак нещата все се объркват, уморих се и се превърнах в един истински хипохондрик, постоянно се пристеснявам, че съм болна от нещо.
Ще ми се да се откажа, но когато някой път изпуша и започна да крещя, че ми е писнало, мъжът ми ме успокоява, но никога не е казал примерно - Ако не можеш или нямаш сили да спрем - и аз усещам, че той иска повече от всичко да продължим, защото се надява, а аз започвам да се чувствам виновна, че проблема е в мен и същестевременно ядосана, че когато навърших 30 г започнах да подхвърлям, че е време да пробваме, а той се правеше на разсеян.

# 67
Аз съм в доста дълга почивка от ин витро процедури. Спряла съм дори да проучвам клиники, където евентуално да продължа, защото в Надежда едва ли ще ми се получи. Нямам идея с мои яйцеклетки ли да напъвам, с донорски ли, дали пък да не е с цял ембрион, дали пък да не тегля една .... и да си живея живота, който не е никак лош. Явно яко ми е писнало.

# 68
Здравейте момичета

Имам нужда от малко насока.
Някоя да е "узрявала" яйцеклетка/и и да е правила пункция, докато е била на антибиотично лечение?
Предписаха ми такова, заради бактерия, която причинява кашлица, фарингити, бронхити, т.е. засяга горните дихателни пътища. Самата бактерия не се изолира от секрети, откриха антитела IgG.
Кръвни показатели, СУЕ, CRP и т.н. са си в норма. Ковид също е отрицателен.
Сега се чудя дали да започвам антибиотика веднага или да изчакам да мине преглед и ако рекъл Господ процедура.

Какво бихте посъветвали? 

Благодаря и успех на всички по пътя на сбъдването на "бебешката мечта"! Hands Pray Purple Heart Animal Hatching ChickPeople Angel

# 69
Аз съм избързала с раждането - в седми месец, за беда и с менопаузата съм избързала. Там ще ви бия всички. По-малка съм от вас, но за сметка на това - по-възрастна в репродуктивно отношение.
За сметка на това закъснях пък с началото на каквито и да било опити, до преди година и половина все съм се "пазила". Затова сега си казвам, че е крайно време да съм се наживяла и че вече не ми е време за почивка. Да, вярно е, че нямам вашите натрупани опити и разочарования, но докато все още има шанс, не се отписвайте.

# 70
  • София
mandaria въобще ли нямаш цикъл?
Да ти кажа странното е, че преди 10 години, когато изследвах AMH ми беше 0.3, а инхибина 0, преди 3 години пуснах пак АМН, защото кандидатствах в общината за финансиране с ДЯ и ми беше чиста 0, обаче като не съм на ХЗТ ми идва цикъла, някой път на 40, някой път на 60 дена, сега ще видим де, дали това ще се случи, само се моля да не ме подхванат топлите вълни ...
Мисълта ми беше, че съм си мислила след като е вече 0 - няма антрални фоликули, те и не се виждат, значи край с цикъла, обаче явно се появява от време на време някой незнайно от къде Thinking
А това с "пазенето" като се сетя в какви притеснения съм се вкарвала, чак ми става смешно Smile
sunflowerv не съм изпадала в твоята ситуация и не съм сигурна какво е правилно, но след като изследванията не показват възпаление, ако нямаш температура и не ти остават много дни до пункция може и да изчакаш с антибиотика, може и да попиташ лекаря, който ти го е назначил дали е допустимо.

# 71
  • Пловдив
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук. Да разкажа накратко . Години 47 без три месеца. Амх 0.300. Фсх и лх бяха 9, но септември 2019г
 Сега незнам ...сигурно са във висините. Неуспешен опит иннитро в майчин дом октомври 2019г. Последвал преглед и ПРП в Аджъбадем Маслак. Уговорка за старт на процедура 15.03.2020г. Буууум Ковид 19...затворени граници....всичко по дяволите. Поради липса на пациентки  и от моя страна малка връзка записах час при Цветков в Надежда. След прегледа ...плееес един шамар...1% шанс с моя Я...на ЕЦ....сигурно месеци докота напипаме яйце...плюс 1% да се развие до 5 ден...плюс същия процент да е с нормален ПИД...да се имплантира...да се развие....и т.н. Твърдо ми даде да разбера че съм да ДЯ. Казах Не. Ще опитаме с моя. Съгласи се. И чакаме цикъл ...да броим ангралните. Да дойде...няма го...2...4...6...8 дена. Днес ми е 9 ти ден закъснение. Тестовету са отрицателни. БТ 36.7. От вчера си самоназначих Дуфастон. Записах първия свободен час за преглед на 21.05. Знам колко да пия Дуфастона така че да ми е втори ден на прегледа. НО......ТОВА ГОЛЯМО НО Cry Мисля за проклетите ДЯ....мисля че наистина това е моят начин...или поне по-високия шанс. Защото  това зябавяне на цикъла ми е второ от 2018г. Демек ...почва се.... и какъв е смисъла да пропилея една година в гонене на чудото. Много михе тегаво да се откажа...но клоня на там. Като отида на 21.05 и преброи антралните и каже....ами 2 са....е тогава знам че ще кажа ДЯ. Имам дете  на 8г от друг мъж. И мисля че ще избера това...което не искам, но поне моя мъж да има свое дете Cry

# 72
Здравейте момичета

Имам нужда от малко насока.
Някоя да е "узрявала" яйцеклетка/и и да е правила пункция, докато е била на антибиотично лечение?
Предписаха ми такова, заради бактерия, която причинява кашлица, фарингити, бронхити, т.е. засяга горните дихателни пътища. Самата бактерия не се изолира от секрети, откриха антитела IgG.
Кръвни показатели, СУЕ, CRP и т.н. са си в норма. Ковид също е отрицателен.
Сега се чудя дали да започвам антибиотика веднага или да изчакам да мине преглед и ако рекъл Господ процедура.

Какво бихте посъветвали? 

Благодаря и успех на всички по пътя на сбъдването на "бебешката мечта"! Hands Pray Purple Heart Animal Hatching ChickPeople Angel

Най-добре се консултирай с лекаря си.Аз съм била с антибиотик Клацид май беше/не помня /-заради една упорита продуктивна кашлица от 2 месеца.Започнах процедура ,питах и ми казаха,че нямало проблем,даже след пункцията антибиотик не ми изписаха-била съм взимала Simple Smile.Но то си зависи сигурно от антибиотика.

# 73
  • София
casablanka далеч съм от мисълта да те съветвам, но нещата наистина вървят към ДЯ.
Аз също трудно взех това решение, но вътрешно осъзнавах, че не мога да вървя срещу природата, а и исках да ускоря нещата във времето, както виждаш и това се оказа трудно.
Понякога си фантазирам, че може да ме сполети някакво чудо и да забременея естествено, въпреки, че това е невъзможно де, но после веднага се приземявам, защото има огромна вероятност ембриона да е с аномалии, но това са си мои страхове, породени от последната ми бременност с ДЯ, какво остава с моя.

# 74
  • София
casablanka, спирай дуфастона. като ти дойде цикъла звъниш на първия ден още и записваш час за който ден са ти казали.
не е нужно да правиш сметки и да нагласяш цикъл към определена дата.
при мен цикъл идва точно на 4 ден след като спра прогестерона. но при теб може да е по-различно.
и пробвай поне веднъж да видиш как вървят нещата, може пък да уцелиш процента. а ако не го уцелиш поне да си взела решение за дя след като си опитала.

Общи условия

Активация на акаунт