На море в Гърция 2020 - II

• 59 357
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
то това много лошо
ако вече си влезал в страната , къде ще се карантинираш
пък недай си боже да се наложи да ползваш и болница, медицинската застраховка сигурно не покрива такива разходи
Това всъщност остана единствения проблем ! Sad  Всичко си е за наша отговорност и риск . Никой застраховател не поиска да ми включи изрично короната , казват , ''а бе изрично не го изключваме отивай там пък ако стане нещо - ЩЕ ВИДИМ '' ? Изрично се подчертава , че карантинирането СИ Е ЗА НАША СМЕТКа. Ами ако стане така , че изведнъж единствения шофьор се тръшне и няма как да се приберат в БГ , останалите кво прайват 14 дни поне ?
Едва ли някой тръгва сам на почивка в чужбина, че да няма друг шофьор да го замести, това ще да е някакъв нетипичен случай. А относно карантинирането, не мисля че парите за него ще са проблем за масовия турист, в смисъл колко да ти излязат едни 14 дни карантина? Когато сме били в Гърция преди 4-5г., почивахме на цени около 50 евро нощувка с закуска за трима, това по 14 дни са грубо 700 евро, не е някаква сума която би съборила човек почиващ в Гърция. И да свършите кеша, Гърция е цивилизована държава можете да плащате с карти, има и банкомати. Проблемът по-скоро ще е отпуска, защото 2 седмици допълнително отгоре идват много за повечето хора които работят.

# 661
Едва ли някой тръгва сам на почивка в чужбина, че да няма друг шофьор да го замести, това ще да е някакъв нетипичен случай.

напротив, въобще не е нетипичен. да не говорим, че хората, с които е, са контактни и най-вероятно трябва също да са под карантина.

# 662
  • София
У ля ля! 700 евро отгоре са нищо?!
Благодаря, не знаех, че съм толкова богата.

# 663
  • София
Мария пак се изказа като последна инстанция. 😆 Явно такива като мен, които не шофират, са някаква екзотика. Ще викаме някой да ни прибере, защото допълнителен престой от 14 дни за 4-членно семейство за мен не са пари за семки.

# 664
  • софия
Само ММ шофира. На първо четене се сещам за поне още 3 двойки "нетипични". Изобщо не е нетипично.

# 665
  • София
И ние сме така. Сега съм в прицес на търсене на транспорт, че мм няма да е в България.

# 666
  • Варна
За всеки различно - за едни чашата е полупълна , за други полупразна.Ясно е , че тези следващи пътувания ще изискват допълнително планиране - аварийни резервни  пари , карти , варианти за прибиране и т.н. и т.н................

# 667
И от най-затънтения остров на Гърция има начин да се прибереш с обществен транспорт. Това, че пътуваме с коли и не се интересуваме от транспортните връзки, не значи, че ги няма.

# 668
  • Варна
Извинявам се ако нещо не сте ме разбрали, но като се замисля май всичките ми приятелки и познати могат да шофират, говоря за семейните, от младите има все още някои без книжка, но те са единици. Затова и предположих, че ако се пътува семейно на почивка има поне 2-ма шофьора, жената и мъжа.
Колкото до парите, добре де, сериозно ли някои отива на почивка в Гърция за поне 1000 евро примерно и още някаква подобна сума му е проблем? Ама сериозно? Ако подобна сума му е проблем, хич нямаше и да мисли дори за Гърция. Ами какво прави ако автомобила у се повреди в Гръцко и едни 1000 евро са му проблем? Не че нещо, но нека да бъдем реалисти. То и вчера по новините се видяха опашките на границата, никой реално не се притеснява от подобни неща.

# 669
За всеки различно - за едни чашата е полупълна , за други полупразна.Ясно е , че тези следващи пътувания ще изискват допълнително планиране - аварийни резервни  пари , карти , варианти за прибиране и т.н. и т.н................

че то винаги, когато тръгва на път, човек трябва да планира подобни неща.

# 670
  • София
И без корона може единственият шофьор да излезе извън строя. Не е приятно и е по-добре да има резервен вариант, но дали си е счупил крака или му е положителен ПСР-а, резултатът е все този. Останалите или печелят 2 седмици море, или търсят варианти - да дойде някой да ги вземе, да се качат на обществен транспорт ако са отрицателни и тн.

# 671
  • Варна
Опашката от няколкостотин коли бе силно преекспонирана , да не споменаваме , че половината бяха румънски.Половината тук си спомнят , че по това време 1/2 от колите в Северна Гърция бяха БГ и то мноооого хиляди.И да бе всички си моткаме  1 000  евро джобни , ми тъй , за семки и бонбонки ! Я си признайте - 1 000 евро пари ли са ?

# 672
Честно казано ако пътувам с 1000 евро отгоре, по-скоро ще планувам да остана повече дни или да отида още веднъж....

Иначе и аз не съм шофьор и имам доста познати, при които кара само мъжът, а и няколко случая, в които кара само жената😀

# 673
Рискове винаги има - включително риск да се разболееш от Ковид, без да знаеш (без да са те тествали на границата) или от друго скъпо и труднолечимо заболяване.
Неподготвени коментари също винаги ще има.

# 674
  • Варна
Не казвам, че 1000 евро са джобни пари, но ако нямаш поне подобен резерв скътан някъде из дебитните си карти, едва ли ще отидеш в чужбина, защото всичко се случва. Ако колата се повреди и нямаш никакви резерви, какво правиш? Че то дори в България като пътуваш не тръгваш без никакъв резерв, да има за всеки случай, всичко се случва.

Общи условия

Активация на акаунт