Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 39 550
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Танграта, хаха, точно! И едва ли хората, собственици на такъв тип офиси влизат в Бг мама да си обсъдят имотите.  Laughing

# 331
ние имаме "облак" и си го ползваме. И "дъжд" си имаме Wink) Които сме в централния офис, и които са в "сателитните" офиси, ползваме същата мрежа.  Централният ни офис е точно 100 кв. чисто, сателитните са по-малки. Извинете, че внасям смут и разочарование Wink)

# 332
  • гр. Варна
Ако ти лично имаш намерение да купуваш такъв офис,
Не. Следващият проект, който разработваме със зетя и дъщерята е обвързан с конна база. Innocent

# 333
  • sofia
Е това е проекта на ТОБО
Няма лъжа няма измама цените се сриват.

# 334
Е това е проекта на ТОБО
Няма лъжа няма измама цените се сриват.

Това последно като го бях гледал на сайта им преди няколко дни май беше 850е/кв. Явно са го смъкнали 10ина процента преди пазарлък.

# 335
Това на Тобо, не е смъкване на цените още.
2018-19 строежа на сина на В. Божков на Красно село, на терена на бившия "Балканкар" започна от цени на 650 евро, след няколко месеца вдигнаха на 750 е.
А тук, Тобо, на 790 е. - за мен си е вдигане на цени.
До Геодезията има няколко строежа, като един предстоящ и цената беше преди около 2 седмици минавах оттам, цената започваше от около 720-760 е.
А за Овча купел стара част, около Нов български още от мин. година си започваха на зелено около 600 е, сега са около 690 вече е.

# 336
Това на Тобо, не е смъкване на цените още.
2018-19 строежа на сина на В. Божков на Красно село, на терена на бившия "Балканкар" започна от цени на 650 евро, след няколко месеца вдигнаха на 750 е.
А тук, Тобо, на 790 е. - за мен си е вдигане на цени.
До Геодезията има няколко строежа, като един предстоящ и цената беше преди около 2 седмици минавах оттам, цената започваше от около 720-760 е.
А за Овча купел стара част, около Нов български още от мин. година си започваха на зелено около 600 е, сега са около 690 вече е.

Ако това е нова табела изглежда че точно този строител е свалил цените от 850 на 790.

# 337
Аз пък влязох в сайта на този строител да видя 1) къде е тази красота, и 2) какви апартаменти предлагат. И видях, че 80-90% са продадени апартаментите. Така че тези "паднали" цени са за остатъчни апартаменти, които, вероятно, имат повече недостатъци от вече продадените. Не съм разглеждала схемите на останалите апартаменти/ателиета и т.н., не ме интересува този район.

# 338
Аз пък влязох в сайта на този строител да видя 1) къде е тази красота, и 2) какви апартаменти предлагат. И видях, че 80-90% са продадени апартаментите. Така че тези "паднали" цени са за остатъчни апартаменти, които, вероятно, имат повече недостатъци от вече продадените. Не съм разглеждала схемите на останалите апартаменти/ателиета и т.н., не ме интересува този район.

Не си само ти която е посетила сайта и знае че са на 80-90% продадени. Факт е че строителя е свалил цените на сградата въпреки че е почти разпродадена. Обикновено става обратното и вдигат или най- малкото не мърдат. Никой не е казал че цените са паднали а че един строител е свалил цени.

# 339
Неймар, я погледни как е коментиран билбордът от потребителката
"Е това е проекта на ТОБО
Няма лъжа няма измама цените се сриват."

Тя така смята, че цените се сриват, не аз.
Ако не беше ситуацията с коронавируса, може би строителят нямаше да направи тази отстъпка, която май е под 10%. Което за мен не е срив. Вероятно предпочита да шитне всички имоти, дори и с тази мижава отстъпка за много компромисни жилища, която едва ли го бърка много, но просто да не му висят непродадени имоти в обекта.

# 340
60 евро надолу от 850 за нежеланите от никого няколко изостанали апартамента и то на ТОБО, които се мъчат да се рекламират тук от години през нови профили, са много далеч от "срив на цените".

# 341
  • sofia
Е сега 10% надолу, октомври 10% надолу, ноември 10% надолу , то сега  се почва.

# 342
Дали "се сриват" не знам, но във всеки случаи или си стоят същите или се намаляват. Купувачите обаче никакви ги няма и това е неоспорим факт. Или ако ги има са или от групата на бруталните изнудвачи, или безпаричните ентусиасти. Личното ми мнение е че цените със сигурност няма да паднат повече от това което е в момента по ред причини. Всъщност точно сега е момента за покупка на имот от страна на клиенти разполагащи с пари в наличност поради възможността да извоюват най голяма отстъпка.

# 343
Купувачите с кеш може да останат изненадани от броя на собственици като Румката, които нямат причина да свалят цените, защото след това самите те ще се окажат в положението да се чудят как да го спасят този кеш.
Определено ще има недоволни купувачи, които са оценявали своите пари по-високо, а имотите на собствениците - по-ниско.

# 344
И 2009 така се надъхваха, едва ли не София е центъра на стабилността и икономиката в света.
В цяла свят и Европа се предвиждат много  сериозни дефицити, ама у нас отвориха кръчмите и всичко си е както преди зимата..
Имам позната която купи тогава-2009 и с 100 зора успя да го продаде за същите пари преди година.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 10:44 от Alexslav

Общи условия

Активация на акаунт