Мами от близо и далече Март ще гушнат своето човече

• 16 603
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Ами именно де, при термин 10-и март, в 9-и месец се влиза на 17-и февруари! Питайте всеки лекар!  Grinning

По твоята логика една бременна жена, ако преноси един ден и вече ще е в десетия месец.

А пък определянето на термина се смята при цикъл 28 дни, по тази логика се сметя и зачеването /ориентировъчтно, разбира се/. Аз например забременях на 17-ия ден , а и цикълът ми е 31 дни. Така че си знам абсолютно точно датата на забременяване - 17 юни, терминът е 10 март, и всяко 17-то число влизам в следващия месец. Защото на 17 юли правя един месец от бременността и влизам във втория, на 17 август - третия, 17 септември - четвъртия и т.н.

Но нека официално да ме водят 2 дни назад, няма да го правя на проблем.  Laughing

Точно затова не се смята отзад напред, защото бременността трае седмица по-малко от девет месеца, а по твоите сметки бременността трае точно девет месеца -  датата на зачеване е същата като датата на термина, което не е вярно.

# 106
Здравейте момичета! Честита дата за сватба на Wish и много хубави емоции! Моята сватба беше преди 2 месеца и сега искаме пак с мъжа Wink))
Искам да ви питам нещо. Как се справяте с дрехите? Всчките ми дънки ми притискат корема, защото са си теснички и на мен ми е супер неудобно да ги нося. Вие почнахте ли да купувате специални дрехи или просто по-големи нормални?
  bouquet

# 107
на мен ми стават старите още,но аз си обичам по-широки дрехи ,така че имам още малко аванс ,ще сменям направо есения гардероб.Момичета моите проблеми май ще излязат пикочни,наливам се с много вода,надявам се да не опра до антибиотици,някой с подобни проблеми Embarassed Sad

# 108
Здравейте и от мен, не съм вписвала скоро, ама във вторник имах малко екстремно преживяване- зацапа ми едно такова като боза, нямаше дори и кървене, нито болки, ама колкото да си изкарам акъла, дето вече почва да намалява. Официално вече съм в болнични, тъй като по професия съм мърчандайзер /нареждам стока демек/ и ми казаха да не се правя на героиня. Всичко с бебо е наред, пораснало е още повече от миналата седмица, няма отлепване или нещо за притеснение. Изписаха ми магнезий и но шпа, въпреки че нямам болки, сега лежанка у нас и малко режим с ходенето. По цял ден филми гледам, много е кофти да си свикнал с хора и на крак и да ти се налага да стоиш. Иначе за секс- пробвахме само веднъж мнооого в началото, още бях само на фаза положителен тест, но нито на мен нито на Ник се стори хубаво изживяване да внимаваш да не стане нещо. Ние така или иначе 3 години докато го направим бебчо не сме се пазили и съобразявали, така че май ще изчакаме докато не се появи мъничето.
Уйш Heart Eyes, на теб ти пожелавм най- невероятните моменти на сватбата, а те ще бъдат такива- две са събитията в живота на жената, които не могат да се сравнят с нищо друго- сватбата и бремеността и раждането.  bouquet
Другата седмица почвам да си правя изследванията- кръв, урина, ще пиша резултати.
И чакаме оферти за нови темички момичета.

# 109
Момичета,защо не оставите всеки да си смята месеците както намира за правилно!?Явно,че всеки си ги разбира по различен начин нещата!
...........
Ние така или иначе 3 години докато го направим бебчо не сме се пазили и съобразявали, така че май ще изчакаме докато не се появи мъничето.
mini_79 ,кажи ми само как ще издържиш още 6 месеца без секс,а след тях и още няколко!? newsm78
Ние като съм в настроение го правим,малко по внимателно,но какво от това.И ние не сме се съобразявали и пазили никога,но ако в крайна сметка ще става нещо с бебо,пак ще стане.При нас 1 година беше бебеправенето,но се надявам от тук нататък да няма проблеми.
Отпуснете си душите,момичета!!! Hug

# 110
  • Пловдив
Wish, пожелавам ти много щастие и любов през бъдещият ти семеен живот. И мен ме очаква това събитие през декември месец. За съжаление поради лошо стечение на обстоятелствата не можа да се състои по-рано и тогава ще съм в петия месец. Лошото е, че много бързо качвам килограми (до сега един път не успях да повърна, само ме гони зверски глад, а ако не хапна и ми се гади). От началото на бременността качих вече 5 кг.  Sad. И на сватбата може би няма да съм като принцеса, а като мис Пиги. Ама какво да се прави. Момичета, давайте идеи за булчински рокли за бъдещи мами. Ще се радвам на съветите ви.

Относно броенето на седмиците - аз си карам по календарчето и по първия ден на последния цикъл, до колкото знам така бременността е 42 седмици, а ако се брои от датата на оплождането е 40. Ама то няма точни изчисления, може да се роди по-рано, както и по-късно. Божа работа!

# 111
Хихи, и вие като нас сте от скоро, а вече бебе, сватба ... Simple Smile
Хапвай си и се радвай че не повръщаш, а на сватбата ще си прекрасна, точно защото носиш най-хубавото нещо в себе си и си най-влюбената жена на света в този момент! Simple Smile
Във сватбения форум има много идеи за рокли за бременни!
Аз разглеждах и снимки на други булки и вече май се спрях на модел, но не съм съвсем сигурна! все пак имам 2 месеца още! Simple Smile
Виж тук http://svatba.noxart.com/viewforum.php?f=1&sid=c59194efde91f … bb9a30ae79f96840e

# 112
Момичета,извинете ме,че ще наруша темата за бебоците ни,но в темата за въпроси с майчинските никой не ми отговаря и реших да попитам и вас вече раждали мами да ми дадете съвет.Въпроса ми е следния:
Намерих човек,който да ме води на работа,за да получа някакви майчински.Но излиза,че е трябвало да се водя от август до януари(=6 месеца)Термина ми е 21 март..Този болничен лист,който се издава 45 дни преди термина освен за пред работодателя,служи ли и за пред НАП!?Понеже мен могат да ме водят на работа и до март,но все пак...Ако ми се издаде болничен лист с по-късна дата,дали ще има проблем!?И изобщо възможно ли е!?
И още нещо,знаете ли каква е минималната заплата,върху която трябва да съм осигурена,за да получа минимума от 160лв.майчински!?
Безкрайно ще съм ви благодарна ако можете да ми дадете съвет!!!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 113
Аз не мога да ти помогна много защото бях самоосигуряваща се, но друг се занимаваше с осигуровките ми. Но мисля, че болничния не се дава с по-късна дата..и служи на работодателя да му платят от НОИ парите за тези дни.....така мисля, ама може и да няма нищо вярно.

# 114
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте момичета в понеделник !!!!
Чета размислите за определяне на месеца и бремеността. От началото на последната менструация до термина има точно 40 седмици. Аз си броя седмиците, а месеците ги броя от последния ден на менструацията и се получава 9 месеца и 1  седмица или 40 седмици общо. Както и да е, нека всяка да смята месеците както намери за добре, важното е бебчетата да са здрави и мамчетата да са добре.

# 115
Да, реалната бременност /средно/ започва две седмици след първата дата на менструацията и като извадиш двете седмици, се получава 8 месеца и 3 седмици - реална бременност.

Наистина няма значение кой как си смята месеците, те са за бабите, лекарите смятат по г.с. и това е важното!  Grinning

Но все пак за преждевременно раждане се смята дете, което е родено по-рано от три седмици педи термина. Затова се казва - "щом влезеш в деветия месец, вече няма страшно".

Maria1998, в тази тема можеш да попиташ The sun на лични.

Последна редакция: пн, 28 авг 2006, 10:48 от FEMA-bg

# 116
Момичета ,има ли още някоя от вас ,която се е оттървала от гаденето и честото притичване до тоалетната newsm78

# 117
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз не съм повръщала, но вече влязох в 13 седмица и откривам, че апетитът ми страшно нарастна. Преди от време на време ми се гадеше и почти избягвах да ям, но сега пък вече имам апетит като за световно. При някоя от вас това появи ли се ?

# 118
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте бъдещи мамета!
Аз малко да се пооплача, а и да "чуя" някое и друго мнение, защото съм притеснена. Както вече съм ви казвала, нямам нито гадене, нито повръщания (освен 4 броя още преди месец). Снощи имах страхотни киселини (по принцип имам и гастрит), но тъй като на всички хапове пише, че са забранени за бременни реших да пийна малко сода за хляб, защото просто се побърквах. Та глътнах аз с малко вода, но веднага се озовах над тоалетната чиния и всичко върнах. Проблемът е, че накрая повърнах и кръв. Преди около 2 месеца пак се беше случило да повърна нещо с цвят на кръв, но тогава реших, че може да е от някаква храна или знам ли и аз, но сега беше доста по-концентриран цвета - абе беше си кръв и то не няколко капки. Sick Малко ме е страх да не е нещо сериозно. Нещото, което ми идва на акъла е, че може да имам язва, въпреки, че не знам дали в такива случаи се повръща кръв. Другия вариант е, кръвта да е от гърлото, ако се е разранило при самото повръщане... newsm78!?
Последното беше и нещо като въпрос към често повръщащите момичета Sick. Дали е възможно? Казвам тук, защото още не съм сигурна дали да плаша близките си.

Wish, ужасно много се радвам за датата. Желая ти вълнуващи приготовления, само хубави емоции и една прекрасна и незабравима сватба Hug!
А другите семейни да не се скътават, а да покажат сватбени снимки, моля Crossing Arms!

# 119
Муцунке, аз съм чувала че при язва се повръща кръв, но все си мисля, че трябва да се чувстваш зле..знам ли
А да не би венците да ти кървят и оттам да е....
Пожелавам ти всичко да е наред и да е нещо безобидно и да си здрава Praynig

Общи условия

Активация на акаунт