Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 160
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 45
Предполагам са сложили на мястото zа ваксина ськраЩението zа Фенилкотонурия иzследването.

# 46
Да ,май че е за това,сега прочетох нещо такова.Ами питам,защото при изписването на епикризата   ми пише,че са ми направили следните ваксини:БЦЖ,Хепатит B и ФКУ.А  полиомиелитна ваксина не са ми сложили на детето (първия прием).Аз съм раждала секции не знам дали има някакво значение.

# 47
При раждането в БГ се слага веднага БЦЖ и Хепатит В,а на 2 месеца полио и тн...ФКУ се прави на всяко бебе по света.

# 48
Благодаря!

# 49
Логично ми звучи...
ФКУ не се слага редом с ваксините-картата за вродени заболявания (фенилкетонурия, хипотиреоидизъм, G6PD)са си отделно нещо.
Полио не се слага в родилният дом, а на възраст 2 месеца.

# 50
  • Добрич
Полио не се слага в родилният дом, а на възраст 2 месеца.

Да, така е според им. календар.
Обаче през април 2004, когато се роди малкия, ми казаха, че са направили извънреден нулев прием на полио. Има го отбелязано в картона му. Като попитах защо, ми отговориха, че това е единствения начин да "обхванат" бебетата- ромчета, които в повечето случаи се оказват без лични лекари, и съответно неимунизирани.
Дали този нулев прием не е бил опасен? newsm78

# 51
Много опасен-така се заразиха наскоро деца от родилен дом с ваксинален щам полио.
Пък и тази доза просто не работи, защото на тази възраст детето не може да отговори на тази ваксина.

Глупостта на някои край няма...

# 52
имам притеснение и се надявам да ми помогнете Praynig
при първия прием на полио и тдк дъщеря ми вдигна температура на следващив ден,а педиарърката каза че това най-вероятно няма да се случи.при следващия прием пложението беше още по-лошо-2 дни температура-38.давах панадол и според мен докато той действаше нямаше температура но след известно време отново вдигаше.говорих с лекарката и тя ми каза че преди следващата ваксина ще трябва да пием нещо противоалергично.
какво мога да очаквам след следващата ваксина?това че все по-тежко ги понасяме значи ли че другия път ще е още по-зле?дъщеря ми е кротка и усмихната а след ваксината 2 дни все едно че беше друго дете-рев,температуре,а аз на всичкото отгоре точно тогава започнах захранване ooooh!абе кофти мама му се падна на моето детенце Rolling Eyes
благодаря предварително за отговора

# 53
Проблемът е в коклюшната съставка на ваксината.
Можете да ползвате за всички останали дози ваксината "Инфанрикс"-тя е с безклетъчна коклюшна съставка и се понася много добре.

Не се дават противоалергични медикаменти преди ваксинация, защото просто не работят. Тази практика е глупава и порочна.

Моля следете за правилното поставяне на ваксината-затоплена и по предно-страничната част на бедрото->> интрамускулно.
За никакво поставяне "в гръбчето" и реч не може да става. Категорично откажете подобно поставяне ако забележите че имат намерение да правят подобно нещо!!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 22:43 от Birdie

# 54
до сега въобще незнам каква ваксина са ни слагали?!аз ли трябва да питам или трябва да ме осведомяват?казват на еди-коя си дата ще боцкаме и ....боцкаме?сега това което чета направо ме изумява и ме притеснява още повече.след като въпросните медикаменти не работят защо въобще ще трябва да ги пием?смея да твърдя че лекарката ни е една от най-добрите в града но...
благодаря за отговора и ако може малко повече инфо за странични реакции които могат да доведат до наистина сериозен проблем

# 55
Просто ще отбележите че искате (и за съжаление трябва да си закупите) друга ваксина, поради страничните ефекти на ДТК, която досега сте ползвали. Страничните ефекти на ДТК се увеличават с всяка следваща доза-педиатърът сам трябва да предложи смяна на ваксината поради този факт!!
Няма смисъл да давате анти-алергични препарати-не работят в конкретният случай.

Вземете добра ваксина и ще имате по-добър резултат.
Страничните ефекти на Инфанрикс са:
*зачервяване, оток и подуване в мястото на поставяне.
*температура-обикновено средна (38.5), рядко висока- за около ден, максимум два.
*неспокойствие, нервност или отпадналост и сънливост-рядко.

Други странични ефекти от Инфанрикс не съм забелязвал. Разбира се при правилно приложение на ваксината.

# 56
и двата пъти ни сложиха ваксината в ръката
много ти блигодаря за бурзия и изчерпателен отговор,дано има повече хора като теб

# 57
  • Добрич
Много опасен-така се заразиха наскоро деца от родилен дом с ваксинален щам полио.
Пък и тази доза просто не работи, защото на тази възраст детето не може да отговори на тази ваксина.

Глупостта на някои край няма...

Ужас!!! Shocked
Сега да се притеснявам ли за някои негативни реакции, или понеже са минали почти 2 години и половина, мога да си отдъхна?
Мисля си, че не е само моето дете с този нулев прием. Всичките му наборчета са със сигурност и те имунизирани.

# 58
здравейте бърди, пак се допитвам до вас, защото получавам логични и ясни отговори, за което безкрайно благодаря.
питането ми днес е свързано с БЦЖ ваксината. имам съмнения, че в родилния дом не беше поставена на детето ми.  когато го взеха за ваксинация трябваше да му поставят 2 инжекции Хепатит и БЦЖ, а детето изплака само веднъж, т.е. предполагам е било бодено само веднъж. после акушерката гледаше много виновно и гузно и все ме отбягваше  newsm78.
освен това на раменцето няма ниаква следа от типичната пъпка. по този повод вчера правиха проба на Манту. ако даде липса наимунитет ще се съглася да бъде ваксинирана.

от това, което прочетох по-горе за БЦЖ ваксинацииите разбирам, че това трябва да бъде единствената ваксинация. правилно ли съм разбрала? и другият ми въпрос е: защо не се ре-ваксинира? няма ефект или може да доведе до компликации?
благодаря предварително

# 59
Birdie,няколко пъти повтаряш,че е много важно,ваксината да бъде затоплена.Това за всички ваксини ли важи и какъв е резултатът,ако не се направи?
Поне при нашата лична лекарка всички ваксини на детето ми са правени,след като са извадени направо от хладилника... Tired

Общи условия

Активация на акаунт