Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 045
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 75
Надявам се сте доволни от Инфанрикс... по отношение липсата на странични ефекти...

Можете да почнете Акт-Хиб от 7 месец. Ако почвате от тази възраст нужните Ви общо дози (+реваксинационната) са три (3).
На 8,10 месец две основни дози и трета доза (реваксинационна) в диапазона 12-15 месечна възраст.

# 76
Здравейте!
Дъщеря ми е на четири месеца и половина. На 4 септ. я ваксинираха втори прием-ДТК и полиомелит. Днес забелязах,4е не може да си свива добре ръката от лакъта, на която е бита ваксината и я държи по-често изправена. Става въпрос за дясната ръчичка, а с дясното краче много често рита. Нормална реакция ли е това?

# 77
Привет,

Имаше ли зачервяване и значим оток в мястото на приложение?
Надявам се не сме сложили ваксината "в гръбчето"...

# 78
Ваксината е сложена в ръчичката. Нямаше оток и зачервяване,нито температура. След ваксината нямаше и промяна и в поведението,не беше вяла и отпусната както при първия прием.Забелязах, че има малка синина на лакътя си и започнах да се питам дали пък не се е ударила някъде.

# 79
Това е по-вероятната причина, отколкото нещо свързано с ваксинацията.

# 80
Бяхме на лекар.Според тях бебенцето ни не може да си сгъва добре ръчичката от ваксинацията,засегнат е мускул.Предписаха ни Панадол и ако до утре не се оправи трябва да я заведем да и направят снимка на ръчичката.

# 81
По принцип ако ня е имало отток и изразени странични реакции на мястото, само грешна техника на поставяне може да има връзка. Или поставяне на ваксини направо "от хладилника". Или неправилна дълбочина на поставяне.

Друг е въпроса че при деца до 15-17 месеца предпочитаното място за интрамускулни ваксинации е по предно-страничната част на крачето. А не в ръката.
С рентгенова снимка в този ранен етап едва ли нещо ще се установи, ако не се касае за травма или фрактура.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 15:59 от Birdie

# 82
Всеки си има мнение   Thinking Защо няма статистика на увредените от ваксини деца?
Само 10% от хората докладват за страничните ефекти от Ваксините През 1986г. се създава "Програма за компенсиране на щетите от Ваксините." (VICP), която вече е изплатила > 1млрд.$ за увреждане и смърт от Ваксини, и има заведени още хиляди съдебни дела. Но на обществеността се внушава, че ползите от В. превишават рисковете. Хората се В. главно под натиск и поради умело насаждане на страх от определени болести - създава се впечатление за неотложност на ситуацията. Няма нито 1 доказателство, че Ваксините някога са предотвратили някое заболяване. Аз съм твърдо против ваксинирането. Защо ли е така ? Аз самият съм без ваксини и детето ми също. Как съм се преборил със законите тогава? Както и родителите ми са го направили. До сега не ми се е налагало да взимам друго освен хомеопатия.
Мога ли да Ви питам нещо?
Свободни ли сме да мислим или някой го прави вместо нас?
Сами ли взимаме решения или външна сила ни ги подсказва, без да усетим? Защо огромната част от хората се държи като стадо овце и покорно тръгва в посоката, в която му се покаже, независимо дали е правилна или неправилна.
Обществените събития и катаклизми, които се случват, плод на случайност ли са или са предварително замислени от хора, за които и не подозираме, че имат пръст в тях?
Ние не сме свободни да мислим сами  Cry
" Свободата има смисъл в едно само регулиращо се общество, съставено от свободно мислещи и сътрудничещи си индивиди. Тя представлява такова висше състояние на духа, при което човек е преодолял егоистичната си природа и взима самостоятелно решения с осъзната отговорност по отношение на самия себе си и на света, в който живее...

Единствената сигурна защита е здравата имунна система, която се поддържа чрез правилно хранене, чист въздух и физически упражнения.

# 83
Добре звучи...
Особено това:
"Единствената сигурна защита е здравата имунна система, която се поддържа чрез правилно хранене, чист въздух и физически упражнения."
Макар да не виждам как ще стане практически.

Как ще се предпазя от ХепБ без ваксина и при положение че всеки ден работя с игли и кръв... само с правилно хранене трудничко ще стане.

# 84
Мами педиатърката на моя приятелка я  съветва да я поставят, но тя не е сигурна дали да го направяг, четох тук в стари теми по въпроса, но там говорят за поставяне на такава след 1г. А тази, не знам дали е друга, се слагала след 2год еднократно .Нашата нищо не ми е споменавала, каза че сме приключили с ваксините, даже и картона ми даде да го съхранявам вкъщи.

Моля за съвет
Роси

# 85
За коя ваксина става въпрос, простете?

# 86
Сори, за някаква ваваксина против менингит след 24 м възраст, еднократна.

# 87
...Как ще се предпазя от ХепБ без ваксина...

Чете ли че Хеп Б ваксините съдържат латекс ?! И тъй като много медицински лица си ги слагат, много често водили до алергия към латекса. Хм, не знаех. Определено е по-добре обаче да си навлечеш алергия, отколкото да се одраскаш с игла от заразен.

# 88
Да, така е-съдържат се следи.
И не всяка ваксина. Има такива несъдържащи.
Но практическа разлика няма.

# 89
Birdie, нормално ли е да се поставят ваксини на деца, болни от астма, епилепсия, както и на деца с алергии?

Общи условия

Активация на акаунт