Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 001
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 495
@tydy

Няма риск от инжекционното полио.
С оглед реалностите в Бг е добре да продължите за всички останали дози полио с инжекционното полио.
За закупуване на всички дози-не знам.
Би трябвало да има редовно снабдяване.

# 496
Туду,
Иz4акайте с ваксинациите.Ако сега сложите оЩе една ваксина има опасност/риск zа по тежки усложнения. Peace
Но реШението zа ваШето дете е ваШе. Peace

# 497
За никакви "тежки" усложнения и реч не може да става.
Нито това, което описва майката, е "тежко", или каквото и да е било "усложнение".
Не нарушавайте ваксинационната програма на детето без да има обективна нужда за това.
Сменихте ДТК с "Инфанрикс" и нямате и 1/10 от оплакванията, предизвикани от първата ваксина. Това говори за много неща.
Ползвайте качествени ваксини.
Предпазете децата с употребата на добри, качествени ваксини.

# 498
  • София
Един въпрос за Манту. Синът ми е на 7 г. Биха му инжекцията в понеделник в 13,30 ч. Вчера, вторник, по обяд ме извикаха от училище. Беше блед като платно, казваше, че му е лошо на стомаха, вкъщи вдигна температура 38 градуса. Така и не успях да се свържа с личния лекар, нито с дежурен. Дали е от Манту-то тази температура? Днес след обяд задължително ще отидем на лекар, но искам да чуя и вашето мнение.

# 499
Не може да се каже това от разстояние...
Трябва да се прегледа детето...

# 500
  • София
Благодаря все пак, че ми отговори, Birdie! Аз исках още вчера да го заведа на преглед, но Джипито беше в обратната смяна, няма мобилен телефон #Cussing out и както казах, от дежурния кабинет никой не вдигаше. Няма оправия в тази държава! Трябва да чакам да стане 14 ч., за да е нашият лекар на смяна... ooooh!

# 501
Винаги отговарям... дори и когато с нищо не мога да бъда полезен Simple Smile

# 502
Цитат
Дали е от Манту-то тази температура?

Едва ли..по скоро е от някоя муха,която е била в класната стая...

Влиzат в стаята и бодат децата с отрови,после нагло се обаждат на родителите им да си приберат увредените деца. Twisted Evil Twisted Evil Rage На клада Ще се пьржат.

# 503
  • София
Цитат
Дали е от Манту-то тази температура?

Едва ли..по скоро е от някоя муха,която е била в класната стая...

Влиzат в стаята и бодат децата с отрови,после нагло се обаждат на родителите им да си приберат увредените деца. Twisted Evil Twisted Evil Rage На клада Ще се пьржат.
Как трябва да разбирам коментара ти? Черен хумор? Не ми е до това. Наистина съм разтревожена. Не съм хипохондричка и не ходя по лекари за щяло и нещяло. Просто се сетих, че предният ден на детето му е бита ваксина и мислех, че е от това. Всъщност, защо ли се оправдавам...Чувството ти за хумор не ми харесва.

# 504
  • София

Кристиян, аз просто не мога да повярвам, че сте лекар?!! как може да използвате такива изрази и определения "увредени деца" по повод на конкретното питане на майка за детето й?! не виждате ли какво й причинихте - тя сега е силно уплашена какво ТОЧНО имате предвид, защото на български език, "увреден" е много страшна дума.

не съм чувала друг лекар така да не си мери приказките, ей богу!

# 505
доктор БЪРДИ благодаря ви,за пореден път се убеждавам в истинността на това което казвате. smile3525
детенцето ми е добре,даже вчера за цял ден спа само 3 часа и то от сутринта,като се събуди в 7.30 заспа чак в 15 часа,като до 15 часа на 2-3 заспиваше за по 20 минути,което е абсолютно нормално за него.

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 22:38 от tydy

# 506
Бърди, първо искам изключително сърдечно да ти благодаря за времето, което отделяш да отговаряш на всички тук, още повече като се има предвид, че повечето ни лични доктори не ни обръщат и наполовина толкова внимание...
Публикувам тук въпрос, който бях поместила в друга тема, но видях, че тук си по-активен и реших да се възползвам  Grinning от вниманието ти!
Ние сме правили на детето ни ваксина против менингит - акт хиб, на три приема още докато беше бебе, по наше желание. Педиатърът ми открито се подиграваше, че излишно бодем детето, защото "не сме живеели в среда, в която да има опасност от заразяване". Както и да е, направихме ги и после четохме, че така детето ни ще има по-силен имунитет по принцип към повечето бактериални инфекции. Тази година за първи път боледувахме и се докарахме до гноен отит. Ходихме спешно в ИСУЛ и мисля, че попаднахме на много добър лекар, д-р Кънчева, държа се компетентно и енергично. Направи парацентеза и предписа Зинат, детето свали Т още същата вечер и повече не качи, явно облекчението му беше огромно! Сега из форума чета разни ужаси и косите ми настръхват, ние имахме намален слух, но ни обясниха, че било от възпалението и повече не питахме. Сега пробвам отвреме навреме да му шепна и ме чува, не знам да се радвам ли или да чакам следващото заболяване...
Ще пусна връзки Simple Smile за намирането на тази ваксина Превенар, която ти препоръчваш.
Въпросът ми е: има ли някакво противопоказание с акт хиб-а, като че ли прочетох нещо подобно по-нагоре?
Прегръщам те виртуално и още веднъж благодаря за вниманието към нас!!!

# 507
В отговор на Джам

Цитат
Кристиян, аз просто не мога да повярвам, че сте лекар?!! как може да използвате такива изрази и определения "увредени деца" по повод на конкретното питане на майка за детето й?! не виждате ли какво й причинихте - тя сега е силно уплашена какво ТОЧНО имате предвид, защото на български език, "увреден" е много страшна дума.
не съм чувала друг лекар така да не си мери приказките, ей богу!

Раzбирам,вие искате лекарите винаги да ви мотаят,да не ви каzват истината,да говорят с недомльвки,любеzно и фалШиво,само и само да не се уплаШите.И честно каzано точно такава медицина сте си иzпросили и такава получавате. Peace

Туду

Вие сте дори нагла в случая.Опитах се да ви кажа,4е това сьстояние на детето ви е покаzател на друго,но това Ще го чуете само от мен поне zа момента.Няма да намерите лекар,който да ви приzнае какво е при4инил на детето ви.Сега е рано да се гневите,детето ви е малко и не може да се каже какво му е при4инено.Искрено се надявам да отмине беz последствия. Peace и след време да не пиШете в други форуми.
Вие всички искате да ви се zатварят очите пред реалността,zа да можете да спите добре.Това искате,това получавате.
Иzвинете,но няма ниЩо по лоШо от лесно приета льжа.
С пожелание zа zдрави деца на всички.  bouquet

Цитирам нови иzследвания на Лансет zа невротоксичността на метилмеркюри.Линка иzисква регистрация,zатова пействам целия текст. Peace

The Lancet Early Online Publication, 8 November 2006                         
The Lancet DOI:10.1016/S0140-6736(06)69665-7
      Developmental neurotoxicity of industrial chemicals  Dr, Prof P
Grandjean MD  a b    and   Prof PJ Landrigan MD c d

Summary    Neurodevelopmental disorders such as autism, attention
deficit disorder, mental retardation, and cerebral palsy are common,
costly, and can cause lifelong disability. Their causes are mostly
unknown. A few industrial chemicals (eg, lead, methylmercury, polychlorinated
biphenyls [PCBs], arsenic, and toluene) are recognised causes of
neurodevelopmental disorders and subclinical brain dysfunction. Exposure to
these chemicals during early fetal development can cause brain injury at
doses much lower than those affecting adult brain function. Recognition
of these risks has led to evidence-based programmes of prevention, such
as elimination of lead additives in petrol. Although these prevention
campaigns are highly successful, most were initiated only after
substantial delays. Another 200 chemicals are known to cause clinical
neurotoxic effects in adults. Despite an absence of systematic testing, many
additional chemicals have been shown to be neurotoxic in
 laboratory models. The toxic effects of such chemicals in the
developing human brain are not known and they are not regulated to protect
children. The two main impediments to prevention of neurodevelopmental
deficits of chemical origin are the great gaps in testing chemicals for
developmental neurotoxicity and the high level of proof required for
regulation. New, precautionary approaches that recognise the unique
vulnerability of the developing brain are needed for testing and control of
chemicals.

# 508
ВсьЩност линка,който исках да дам е тоzи
http://msnbc.msn.com/id/15610836/
Neurological damage is a dangerous after-effect among patients suffering from whooping cough, and also seems to affect infants vaccinated with DPT vaccine or acellular vaccine," said Hetrick.

# 509
@ansam
Акт-Хиб и Превенар са две абсолютно различни ваксини и за две различни неща.
Могат да се поставят в един ден. Няма НИКАКВО противопоказание!
А че могат да се използват и двете-ДА, те и сега се използват и двете->>Превенар се прави със схема 2,4,6 и ре на 12-15 месеца. Тоест-по същата схема както и Акт-Хиб.

Акт-Хиб се прави от 1985-86. С масовото и прилагане изчезнаха тежките менингити и отити, предизвиквани от Хемофилус бактерия. Който твърди обратното не е информиран.

Общи условия

Активация на акаунт