Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 006
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 480
При случаи на активна инфекция не се поставя ваксина.
Или при данни за алергична реакция към ваксина от предидущи ваксинации (много рядко при използване на добри, съвременни ваксини).
Освен това всяка една ваксина си има тесни противопоказания.

Педиатърът преценява във всеки един конкретен случай.

# 481
Цитат
и още един въпрос имам след като сложихме в петък ваксината инфанрикс ми се струва,че от тогава спи повече от обикновенно,възможно ли е да е някаква реакция от ваксината или просто му се спи на човечето
Да,ефект от ваксината е.Дори в опаковката го пиШе.

# 482
Защо така? Кое преспива ?!

# 483
Цитат
и още един въпрос имам след като сложихме в петък ваксината инфанрикс ми се струва,че от тогава спи повече от обикновенно,възможно ли е да е някаква реакция от ваксината или просто му се спи на човечето
Да,ефект от ваксината е.Дори в опаковката го пиШе.

но аз четох листовката и там никъде не видях като странична реакция точно това.и ако е наистина от ваксината  има ли нещо което мога да направя или от само себеси ще мине ooooh!

# 484
Нямам в момента листовката пред мен и сьм принуден да тьрся в нета...Ето линк.
http://www.rxlist.com/cgi/generic/infanrix_ad.htm
http://www.drugs.com/cons/Infanrix.html
Цитат от по горния линк

Confusion; convulsions (seizures); difficulty in breathing or swallowing; fever of 105 °F (40.5 °C) or more; headache (severe or continuing); hives; irritability (unusual); itching, especially of feet or hands; periods of unconsciousness or lack of awareness; reddening of skin, especially around ears; sleepiness (unusual and continuing); swelling of eyes, face, or inside of nose; unusual tiredness, weakness (sudden and severe); vomiting (severe or continuing)

Надявам се да мине и да не остави последствия. Peace ЗаЩото на тоzи етап при едно толкова малко бебе не може да се zабележи веднага дали е нанесла невротоксични последствия или не.Ще zабележите по кьсно,ако има такива.

# 485
@tydy
Това, което описвате не е страничен ефект на ваксината.
В листовката под сънливост се разбира съвсем друго нещо->>unusual and continuing.
Малките деца преживяват доста стрес покрай цялата процедура около ваксинацията и е нормално да бъдат по сънливи на следващите един, два дена.

Не стига само да се четат листовките-трябва да си ваксинирал някое и друго дете за да имаш представа кое, какво е.

# 486
Аz сьм цитирал какво пиШе в официална страница,пьк ти си прикаzвай пак твоето.И пак zабравяШ,че всеки човек е индивидуален и може да реагира по раzличен начин.И на всяка опаковка пиШе...."При странични ефекти неописани в листовката,моля да се обьрнете кьм лекуваЩия лекар".Ето ти я zастраховката на проиzводителите. Close
Детето има проблем и то неврологичен след таzи ваксина.Тоzи вид ефект спада точно кьм теzи..хайде да не прикаzвам много,че Ще се уплаШи майката. Flutter

# 487
Пьрви отговор от Бьрди дали има неЩо обЩо с ваксината е
Цитат
Няма връзка спането с "Инфанрикс". Няма как да има връзка
.

Втори отговор след време
Цитат
Малките деца преживяват доста стрес покрай цялата процедура около ваксинацията и е нормално да бъдат по сънливи на следващите един, два дена.

Т.е? Детето спи много zаЩото е пило топло мляко,но все пак е стресирано от ваксините и може да не е от млякото.Но не е от ваксината...Ех,има хора да ти вярват.Аz не сьм от теzи zа Щастие. Peace

# 488
Ти като се превъзбудиш от някоя кошмарна анестезия не спиш ли повече щом ти мине стреса?
Знаеш ли колко са болезнени самите ваксини като начин на апликация за малките бебета?
Ако изведеш на разходка едно дете на възраст 9-11 месеца сред много хора и шум няма ли да заспи веднага вечер?

Така е, ама предубежденията вземат връх пред обективността...

# 489
аз съм достатъчно притеснена повече от това надали има накъде,все пак благодаря за отговорите.ще се моля детенцето ми да е добре Praynig

# 490
Няма да имате проблем от Инфанрикс.
Пишете тук след два, три дена-всичко ще е наред...

# 491
@tydy
Това, което описвате не е страничен ефект на ваксината.
В листовката под сънливост се разбира съвсем друго нещо->>unusual and continuing.

Не стига само да се четат листовките-трябва да си ваксинирал някое и друго дете за да имаш представа кое, какво е.

Birdie, пак се забатачи  в собствените си изказвания. Laughing
Аз като съм стресирана, не мога да спя. Едва ли при бебетата е по- различно.
И дори и да е вярно, това което казваш, говориш за 1-2 дни, което пак е нелогично- да спиш 1-2 дни продължително и нетипично, само в следствие на стреса от самата физическа манипулация. hahaha
Ако ти направи впечатление, ваксината е сложена в петък, а майката го е написала във вторник
Прекаленото затваряне на очите не е полезно за здравето ни- физическо и психическо. Peace
tydy, стискам палци всичко да е наред! Praynig

# 492
Аз пиша "след като премине стресът". Тоест, след като се прибере детето и се успокои в домашна атмосфера.

Моля, разсъждавайте обективно и непредубедено.
Не тиражирайте руски глупости от 50-те години на миналият век...
Помолете майката да напише, да кажем в четвъртък или петък как е детето.
Ще се убедите че съм прав.

# 493
Във форума и на други места чета за случаи на ваксинално предизвикано полио. При този случаи е разумно да продължите полио ваксинацията с "Имовакс-Полио" за всички останали дози.

това означава ли,че няма риск от Имовакс-Полио да се получи заразяване.и дали за следващите приеми ще намерим същата ваксина или трябва всички дози да ги закупим предварително.
довечера ще пиша как сме били днес.

# 494
Туду,
Няма да се zараzи детенцето ви от полио,но това zасега е най малкия проблем.Ваксината може да има други много по страШни странични ефекти.Като майка и пряк наблюдател и поzнавач на детето си както виждате продьлжителната му сьнливост веднага ви е направила впе4атление.
Моят сьвет е да наблюдавате детето си zа други приzнаци,които не са характерни zа дьржането му,които досега не сте наблюдавала и които моля ви, не мислете,че сигурно си е нормално,а ги споделете.
Питахте ли zаЩо на рано роденото ви дете е сложена ваксинация???? Споделихте ли тоzи симптом(спането) на педиатьра?

Бьрди,
Цитат
Знаеш ли колко са болезнени самите ваксини като начин на апликация за малките бебета?
Няма да тьрся иz постингите ти кьдето беШе писал,че иглите били малки и тьнки и болка почти нямало...
Да не говорим колко деца дори не иzплакват,когато им ги слагат.Така че аргументьт ти е една нула zа мен. Peace
ТукаШните педиатри дори предупреждават zа какви реакции да се следи детето,една от които е сьнливост и дьлго спане.
А това,че ти не си имал опит с инфанрикс и деца получили странични реакции от него не оzначава,че не дава реакции от лоШ характер.Всичко е описано,чети.И имаШ години напред да се насладиШ може би и на такива деца,които Ще почукат на вратата ти с странични реакции.

Цитат
Няма да имате проблем от Инфанрикс.
Пишете тук след два, три дена-всичко ще е наред...
   Баба Ванга почина оптдавна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт