Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 012
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 465
Сина ми е на 1.4 до сега върви по имунизационния календар на БГ (като единствената разлика ни е вместо живо Полио>>>Имовакс полио). Тук чета за други ваксини, извън календара...

Какви други ваксини да сложиме???

.. и не се ли присетихме малко късно за това???

Попитахме нашата педка и тя ни каза, че нямало смисъл, но все пак???

# 466
Можете да сложите:

*Акт-Хиб
*Хеп А
*противо-менингококова.

# 467
Ей,много се радвам, че "не е късно" ..

ще прочета какви дози  и колко пъти се правят, за да постигнем имунитет!

Birdie, благодаря!!!!

# 468
С оглед възрастта на детето ще Ви са нужни:

*една доза Акт-Хиб
*две дози Хеп А поставени през 6м-12 м една от друга.
*Ако намерите за противоменингококова ваксина Нейс-Вак-С->>тук е регламентирана само с една доза след 12 месечна възраст.

# 469
Birdie,

Четох че за  Акт-Хиб се предвиждат 4 дози ...дали една ще е достатъчна???

# 470
4 дози от 2-ият месец->>>2,4,6 и реваксинация 12-15.
След 15 месечна възраст-една доза...

# 471
Здравейте!

Преди няколко дни обсъждахме с педиатърката на децата имунизацията (ДТК и полио) на малкия следващия месец. Та тя, предвид и промените от 01.01.2007г., ми предложи вариант да купя комбинирана ваксина Tetavax. Изчетах цялата тема, както и предишната, но никъде не срещнах точно тази ваксина.
За това, ако мога да Ви попитам: Познавате ли я? Какво точно включва? С какво е по-добра (за да ми я препоръча)? И ако не тази ваксина, защото не се знае дали ще я намеря, кои ще ми препоръчате Вие (че след всичко изчетено се обърках тотално  Embarassed)?

Благодаря предварително!

# 472
Tetavax е моноваксина срещу тетанус.
Не влиза в съображение...
Нещо грешно са Ви информирали?
http://www.rheinbiotech.com/Products/Vaccines_content.html#Tetavax

# 473
Явно е имала предвид някоя друга, но незнайно защо ми записа на лист тази  newsm78. Явно трябва доизясняване. Rolling Eyes. Благодаря все пак!

# 474
А не сте ли я сбьркали с Тетравак (ацелуларна) ДТП и Полио (Авентис) или с Тетравакс (пак ДТП и Полио,но мисля,тя не се полzва никьде вече.. Rolling Eyes)

# 475
Моля, някой да ми каже противоменингитната ваксина кога се слага, защото педиатърката ми не е много на ясно, но твърди, че преди навършването на 1 г. не се поставя.
Благодаря!

# 476
Коя имате точно пред вид?
Ако става въпрос за Акт-Хиб тя от 1985-86 се поставя 2,4,6 месец и реваксинация 12-15 месец.

# 477
здравейте,д-р Бърди благодаря ви за това ,че ме насочихте към това какви ваксини да сложа на сина ми.значи първите ваксини ги сложихме тези от здравната каса за дтк и полиомелит,но вдигна висока температура след ваксината и за втория прием преди 1 седмица сложихме инфанрикс и сега трябва да сложим тази седмица и полиомелита ,двоумя се дали да купя ваксината имовакс или да сложим тази която се слага на капки в устата.благодаря ви предварително. Hug

само и още един въпрос имам след като сложихме в петък ваксината инфанрикс ми се струва,че от тогава спи повече от обикновенно,възможно ли е да е някаква реакция от ваксината или просто му се спи на човечето.

# 478
Привет,
Радвам се че информацията Ви е била от помощ... Hug

Доволни ли сте от "Инфанрикс"?

По принцип не е добре да сменяте вида полио ваксина.
Но...
Във форума и на други места чета за случаи на ваксинално предизвикано полио. При този случаи е разумно да продължите полио ваксинацията с "Имовакс-Полио" за всички останали дози.

Няма връзка спането с "Инфанрикс". Няма как да има връзка.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 23:11 от Birdie

# 479
моля за отговор на въпроса ми от миналата седмица-при какъв случай не се поставя ваксина.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт