Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 995
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 510
@tydy

Няма да имате никакъв проблем с Инфанрикс и Имовакс Полио ако ги поставяте правилно.
Те затова и имат толкова добро име сред родители и педиатри-защото СА ДОБРИ ваксини.
Ваксинирайте детето, питайте, информирайте се.
Така е най-сигурно.

# 511
Цитат
Акт-Хиб се прави от 1985-86. С масовото и прилагане изчезнаха тежките менингити и отити, предизвиквани от Хемофилус бактерия. Който твърди обратното не е информиран

Може ли малка поправка с линкове. Wink

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain … p;in_page_id=1774
С цитати от него
Doctors may soon have a vaccine for a deadly strain of meningitis that kills more than 200 children a year. .
Следва това...Meningitis B is one of the biggest childhood killers, affecting mainly babies and younger children, and is responsible for 90 per cent of the meningitis deaths in the UK.

В превод.... 90 % от смьртните менингити са при4инени от В,а децата са ваксинирани zа А и С.Т.е. при 90% смьртност от В и 200 деца годиШно,20 деца годиШно умират от А и С,останалите умират от В,среЩу което няма ваксина оЩе.
Т.е. ваксинирате децата среЩу риск от zаболяване,което носи 20 жертви годиШно при 60 милиона население.

А в края цитат
The introduction of the pneumococcal meningitis jab this year led to claims children were facing 'vaccine overload', which some scientists believe may cause diabetes, asthma and other immune-related diseases.

И сега да попитам Бьрди,кои тежки менингити са иzчеzнали с прилагането на Акт Хиб и откьде му е информацията? Wink

# 512
Първо се научете ,че увреден не е равно на инвалид (.Говоря зя случая ,уважавам всички хора независимо от положението им) .И тогава нападайте Christian.

# 513
"И сега да попитам Бьрди,кои тежки менингити са иzчеzнали с прилагането на Акт Хиб и откьде му е информацията?"

->>Груба грешка!
Тук говорим за менингити, причинени от Хемофилус, а не за менингококов менингит. Срещу тип Б на Найсериа няма ваксина. Срешу тип С и някои типове А има ваксини.
Има значение за типа на менигококовият менингит възрастта на детето. До 3-4 тип А и С са най-важните причинители. А не тип Б...

http://www.immunizationinfo.org/vaccineInfo/vaccine_detail.cfv?id=15

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 21:50 от Birdie

# 514
Теzи,които споменаваШ не са в графата "тежки менингити".
Линка,който си дал отново потвьрждава това,което писах. Peace

# 515
  • София
В отговор на Джам

Цитат
Кристиян, аз просто не мога да повярвам, че сте лекар?!! как може да използвате такива изрази и определения "увредени деца" по повод на конкретното питане на майка за детето й?! не виждате ли какво й причинихте - тя сега е силно уплашена какво ТОЧНО имате предвид, защото на български език, "увреден" е много страшна дума.
не съм чувала друг лекар така да не си мери приказките, ей богу!

Раzбирам,вие искате лекарите винаги да ви мотаят,да не ви каzват истината,да говорят с недомльвки,любеzно и фалШиво,само и само да не се уплаШите.И честно каzано точно такава медицина сте си иzпросили и такава получавате. Peace

нищо подобно! аз искам лекарите да не правят квалификации "увредено дете" на дете с температура, при това без да са му видяли очите, да стресират неправомерно майката и да си ритат дипломата по този начин, ако изобщо имат такава.
вие никаква истина не казахте на тази майка, която търсеше съвет - само си пуснахте фитилчето и я уплашихте.

Кристиян, вие сте доказателство, че не само ваксините водят до brain damage (нали не сте бил ваксиниран...)

колкото до това каква медицина съм си изпросила аз (и съответно всички български майки тук, очевидно според вас) - изказването ви е нагло, грозно и обидно - към всички обикновени български майки и граждани, които си плащат редовно здравните осигуровки, стремят се да осигурят най-доброто здравеопазване на децата си по всякакъв начин и са последните, които биха могли да бъдат обвинявани за тежкото положение в българската здравна система.

ако имахте чувство за срам, да се бяхте засрамили малко от думите си!

извинявам се за спамването на темата и обещавам повече да не се обаждам оф-топик, но възмущението ми просто преля...

# 516
Вижте( с иzвинение кьм Бьрди zа поредния спам Peace)
Не сьм обидил никого и не сьм и имал такова намерение. Naughty
Знам каква е системата в БГ и zатова и пиШа то4но тук.По лесно би ми било да се подсмивам отстрани на диваЩината и иzдевателствата над децата ви.Вие искате да мьлча zа да сте спокойни и отговорността zа живота ви и тоzи на децата ви да я носи zдравната каса,на която плаЩате и вярвате.Затова и каzах,това тьрсите,това Ще полу4авате.
Аz ви давам неЩо,вие го отхвьрляте беz дори да го раzбирате.Затова и Ще пиШете в теzи форуми докато не раzберете,4е медицината не е zа да ви паzи zдрави.

И по повод това
Цитат
аз искам лекарите да не правят квалификации "увредено дете" на дете с температура, при това без да са му видяли очите, да стресират неправомерно майката

Дали се zамисляте иzобЩо до каква степен е стресирана и уплаШена сьЩата таzи майка от болести натрапвани с години zа опасни,zа да поzволи беz дори да се zамисли,да ваксинират детето й с тоzи коктейл отрова,който в крайна сметка я доведе да пиШе zа проблема с детето от него? До какво се доведе таzи майка от насаждания й страх zа теzи болести?
Каква льжа сьм каzал,какви фитили? Какво раzбирате от ваксини?Ваксините могат да се проявят след месеци и години...тогава ме обиждайте и плюйте,zаЩото оЩе е рано.
Не искам да има увредени деца от ваксини.Нагледал сьм се на такива достатьчно.Не ме раzбирайте погреШно.
Знам,че хората искат да чуват само думи,които им харесват.Останалото е табу.

Цитат
Кристиян, вие сте доказателство, че не само ваксините водят до brain damage (нали не сте бил ваксиниран...)
Това иzре4ени е е zаобиколена обида,която ви я врьЩам да си я вzемете обратно.Няма да я приема. Peace

# 517
Бърди, благодаря ти за отговора, относно Превенал! Ще го търсим някак. Бъди здрав!

По повод на това, което четох из форума през последните няколко дни - за вредата от ваксините и как не трябва да имунизираме децата си. Излишно е според мен да се коментира какво ни задължава държавата да правим и какво не-  ако някой не иска, нека не се ваксинира, отговорността си е негова. По-тежка е обаче отговорността към детето, което няма как да изрази своето мнение и затова ние решаваме вместо него, надявайки се, че правим добър избор...

Аз съм на 29 год. и съм от поколението активно ваксинирани деца. Когато бях в 10-ти клас в у-ще ми загубиха картона с всичките му там бележчици от какво и кога съм боледувала, какви ваксини са ми слагани и т.н. още от раждането. И училищната докторка ми каза - сега обиколи всички детски градини и у-ща, където си учила и ми донеси бележки за всички ваксини, които са ти правени през тези 16 години.
Сами се сещате, че това не стана, ходила съм на градина и в провинцията и изобщо - сложно беше. И тогава лекарката каза - ще ти направим всички ваксини отново, за по-сигурно. През 10 - 20 дена си ходех в кабинета й да ме ваксинират от каквото се сетите... Добре, че не ме е страх от игли...
Та питам се не трябваше ли да съм пострадала нещо от това двойно ваксиниране с тези "отровни" ваксини, които са така ненужни според някои, все пак оттогава минаха много години, кога да чакам да се проявят страничните ефекти?
А и останалите ми връстници, макар и не двойно ваксинирани - и те ли са масово болни сега от имунизациите в детството си?
Не схващам нещо. Статистиките, цитирани по-горе, а и в други теми тук, са откровено шокиращи, но са само така - на хартия, някак далечни ми изглеждат (не казвам, че не са верни). Обаче все си мисля, че щях да познавам някого на моята възраст или близка до нея, пострадал от тия имунизации...   newsm78

# 518
Неzнам какво "страдание" очаквате да видите пряко? Много от човеШките проблеми и zаболявания вие ги приемате zа нормалност или вследствие от лоШа храна,вьzдух,генетика и тн.Чести грипни сьстояния на другар4ето по 4ин едва ли си ги вписвате в тефтер като статистика...А и кой ви дава отчет от какво страда...
Таzи лекарка е подсьдима по всеки параграф.Но вие сте й раzреШили да го стори,така 4е тя е невинна в случая.Тялото е ваШе,вие носите теzи ваксини в тялото си.Не тя.
И никога не е кьсно да се раzвие диабет,да се получи ослепяване от днес zа утре (по неясна причина),след едно море да се появи псориаzис,астма или внеzапна алергия.
Затова не викайте дявола. Peace  bouquet

ПП Поzнавате ли хора от ваШето поколение починали от полио,морбили,рубеола,дифтерит,коклюШ или с тежки усложнения?Ако да,моля да ми кажете дали теzи хора са били ваксинирани преди това или не.  bowuu

# 519
Моля,

Има "антиваксинационна" тема...
Тук съм създал и поддържам тази тема от 1 година с цел информация и насърчаване на добри имунизационни практики. За желаещите да ваксинират децата си.
Аз съм 2 поколение педиатър. Баща ми беше също педиатър 30 години.
Ужасите на изминалите бедни, болни и нещастни за Бг години не бива да се забравят (имам пред вид края на 40-50-60 години).

# 520
Олеле, майчице! Съвсем не очаквах толкова бърза реакция - за което благодаря!

Относно "викането на дявола" - съвсем не исках да прозвучи така, просто искрено се чудех какво ли става в тялото ми, в следствие на допълнителното ваксиниране. Толкова изчетох за вредата от имунизирането дори само по веднъж, нормално е да се запитам.
А дали познавам свои връстници, починали или тежко заболели от изброените от Вас болести - отговорът ми е "не" и слава Богу, дано и така да бъде! Няма как да знам със сигурност дали и срещу какво са били ваксинирани, просто предполагам, че като хора от моето поколение са получили същите ваксини като мен (не помня някога в онези години да се е обсъждало правото на родителите да се откажат от имунизация на децата си).
Не мисля, че бих могла да направя нещо срещу лекарката в онзи момент, когато бях останала без никакви медицински документи и това би ми създало редица бюрократични проблеми в бъдеще и в този смисъл според мен не може да става въпрос, че съм й "разрешила" да направи нещо с мен. Ще ми се да вярвам, че като лекар тя е знаела какво върши и аз не бих могла да го оспоря (камо ли пък на 16 год. възраст!) Да не говорим, че тогава нямаше Интернет - откъде да се информира човек...

# 521
А и останалите ми връстници, макар и не двойно ваксинирани - и те ли са масово болни сега от имунизациите в детството си?
Не схващам нещо. Статистиките, цитирани по-горе, а и в други теми тук, са откровено шокиращи, но са само така - на хартия, някак далечни ми изглеждат (не казвам, че не са верни).
Далечни ли ти изглеждат статистиките? Искаш ли да ти дам линк към една тема, от която, обещавам ти, ще започнат толкова близки да ти се струват, че ще се чудиш какъв късмет си извадила, че не се е случило с твоето дете... Даже не една, две мога да ти извадя. Просто едната ми е по-прясна и повече ме разстрои, защото се отнасяше за ужким най-безобидната ваксина... Само си помисли дали наистина искаш, ще ти ги пратя на ЛС или в другата тема, че тук не е мястото.

И за връстниците ти - замисли се нашите баби и дядовци до колко години доживяват здрави и прави, после за родителите и накрая за нас. Бих ти писала повече, но не и тук.

За едно съм напълно съгласна - отговорността е голяма, а еднозначен отговор няма...

# 522
здравейте.имам малък проблем. вчера забелязах че на гръбчето на малката там където и биха втората ваксина от тези с коклюша се е образувало топче при това твърдичко!чесно казанож се притеснявам!дали да чакам консултацията която всъшност е в четвъртък или да ходя още утре?

# 523
Това е нормално след ваксинация.
Отзвучава за 5-6 дена.

# 524
бърди здравей радвам се че си на линия!интересното е че ваксината я биха преди 1 месец а на предната нямаше такава реакция

Общи условия

Активация на акаунт