Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 986
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 540
@tonitta

Пет и шествалентните ваксини се използват широко във всички страни от ЕС и особено в Германия и Австрия. Сигурни и надеждни са.
Можете да ползвате Тетраксим на Авентис (ДТаК+Полио) в комбинация с Акт-Хиб за всички основни имунизационни дози.

От това, което ми е известно че се търгува в Бг, това е най-добрият избор.

Може също да вземете под внимание и Пентаксим, но Акт-Хиб в него е със съвсем по-леко занижен протективен ефект в сравнение с чистата моновалентна Акт-Хиб ваксина.

Останалата "информация" която са Ви предложили не почива на достоверна информация.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 16:08 от Birdie

# 541
понеже и аз като tonitta не успявам да изчета всичко.
за съжаление темите за ваксините са спамнати от много заяждания и ненужни постинги. искам да попитам birdie препоръчително ли е да се възползвам от съвета към tonitta, при положение, че имаме направен нулев прием за полиомиелит, а прочетох Ваше мнение, че не е добре да се променя вида ваксина за отделните приеми.

извинявам се на всички, че питам отново за нещо най-вероятно обсъждано вече.

# 542
@ umbi

Официално в България вече не следва да се поставя жива полио ваксина. Не съм запознат как се довършват вече започнатите схеми с живо полио, но счетано от 10.10.2006 г. се премина към IPV.

# 543
благодаря ти safeheaven за инфото.

нулевия прием означава, че е изпозвана жива ваксина ли?
факт е, че бебчо има направен нулев прием. та въпросът ми е какви варианти за по-добро ваксиниране имаме?

# 544
понеже и аз като tonitta не успявам да изчета всичко.
за съжаление темите за ваксините са спамнати от много заяждания и ненужни постинги. искам да попитам birdie препоръчително ли е да се възползвам от съвета към tonitta, при положение, че имаме направен нулев прием за полиомиелит, а прочетох Ваше мнение, че не е добре да се променя вида ваксина за отделните приеми.
извинявам се на всички, че питам отново за нещо най-вероятно обсъждано вече.

"Нулев прием" няма никъде. Най-вероятно да е правен с орално полио.
Американското СДС изрично посочва, че всякакви дози полио преди 2 месец НЕ се считат валидни. Тоест, от 2 месец започвате да ваксинирате с инжекционно полио както си му е реда, пренебрегвайки "нулевите" дози, които така или иначе са безсмислени.

Попитайте за "Тетраксим"-тя е комбинирана ДТаК+Полио (инжекционно). Можете да направите нея+Акт-Хиб за всички основни ваксинации до 12 месец.

# 545
благодаря ти, че отново се отзоваваш на моето питане birdie,

да на детенце му капаха капки в устичката в родилния дом и в имунизационния му паспорт е записано като нулев прием. това жива ваксина ли е? това само безмислено ли е било или е и опасно

# 546
Да-"жива" полио ваксина е.
НЕ Е ОПАСНА по отношение на детето и не му създава абсолютно никакъв проблем! Нито в момента на поставянето и, нито за в бъдеще.
Просто не работи ако се слага на новородени, и затова не се прави в тази възраст.

# 547
Здравейте Д-р Бърди. Вчера на 14.11 сложихме ДТК реимунизация. През ноща детенцето ми вдигна Т 39 градуса. Свалихме я с Панадол. На сутринта пак имаше 38.1. Давам през 4ч панадол, но се притеснявам, че ако изчакам с даването му, тя пак почва да я качва Т. Знам, че е нормално до 48мия час да има Т, но все пак съм много притеснена. Не е болна, поне за сега. Посъветвай ме какво да правя.  Praynig Ръчичката е много зачервена и подута, слагам компресче с риванолов разтвор.

# 548
само на бързо да се похваля-сменихме педиатърката и новата ми вдъхва повече доверие!извоювах да бие ваксината на малката в ръчичата а не в гръбчето! въпреки че за вариант в крачето не е и чувала.доно този път всичко е наред!

# 549
Здравейте Д-р Бърди. Вчера на 14.11 сложихме ДТК реимунизация. През ноща детенцето ми вдигна Т 39 градуса. Свалихме я с Панадол. На сутринта пак имаше 38.1. Давам през 4ч панадол, но се притеснявам, че ако изчакам с даването му, тя пак почва да я качва Т. Знам, че е нормално до 48мия час да има Т, но все пак съм много притеснена. Не е болна, поне за сега. Посъветвай ме какво да правя.  Praynig Ръчичката е много зачервена и подута, слагам компресче с риванолов разтвор.

Може да обтриете с ледче мястото на инжекцията.
Дайте три редовни дози Парацетамол.
Имайте пред вид и други причини за температура, ако проблема не се овладява за два дни.

# 550
Д-р Бърди, благодаря.
Вече е добре. Няма Т, а и ръчичката се оправи, много леко е зачервена. Обаче не разбрах защо така реагира на тази ваксина Confused До сега се беше случвало на ДТК да вдига до 37,7 и не повече. Радвам се, че мина.

# 551
Защото тази ваксина съдържа цяла коклюшна компонента.
По принцип сега тази компонента навсякъде е заменена с безклетъчна.

# 552

http://msnbc.msn.com/id/15610836/
Neurological damage is a dangerous after-effect among patients suffering from whooping cough, and also seems to affect infants vaccinated with DPT vaccine or acellular vaccine," said Hetrick.

Не отговаря на тоzи аргумент по долу...
Цитат
Защото тази ваксина съдържа цяла коклюшна компонента.
По принцип сега тази компонента навсякъде е заменена с безклетъчна

# 553
НЕ Е ОПАСНА по отношение на детето и не му създава абсолютно никакъв проблем! Нито в момента на поставянето и, нито за в бъдеще.
Просто не работи ако се слага на новородени, и затова не се прави в тази възраст.
Бърди, Бърди, не знам ти къде я четеш твойта информация, но във Варна, в болниците продължават да слагат жива полио ваксина на новородените - капка в устата!!! Въпреки, че в ИК на РБ пише, че се слага на втория месец, началника на ХЕИ-Варна е издал наредба, че Варна е полиомиелитен район и се дава още в болницата!!!

# 554
Цитат
НЕ Е ОПАСНА по отношение на детето и не му създава абсолютно никакъв проблем! Нито в момента на поставянето и, нито за в бъдеще
.
На мен пьк ми е чудно горното твьрдение,че не била опасна.Дори в тоzи форум имаШе паралиzирано от нея дете,а статисически да не говорим колко е опасна...Говорене наиzуст или суфлиране наготово.Друга опция не виждам при това иzкаzване Peace

Общи условия

Активация на акаунт