Избор на сушилня - Тема 15

• 40 196
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета! Искам да си купя сушилня, ще ме насочители за какви характеристики да гледам? Марка също
И да попитам сушилнята свързва ли се с отводняващ канал, както пералнята?
Със самопочистващ се кондензатор или термопомпа е по добре?
В помещението, което се намира имали вероятност от избиване на влага?
Мачкат ли се и нарушават ли се въобще по финните дрехи?  
Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 15:10 от elica_2007

# 301
  • Варна
Четете ги бе хора тези теми.Едно и също дъвчим...

# 302
  • София/Стара Загора
Не е задълително свързването с канал. Има си маркуч отзад и ако имаш условия и канал я връзваш, ако не - ползваш си контейнера. От кит също няма нужда, освен ако пералнята не е слим, защото към нея си има силиконови крачета тип вендузи и лепва идеално върху пералнта. Моята съм я сложила точно така, без кит. Ей сега я измерих точно 85 см. е с крачетата. Не знам колко е кита, ама ако имаш само 90 см. е голяма вероятността да не влезе. С  Gorenje DA83IL/I съм за протокола.

Благодаря много.
ММ категорично отхвърли идеята да е без кит, та ще падне голямо мерене Simple Smile

# 303
  • на Мелмак
Със самопочистващ филтър съм, много съм доволна!

# 304
elica_2007 не е задължително да се свързва към канал , има си ваничка където се събира водата . Трябва ти само контакт и е готова да работи Joy
За влага - не би трябвало да има , повечето сушилни на характеристиките имат и клас на кондензация - гледайте да е А или В .
Моята сушилня е в спалнята и нямам влага или конденз по прозорците .
За мачкането - не мачкат вече новите сушилни , сушат на ниски градуси . Друго важно да не се мачкат дрехите е да си вземеш сушилня с по- голям барабан от пералнята и да не я пълниш до горе . Примерно , моята пералня е за 7кг , а сушилнята ми е за - 9кг .
Задължително си вземи с термопомпа , по- малко ток ще ти хаби и е щадяща към дрехите .
За самопочистващия кондензатор - различни мнения има , както си прецените за вас . Дали ви се занимава да чистите и този филтър псвен другия за мъхчетата и дали все пак имате подходящ бюджет - със самопочистващите кондензатори и по-голям барабан са по- скъпи .
За марката - АЕГ , Bosch (аз съм с Бош 6- та серия) , Горение , Електролукс - за тези марки има най- много добри отзиви , но пак каквато вие си изберете Hug

# 305
Благодаря на всички за насоките! Взех Gorenje DA83IL/I и съм изключително доволен Simple Smile

# 306
Честита! Чудесен избор. Със здраве да я ползвате.

# 307
Здравейте,

След изчитане на темата (и някои от предните) съм се насочил към:

1. GORENJE DA83IL/I
2. Bosch WTR85V10BY - имам леко колебание, тъй като от спецификациите не става ясно дали е с инверторен мотор. Някой запознат ли е?

В момента Боша е с 5г гаранция и след 100лв кешбек ще излезе 1100лв. Ако купя допълнителна гаранция (от техномаркет) за Горенето, ще излезе 1300лв.

Ако приемем, че Боша е с инверторен мотор, има ли смисъл да даваме 200лв повече за Горене?

Бонус въпрос: Бош имат ли нужда от кит при поставяне върху пералния или като Горенето са с вакумни крачета?

# 308
  • Варна
Когато аз купувах имах същата дилема между точно тези два модела.В крайна сметка избрах gorenje заради клас на кондензация А ( при Bosch е "B"),а и заради малко по-ниската и цена.

Имам някакъв спомен,че при Bosch мотора не се води инверторен ,но е пак с някаква такава безчеткова технология,мисля,че се водеше EcoSilence Drive мотор.

П.П: Сега погледнах най-скъпия модел сушилня на Bosch в сайта им и той също е с клас на кондензация "B" Rolling Eyes

# 309
Благодаря за референцията към EcoSilence Drive мотора! Ще потърся повече инфо.
Иначе разликата в класа на кондензация го забелязах и Аз, но ако се осланям на официалните цифри за годишна консумация разликата е 50kWh, което е 15лв в най-лошия случай.
Освен това, има ли други негативи, които да взема предвид?

# 310
  • Варна
Не знам защо смесваш класа на кондензация с годишните сметки за ток.Тук най-общо казано става въпрос за това колко влага ще отделя машината по време на сушене. Колкото по-висок клас на кондензация,толкова по-малко влага във въздуха .

# 311
Не знам защо смесваш класа на кондензация с годишните сметки за ток.

От незнание. Това разяснение ме вкарва в лек размисъл.
Иначе, EcoSilence Drive се използва относно пералните, за сушилните няма и намек за инверторен мотор, дори и при най-скъпата серия. Вероятно са сметнали за ненужно да уточняват Thinking

# 312
И аз съм в процес на избор, засега съм се спряла на Bosch WTR87TW0BY ( 6 серия). Сега погледнах в сайта им- клас на кондензация  А.

# 313
И аз тук, че май трябва да взимаме сушилня. Накупихме разни печки, миялни и тн. Бош, но като четох последните страници, че ли няма много добри отзиви за техните сушилни, та може би ще се ориентираме към това GORENJE DA83IL/I дето го хвалите. Thinking
Интересно, че точно за марката все кофти работи съм чела/чувала.
А купували ли сте от Е маг, доволни ли сте?

# 314
Най-дълго изкаралите ми без никакъв ремонт пералня и печка са точно на Горенье. Миле-то ми е създавало най-много ядове.
Като всяка марка и Горенье са силни в някои уреди, а в други не са.
В момента бера ядове със сушилнята Самсунг на майка ми. Вечно е неработеща, но тя не се разделя с нея и налива ли налива пари. Като замине след седмица на почивка, с мъжа ми я изнасяме и слагме нова, пък каквото ще да става.

Общи условия

Активация на акаунт