В момента чета ... 65

• 43 469
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
1. Вярната принцеса
2. Три сестри, три кралици
3. Другата Болейн
4. Наследството на Болейн
5. Укротяването на кралицата
6. Шутът на кралицата
7. Любовникът на девицата
8. Последният Тюдор
9. Другата кралица

Дано не изпускам някоя.

Много Благодаря! Липсва ми обаче Шутът на кралицата и Последния Тюдор. Могат ли да се прочетат в последствие,или се разваля редът и историята?

# 601
Ще започвам днес Защо мъжете се женят за кучки - Шери Аргов.
Жалко, че нямам първата част Мъжете си падат по кучки, но пак е нещо. Grinning

# 602
Чета “Итанесиес” на Сигизмунд Кржижановски ... Прекрасен е този сборник, чуден Сигизмунт.

# 603
Чета "Звездите над нас" на Вежинов ..още съм в началото обаче. 🤭

# 604
  • Русе
Завърших ,, Жената от Танжер ". Не беше лоша, отдавна не бях чела психотрилър, но не знам дали скоро пак ще грабна. Книгата е дебютна за авторката. Определено имаше моменти,в които се колебаех кой е злодеят. Финалът ми хареса.

# 605
  • София
Вчера приключих Спасяването на Франческа. Не е лоша, но нищо особено и ново няма в нея. Стандартен сюжет на тийн роман. Малко объркано ми беше писането на автора. Героите си говорят в класната стая, но изведнъж се оказват в автобуса. Много рязко прескачане от място в място и от тема в тема. Но за почивка става. Започвам Чернобилска молитва.

# 606
  • ул. "Мечтание"
Чета "Звездите над нас" на Вежинов ..още съм в началото обаче. 🤭

Последните дни на няколко пъти разни хора споменават Вежинов, та реших да захвана "Нощем с белите коне". Преди години ми я бяха подарили, бях я започнала, но неясно защо я зарязах още в началото. Да видим как ще е втория опит. Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 10:22 от Нощни очи

# 607
Прочетох "Карай плуга си през костите на мъртвите" (Олга Токарчук).
Мрачен и до голяма степен странен трилър на фона на безнадеждността на полските пущинаци. Хареса ми стила на авторката и някои нейни мисли. Разбирам и защо е получила Нобелова награда.
Не мога да кажа, че това е "моят" роман, но е още едно доказателство как фанатизмът , независимо до какво се отнася, води неминуемо до заличаване на границите нормално-ненормално и в крайна сметка до постепенно полудяване. Книгата ще допадне на радикализирани вегани и природозащитници.
Дадох на книгата оценка от 3*.
И да похваля изрично уникалната корица!

Сега чета "Остров Камино" (Джон Гришам) и ми е страшно приятна като атмосфера и криминална  интрига Simple Smile
Една такава лятна, неангажираща ... много релаксираща книжка Simple Smile

# 608
Чета "Внимавай какво си пожелаваш "

"Това, което си пожелаваш, невинаги е онова, от което имаш нужда" 💯

# 609
  • София
На Алексaндра Потър ли?

# 610
На Алексaндра Потър ли?

Да 😊 Харесва ми, приятна за четене и не е натоварваща.

# 611
  • София
На Алексaндра Потър ли?

Да 😊 Харесва ми, приятна за четене и не е натоварваща.

Всичко нейно, до което съм се докопала съм изчела. Много ми харесва и на мен, препоръчвам всичките и книги.

# 612
  • Mediterraneo
Приключих Спасителя на Несбьо. 5/5, разбира се! Много ми хареса!

Сега започнах Момиченцето, което си играеше на бог на Дан Лунгу. За първи път чета книга на румънски автор. За момента двете сюжетни линии са много рязко разграничени, все едно чета две книги, и това малко ме дразни. Дано нататък се оправят нещата.

# 613
  • Mostly in my mind
За феновете на Мураками да споделя едно чудесно ревю за Птицата с пружина
 https://m.facebook.com/groups/663250447089389?view=permalink& … 2&ref=m_notif

# 614
Прочетох Тебеширения човек и толкова да не ми хареса... Мудна, хаотична, пълна с някакви клишета, скалъпена историйка. Героите в нея от безличен по-безличен. Диалозите ги разпознавах само по тиретата пред тях, толкова и те никакви.
Текст от чертички, абсолютно тебеширена книга... До следващия дъжд и си забравил, че е сред прочетените.

Общи условия

Активация на акаунт