Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 105
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • софия
Здравейте, от 22 септември се надявам, че стартираме процедура. При нас съпругът ми е с вродена азооспермия - липсват канали. При биопсията, която му направиха имаше много сперматозоиди, но бяха бавно подвижни и не успяхме да замръзим.
Когато се стигне до трансфер,отново ли се прави биопсия за извличане на сперматозоиди .. и какво се прави ако отново не са много качествени?
В деня на пункцията, ще му направят биопсия за извличане на материал. Ако намерят,се продължава както обикновено. Ако, за съжаление, не се намерят - вероятно ще Ви предложат донор. При нас така се получи - Азооспермия, вследствие на заушка. При първата биопсия, имаше какво да се замрази. За съжаление, втория път, нямаше нищо в парчето материал. Но, след 5 часа, успяха да открият, от замразената тъкан, точно толкова сперматозоида, колкото яйцеклетки имаше извадени. И, отново, за съжаление точно два бяха качествени, а другите бавно подвижни, с които не успяха да се оплодят яйцеклетките.

# 646
Някой може ли да сподели как се чувствал след стимулация с елонва 150, странични ефекти, дискомфорт? И как е протекла самата стимулация, колко Я извадихте?

# 647
Някой може ли да сподели как се чувствал след стимулация с елонва 150, странични ефекти, дискомфорт? И как е протекла самата стимулация, колко Я извадихте?
Никакви странични ефекти не забелязах. 2ра силна стимулация и първа успешна-да стигнем до бластоцисти. От 9ф извадени 8я,8оплодени и до 5ти ден 4ри бластоциста.С мъжки фактор бяхме и за първи път стигнахме до този добър резултат.
Сега ми предстои 3та стимулация и отново ще е с елонва. Амх вече ми е под 1,но се надявам на поне 2-3 добри яйцеклетки и ембриончета.
Опита ми беше в надежда,сега ще е в щерев. Ти къде си?

# 648
Предстои ми икси, чакаме заповед от фонда да излезе септември, с мъжки фактор сме.
Имам няколко въпроса:
Колко време горе долу ви отне от получаване на заповедта до започване на стимулацията?
Има ли момичета с АМХ над 10 и как ви се повлия стимулацията?
Четох, че високо АМХ и сигнал за поликистоза, истината е, че през годините така и не можаха да ми поставят тази диагноза окончателно, хормоните са добре, цикъла - швейцарски часовник, фоликулярни кисти съм имала 2 пъти, в останалите случаи овулация си имам.
На 26 години съм, нормално тегло.
Колко Я изкарахте, колко бяха годни, оплодени и т.н.
Вълнувам се много, страх ме е и искам вече да започне всичко, бих била благодарна да прочета вашия опит.

# 649
За последното мога да кажа, не се страхувай, не е страшно...Аз преди години като чуех ин витро и си мислех, че е нещо супер странно и страшно, ами не, не е страшно и сбъдва Чудеса🍀❤Успех!

# 650
Здравей, при мен когато откриха проблема и подадохме документи към фонда беше март месец. От тогава до август месец минах през рязлични процедури за по голяма успеваемост. Правиха ми хистероскопия, 2 биопсия, нк клетки, бяха завишени, 1 месец лечение, после контрола, тромбофилии, витамини и още и още.
Репродуктивното АГ ми постави диагноза ПЯ. Амх 5. Реши, че ще кара по дълъг протокол с блокираща инжекция, от която цикъл нямах близо месец. И ми канселираха опита.
Когато ми дойде М започнахме на 3 ден по къс протокол. Стимулираха ме с малки дози Гонал и пак инбухнах. 22 яйцеклетки. 14 годни и 6 ембриона накрая.
Общо взето пътя в дълъг, но колкото повече изледвания и процедури, толкова по голям шанс за успех.
Желя ти успех. 🍀🍀🍀🤰🏻

# 651
Никакви странични ефекти не забелязах. 2ра силна стимулация и първа успешна-да стигнем до бластоцисти. От 9ф извадени 8я,8оплодени и до 5ти ден 4ри бластоциста.С мъжки фактор бяхме и за първи път стигнахме до този добър резултат.
Сега ми предстои 3та стимулация и отново ще е с елонва. Амх вече ми е под 1,но се надявам на поне 2-3 добри яйцеклетки и ембриончета.
Опита ми беше в надежда,сега ще е в щерев. Ти къде си?
В Щерев съм и аз. И моят Амх е под 1 и се притеснявам, че със силна стимулация съвсем ще се изчерпа Sad Ох, не знам, много съм притеснена като цяло, дано всичко завърши със  здрав, ревящ финал другото няма значение Simple Smile

# 652
От стимулацията няма да се изчерпи,.но самият резерв вече е по беден. Обикновено с такова АМХ си трябва по силна стимулация за да се извадят яйцеклетки. Стискам палци да реагираш добре и да се похвалиш със щастлив финал.

# 653
Здравейте, момичета! Предстои ми първо инвитро. Единственото , което АГ ми каза е по време на стимулацията да приемам  повече течности. Бихте ли ме посъветвали и нещо друго?

# 654
Здравейте, момичета! Предстои ми първо инвитро. Единственото , което АГ ми каза е по време на стимулацията да приемам  повече течности. Бихте ли ме посъветвали и нещо друго?
В дните преди пункция не правихме секс,не вдигах тежко и не се натоварвах физически ,за да не си спукам фоликулите.Хапвах по-малко,даже леко гладна си лягах ,да не ми се надува още корема.И мислих за инвитрото като за приключение,не като за процедура .Успех!

# 655
Нещо за главоболието освен парацетамол? И аз знам за повечето течности и се наливам но не помага Sad

# 656
Аз пиех протеин при стимулациите.

# 657
Winter11, на мен ми бяха разрешили и ибупрофен ако не помогне парацетамола. При втората стимулация имах страшно главоболие и веднага се обадих в клиниката, оказа се, че съм вдигнала много кръвното от препарата и до последно не сезнаеше дали ще продължим, изследваха всеки ден естрадиола заради риск от инсулт. Затова не неглижирай главоболието, провери и кръвното.
По време на цялата стимулация наблягах на протеините ( извара, яйца, месо, протеинови шейкове) и като Бобчита бях по-скоро гладна от страх да не се подувам допълнително, особено вечерта преди пункцията.

# 658
Протеините помагат и да се намалят ефектите от хиперстимулация. Тук момичетата препоръчаха един протеинов шейк преди време. Важно и след пункцията няколко дни да се приема.
Успех и хубав резултат накрая!

# 659
Бихте ли ми препоръчали какъв протеин да си купя?

Общи условия

Активация на акаунт