СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 369
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Добър ден!
Установих, че ученикът няма ученическа карта, за л.к. му е рано. Дали ще стане с паспорта да го пусна на НВО?

# 661
  • София
Стелисимо, да се бори детето за колкото може по-висока оценка по мат и БЕЛ за годината. Да направи каквото и колкото може по мат на НВО (алгебра със сигурност ще има достатъчно на изпита), а да се надява на значително по-висок резултат по БЕЛ, който да редуцира малко негативите от математиката. Отделно да търси после паралелки с прием по бал, при изчислението на който резултатът по БЕЛ  на НВО има по-голяма тежест от този по мат. Така балът ще е по-висок.

# 662
На нас ни писаха за л.к. или ученическа, и че имат организация за издаването на ученическа. Чувала съм за паспорт,но бих извадила ученическа. Има време.

# 663
Относно документа за самоличност - на нас ни казаха - ученическа лична карта, лична карта за самоличност или ученическия бележник...Казаха, ако евентуалон ученикът тръгне и по пътя се сети, че е забравил да си вземе документ за самоличност, по никакъв начин да не се връща, щяли да му извадят в училище документ удостоверяващ самоличността...

# 664
Благодаря на Red за пояснението за 31-во (сигурно е бил от тъпите въпроси Simple Smile).
liani, благодаря за отзива за 119-то, може и да не го включваме в желанията, в такъв случай.
clevermary и на теб благодаря за успокояващото мнение за "Джон Атанасов", бях чела не много добри отзиви, а синът ни май смята да го пише като първо или второ желание.
Ако пропускам някое добро училище в района на Гео Милев и Редута, моля да ми кажете.

# 665
Има инструктаж, утвърден с министерска заповед, в който пише: Носи документ за самоличност (лична карта/ученическа лична карта/ученическа книжка/задграничен паспорт). Скоро ще излезе заповедта за промяна в ПИС и инструктажите, но тази промяна ще се отнася най-вече за пропусквателния режим и безопасността.

# 666
Абе по принцип си ги познават в училището, няма проблем

# 667
Е, то в училището ще са само външни учители и директорът, който дали би дал пример за неспазване на правила...

# 668
Гледах, че за ДЗИ има вариант да се явиш без служебна бележка, но документът за самоличност е задължителен.

# 669
Моят вчера ме изненада с 5 на контролно по математика ИУЧ. Уж всичко бил решил. А и в последно време е почти безгрешен на тестовете вкъщи и сега ми е странно какво е сгрешил. Ще чакам учителката да отвори теста за преглед, за да видя какво е положението. На нея обаче и нямам много вяра, защото преди месец на тест на малкия имаше грешни отговори на две от задачите. При верен отговор, примерно В, в теста беше заложен верен отговор Б. Тогава и писах, естествено отговор не получих, но пък оценката му беше коригирана. За сметка на това, следващият тест - класното, така и не се появи отворен за преглед. И сега ще чакам с любопитство дали ще се появи опция преглед. Ако не, пак ще си пишем, този път с директор, щото математичката кореспонденция не води.

# 670
Ние трябва сега да вадим лична карта, само акт за раждане ли се носи?

# 671
Да, но трябва и копие да се носи, което се прилага към документите.

# 672
  • София
На нас не ни искаха копие от акта за раждане, защото го имат вече заради международния паспорт.

# 673
  • София
Нашият младеж тъкмо направи 13. Рано му е за лична карта.
Чудя се как да му помогна да си повиши резултатите по БЕЛ в оставащия един месец. Дайте някакви идеи?
Да спира ли изцяло игрите, да излиза ли повече, за да може да е по-концентриран? Това ежедневно целодневно висене пред екрани не е много добро.
Според мен, ако се научи да се проверява в преразказа пълен, кратък член, смислово неясни изречения, това ще му качи резултатът с 1-2 точки. Но хич няма желание да проверява. Дано на изпита е по-съвестен.

# 674
Моята учи до 5 и излиза. Абсурд да я затворя вкъщи да учи, ще блокира

Общи условия

Активация на акаунт