СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 211
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
То отдавна е формулирано официално като възможност, просто леко ще изменят и допълнят един член в закона.

# 721
  • софия
А при нас се обърнаха нещата. От огромни домашни и материал, от тази седмица, когато са в классруум е рахат - нормално преподаване на материал, нормални домашни, часове по всички предмети в установено време. Най-накрая успява с писането на всички домашни и остава време за спокойно разсейване. Да видим до кога ще бъде това.

# 722
Вчера по рисуване децата наред отказваха да правят презентации. И тя ги пита защо отказват, едно момче си каза, че имат достатъчно оценки (те наистина съвсем съвестно всеки път рисуват и качват рисунките си в тиймс) и тя му каза, че това лесно може да се промени като му нанесе незадоволителна оценка. Добре де, защо? Просто не го проумявам.

# 723
По изобразително изкуство да се пънеш.. И колко лоши оценки ще може да напише, без да се наложи да се обяснява на директора ?

# 724
Ето точно това ме дразни най-много. И защо ще му нанася незадоволителна оценка? За да запомни за цял живот колко важен предмет е рисуването? Или може би за да го научи, че когато ти задават въпрос не трябва да отговаряш това, което мислиш, а по-скоро да измислиш приемлива лъжа?
Защо е необходимо да учим децата на лицемерие? Ето това ме вбесява.

# 725
Тиражът на Справочника е изчерпан, очаква се допечатка другата седмица.

# 726
  • София
Аз съм почти сигурна, че дори и да не бяхме в постановка ДО, по това време на учебната година пак щяхме да сме изнервени от прекомерно натоварване върху децата по останалите предмети.

# 727
Нали не подаваме нищо сега в 7 клас? Заявление и т.н....Просто си получават служебна бележка и това е

# 728
Заявление се подава само ако ученикът ще се явява на изпит за проверка на способностите - музика, изобразително изкуство, ФВС.

# 729
  • Варна
Спокойно, още малко и не остана. Напълно ви разбирам, момичета, защото съм минала по този път преди две години и ако това може да ви успокои, натоварването по всички предмети точно преди НВО е обичайна практика дори и без ДО. Всички учители се чувстват някак засегнати, че не преподават МАТ и БЕЛ и изпобъркват децата. Когато синът ми беше в 7 кл, 2/3 от класа се правеше на болен десетина дни преди изпитите и въпреки, че почти нямаше деца в клас (той си ходеше редовно), съвсем без предупреждение точно седмицата преди НВО се скъсаха да правят контролни по всичко, включително и в петъка преди НВО имаха изходно по история. Трикът е децата просто да приемат това без излишно безпокойство - който е учил съвестно през предишните месеци, сега колкото и отгоре да минава през материала пак има стабилни знания. Да, изнервящо е, но пък хубавото е, че децата се приучват на темпо. И да ви кажа, после в гимназията това е огромен плюс, защото ако си мислите, че в 7 кл е било натоварено, просто сте се излъгали - изчакайте гимназиалните години, особено в училища, в които се учи здраво. Вярно е, че в гимназията децата са по-осъзнати и част от натоварването идва от тяхната лична мотивация да  усвоят това или онова, но си е фактор. А проектите по музика и рисуване продължават и след 8 клас, при това вече под формата на реферати, поне 2 пъти на срок и с обем от около 15 машинописни страници. Тъй че шоуто продължава. Желая успех на всички и знам, че след месец ще сте щастливи от постиженията на децата си!

# 730
  • у дома...
Ей това ме вбесява най-много. На сила си учим децата да играят нечестно и да са лицемери. За да не наранят егото на учителката Пенка по ИИ или по физическо, и да ѝ покажат, че наистина приемат нейния предмет за най-важния и значим в образованието им евър! Изключвам децата, които ще кандидатстват с музика, рисуване и спорт.

Онзи ден питам учителя им по рисуване (град от селски тип сме и се знаем всички) какъв е тоз зор всяка седмица да рисуваме нещо. Материала в учебника бил за история на изкуството, а децата не искали да го четат и затова им дава проекти всяка седмица...

# 731
Новата домашна работа по ИИ:

Моника може да снима стаята си. Много е арт, цяла инсталация си е.

# 732
  • софия
Ъ? Ко?
Моята има решетка на която е накичила ламБички, снимки и кутия с букви. Сигурно това минава за арт инсталация.
Миналата седмица направихме решетка на една от стените на балкона, на която има възглавници, ламБи и един арт овал. Това също ще да е арт инсталация. Ако решеш, ще ти снимам да ти пратя.

# 733
И аз съм на мнение, че само по себе си ДО не е отговорно за по-голямото натоварване в момента в някои училища. Тези учители, които се изживяват като цербери, мисля, че щяха да го правят и при присъствена форма.
В нашето училище наистина нищо не се промени. Обемът домашни е такъв какъвто беше и преди 13.03. Тези учители, които изискваха повече, изискват и сега. По музика, ТП, ИИ, ФВС не правят нищо по-различно от преди. Пращат рисунки, правят тестове, попълват учебни тетрадки.
За щастие нямаме самозабравили се учители, които изведнъж да решат, че техният предмет е най-важен или да се чувстват ощетени, че по тяхната дисциплина няма изпит и да избиват комплекси на гърба на децата.

Бисе, вашето училище съм го признала. В топ класацията ми е отдавна 😂

# 734
Моето мнение е, че след като цял срок са работили наистина здраво, имат над 2 текущи оценки при изискване на само 2 дори, можеше да им оставят 3 седмици на по-лек режим. Да преподават да, да преговарят, да попълват УТ, да рисуват в блока рисуване, да пеят или слушат музика в часа музика, да имат координирано по 1 презентация седмично, но не и да ги заплашват, да им правят изходни нива на целия материал и т.н. След 17.06 да си правят изходните, да ги дооформят и каквото си решат. Мисля, че това е и човешки подход и някои учители го правят, което се забелязва и буди уважение и признание, както от деца, така и от родители.

Бисе, вашите задания нямат равни!

Общи условия

Активация на акаунт