СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 528
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Имам прекрасни впечатления от Владева. На първия пробен изпит в СМГ нямаше оценка на тезата. Срещнах се с нея. Освен, че прочете, оцени и се извини, проведохме общ разговор, в който много я харесах.

# 301
  • София
Браво на малката Бисквитка! 😊
Хладнокръвието и спокойствието са прекрасни качества!

# 302
  • София, център
Здравейте,

Девойки, който е ходил на ПИ в Регалия, може ли да каже преразказа наистина ли  се пише с черна химикалка на бяла хартия? В смисъл - дори без редове ли? Така ли ще е на НВО?

За изпита в Регалия, специално направиха забележка на дъщеря  ми , когато ходих да взема работата и на първия изпит БЕЛ (преди ИП), че е писала до ръба на беловата... това при сканирането нещо си нямало да се хване... сигурно и на НВО трябва да се внимава.

И да там беше на бял лист с черен химикал, без редове.

А на изпита в Регалия, ако детето си пише текста не на лист а в полето директно от клавиатурата... и по принцип, когато НЕ работи десен бутон "copy" или "paste" ползвайте Ctrl+C и Ctrl+V, почти винаги става...
А при нас на първия път онлайн в Регалия дали не ни остана отворен теста още веднъж за изработване, въпреки че е предаден и времето е свършило... хахаха има бъгове винаги в онлайн среда...(тогава даже им се обаждах да им кажа да си оправят нещата)Blush

Мен ме подхваща притеснението, но на вълни... почти като в менопауза... ту изтерясвам и викам, после се успокоявам от някоя 6ца... изпринтих календара, напълних го с още дати за изпити, че и рисуване ни чака 3-4  пъти, биология... дано не изпусна някой срок!

Момичета благодаря Ви , толкова информация получавам от Вас!

П.п. Не го разбирам това - "В служебните бележки, които ще получите, ще бъдат вписани резултатите от всички изпити, в т.ч. резултатите от областните кръгове на олимпиадите по физика, биология и..."  въпроса е къде, кога ще получим...

# 303
Нека минат изпитите, да излязат резултатите и ще ги получите. Спокойно, няма да останете без служебни бележки 🙂

# 304
За втора поредна година  нито в образците на документи, нито в графика за организация и провеждане има такова нещо като служебна бележка с резултати от НВО и това е напълно нормално, доколкото те се отразяват в свидетелството за завършено основно образование. Въпреки това миналата година имаше училища, които издаваха такива бележки.
За изпита в Регалия, специално направиха забележка на дъщеря  ми , когато ходих да взема работата и на първия изпит БЕЛ (преди ИП), че е писала до ръба на беловата... това при сканирането нещо си нямало да се хване... сигурно и на НВО трябва да се внимава.
Достатъчно е да не излиза от редовете. Днес дадох линк в темата към лист, какъвто се използва на НВО. Потърсете на предходните страници.

# 305
Момичета, служебните бележки за явяване на НВО от кого и кога се получават?

# 306
  • София
Нещо и мен ме хвана параноята да не пропуснем някой срок за нещо....
От училището са ни изпратили някакви заявления за проверка на способностите. Подава ли се наистина такова заявление, за да се явиш на изпитите?

Отделно в графика е предвидено издаването на служебни бележки с резултатите до 02.07. Те не са задължителни, така ли?

# 307
  • Някъде в Европа...
За втора поредна година  нито в образците на документи, нито в графика за организация и провеждане има такова нещо като служебна бележка с резултати от НВО и това е напълно нормално, доколкото те се отразяват в свидетелството за завършено основно образование. Въпреки това миналата година имаше училища, които издаваха такива бележки.
Достатъчно е да не излиза от редовете. Днес дадох линк в темата към лист, какъвто се използва на НВО. Потърсете на предходните страници.
Моля Ви, кажете, че всички тези подробности ги обясняват на децата на място. 😞...Ако не, как ще им обясняваме всичко предварително, ами ако забравим нещо?!

# 308
Момичета, служебните бележки за явяване на НВО от кого и кога се получават?
Вероятно ще бъдат изпратени по електронен път. За зрелостниците са предвидени три варианта. Представят я на електронно устройство или разпечатана на хартия. Ако не представят служебна бележка, служебните лица проверяват с списък, който съдържа определени данни. Постоянно споменавам ДЗИ, защото за тях вече излязоха новите ПИС и инструктажи и мисля, че за НВО нещата няма да са много по-различни.

От училището са ни изпратили някакви заявления за проверка на способностите. Подава ли се наистина такова заявление, за да се явиш на изпитите? - да, ако ученикът ще се явява на такъв изпит  - музика, изобразително изкуство, физическо възпитание и спорт.

Отделно в графика е предвидено издаването на служебни бележки с резултатите до 02.07. Те не са задължителни, така ли? - не съм сигурна, че разбирам добре въпроса. Такава бележка се издава, ако си се явил на изпитите от предходния въпрос.

От прочетеното на сайта на РУО-София останах с впечатление, че тази година ще намалят броя на бележките до една за удостоверяване на мястото на явяване и една за резултати, но предпочитам да го видя черно на бяло в министерска заповед.

Скрит текст:
За втора поредна година  нито в образците на документи, нито в графика за организация и провеждане има такова нещо като служебна бележка с резултати от НВО и това е напълно нормално, доколкото те се отразяват в свидетелството за завършено основно образование. Въпреки това миналата година имаше училища, които издаваха такива бележки.
За изпита в Регалия, специално направиха забележка на дъщеря  ми , когато ходих да взема работата и на първия изпит БЕЛ (преди ИП), че е писала до ръба на беловата... това при сканирането нещо си нямало да се хване... сигурно и на НВО трябва да се внимава.
Моля Ви, кажете, че всички тези подробности ги обясняват на децата на място. 😞...Ако не, как ще им обясняваме всичко предварително, ами ако забравим нещо?!
Спокойно. Ще инструктират децата, а и всички детайли ще бъдат обсъждани толкова много пъти тук, че няма никакъв шанс да пропуснете нещо. Всъщност, много неща изглеждат по-сложно, когато са написани, отколкото, когато се случват в действителност.

# 309
За срокове и за бележки нямам притеснения, но 2 неща не ми дават мира.
1. Защипването с телбод на всички листа. Снощи Дидева издири описанието на комплектите. Пак са защипани! Аман от глупости. С маска, със зашити листа... нещо друго, да им завържат едната ръка? Днес ще пиша до мон и руо. М.г. много родители писаха и  успяха да постигнат писмо, с което разрешиха махането на телбода. Но уви не всички квестори бяха чули за писмото. Затова искам веднага да ги почна с писма.
2. Някой ще им покаже ли нагледно кое кога и как откъсват и в кой плик какво слагат? Ния гледа клипа, четохме заедно инструктажа, но пак си мисли, че ще се обърка. Дано в чк им го покажат подробно, но за целта трябва да дойде разяснение от ръководството, което пък сигурно чака руо да им го напише...

# 310
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз разчитам, че на място след изпита ще й обяснят какво да прави, така че не съм отваряла изобщо темата. Ако не е сигурна, ще пита.

# 311
Аз говорих с класната тази седмица по организационните въпроси. Квесторите били от години такива, децата да са спокойни, ако имало проблем ги насочвали какво да направят, проверявали дали всичко се слага в правилния плик и т.н. Не ме успокои много, но явно не е имало досега проблеми в нашето училище.

# 312
  • София
Моля някой запознат,ако може да ми отговори.Имам седмокласник с Телк 50%.Ползва ли предимство при кандидатстване?

# 313
На такова успокоение веднага давам пример как м.г. в Стара Загора на цяло училище не им разрешиха да ползват формулите по математика и мина без последствия; как на половината седмокласници не им разрешиха да си разкачат листата и ги направиха неравнопоставени спрямо другите и как дете се подписа, че си дава работата и после си я прибра и занесе вкъщи. Кой знае още колко нарушения е имало, на които не се е дало гласност. Аз държа Ния да си знае правата, задълженията и отговорностите, а не да прави каквото й каже квестора без да е наясно редно ли е или не.

bon_toni, не съм 100% наясно с телка. Преди около 2 седмици руо публикува това писмо: http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b4%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8% … %89%d0%b8-%d1%81/
Говорете и с класната.

# 314
  • гр.София

И да там беше на бял лист с черен химикал, без редове.

А на изпита в Регалия, ако детето си пише текста не на лист а в полето директно от клавиатурата...

На миналия ПИ  дадоха  опция преразказът да се пише направо на компютъра.  За днес вече -само на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт