СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 495
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Според мен,при  6,6,5 и при 5,5,6,6,6,6, да се остави 5 за срока говори за неимоверни учителски комплекси. По никакъв начин не мога да разбера такова оценяване. Виж, при 4, 6 бих писала и 6,, но при 6, 4- бих се замислила.Все пак, втората поредна оценка показва освен усвоеният материал за срока и някакво развитие от първи, към втори срок.

Не за да ви плаша, а за да имате още едно наум при разсеяните деца- миналата година моят син направи недопустим гаф на НВО по БЕЛ, нещо, което никога не съм предполагала,че може да се случи.На "редакция на текст", обикновено имаше 1-2 пропуска. На три официални пробни изпита беше ходил, все това му беше резултатът- никога на 100%, но и никога повече от 2 пропуска. Резултатът му от реалното НВО подсказваше,че нещо не е наред и като видях работата му, щях да припадна- човекът редактирал,но не преписал текста на белова,съответно, правете сметка, колко точки от бала паднаха в боя.

Друго- на един от пробните - превръщане на пряка в непряка реч- /такова нещо имаше традиционно в предходните години и се упражняваше много на пробните, но на самия НВО мин година- нямаше/- абсолютно идеално преобразуване, обаче... накрая не сложил точка,просто никакъв препинателен знак. Съответно- 2 точки,вместо 3.

Не го казвам,да пренапрягате децата, а за още по-голямо внимание,при иначе верни отговори.

# 391
  • София
Момичета, как се разпределят точките в НВО на въпросите/задачите по модули:
По БЕЛ - 65/35, но по МАТ?

# 392
  • у дома...
При влизане от раз в желаното училище съм ѝ обещала да си направи синьо омбре.

# 393
И по математика е 65/35.
Аз съм обещала при 90+ на двете НВО да помогнем за нов компютър. Лаптопът не го задоволявал вече и сега някакви конфигурации гласи. Обаче са големи чудесии. За някакво водно охлаждане ми говори. Два монитора му трябвали, всъщност три, но нямало къде да ги разположи и щял с два да направи компромис. Абе, плещи ги едни такива, чак се чудя на кой свят живее.
Обаче сега нали кара повече колело, уж и в планината ще ходим да караме, реши, че може да жертва 100лв от спестяванията си за нова раница за колоездене.

# 394
Хаха, Стон😀 Голям симпатяга е младежът! Сама се хиля😜

# 395
Здравейте! При дъщеря ми подготовката върви с голямо темпо, но умората също.
Вчера беше на ПИ в Регалия и й се стори лесен, ще видим. На Вас какви са Ви впечатленията? Според Вас близки ли са Регалия до НВО? На мен ми се струват по-сложни.

# 396
Аз съвсем се отчайвам. Току-що излезе резултатът от пробен изпит по математика - 20 точки надолу от втория. Сега отиде на плуване и реших да не мърморя, но довечера ... Не знам какво става. Сипвам си едно розе.
А за учителите напълно съм съгласна, че някои се вманиачават, да не кажа друго. Разбирам, че и др.предмети са важни, най-вече за входното ниво догодина, но би трябвало да има и мярка в изпитванията сега и разбиране на ситуацията. Моята по ИИ имаше тест и с колективни усилия на 4 деца са изкарали 3. Хич не ме интересува оценката, но си задавам въпроса кому е нужно . Още малко остана.

# 397
Аз за моето дете се убедих лично, че мърморенето не помага. Само натоварва. Обсъждаме възможни варианти и сама стига до някои изводи. Вчера ми каза, че вече не иска да се притеснява за НВО, защото това е само един тест , но с по- голяма важност:)

# 398
Аз за моето дете се убедих лично, че мърморенето не помага. Само натоварва. Обсъждаме възможни варианти и сама стига до някои изводи. Вчера ми каза, че вече не иска да се притеснява за НВО, защото това е само един тест , но с по- голяма важност:)

Права си. То аз до довечера ще изпусна парата. Но си мисля, че леко го е ударила на уволнение.

# 399
Ще се мобилизира в точния момент. Ще видиш. Децата са по- големи хамелеони от нас:)

# 400
  • София
И аз установявам същото за мърморенето, Биси.
Малко късно май, но...
Дано да си права и да се мобилизират.
Нещо наистина започва да ми става притеснено и като влизам да чета тук съвсем зле става.

# 401
Какво те притеснява, Ред?
Учи детето- учи. Има ли знания- има. Трябва им търпение да четат внимателно задачите и да имат услужлив ум. А той се тренира. Има ли тренировки детето- има .
Не се стягай:)

# 402
  • Пловдив
При нас отвориха басейна, ама моят не иска да ходи...като минели изпитите тогава Wink излиза с предтекста, че му трябвало време да решава, а хич не е така...Аз се притеснявам, че ще станат 3 мес. от както не е ходил.

# 403
  • Велико Търново
Да се изкажа и аз в подкрепа на децата/ иначе, вкъщи съм си мърморлива, признавам Wink /.
Когато дойдат изпитите, ще се концентрират, сигурна съм - дъщеря ми заяви след изпитите в АК, направо се похвали, де - така се била съсредоточила, че даже не си тананикала наум Satisfied - обикновено си пише домашните все с музика в ушите, сега е на рок вълна и AC/DC, Металика, Слипнот , Рамщайн и кои ли още не се слушат ежедневно. Та, представете си, даже и музика не звучала в ушите й, явно в подходящия момент умеят да се абстрахират. То, ще си покаже, де...Wink
Аз съм обещала, ако се представи подобаващо, да довнеса за тъй желания Айфон - от три години си го е навила на пръста, и независимо че сума ти народ й показа многото предимства на други, по- евтини марки, тя - не и не, това си е решила и събрала 300 лв. Ще си го блъска после в главата, ама пуста непреклонност..

# 404
  • София
Аз нищо не съм обещавала. Освен, че стане ли 8-ми клас - се оправя сам. Спирам да го подюрквам и да му помагам да си прави графици и да се подготвя.
И ние си чакаме пробния. Опитвам се да и влизам в положение на преподавателката. Като сме си избрали най-търсената, явно си върви с многото ангажименти.
Иначе преди малко получих мейл от Междучасие, че графикът е възстановен, но не съм цъкала линка. Само го препратих на младежа.
В Регалия дали са по-експедитивни от Междучасие с проверките? Кога може да очакваме резултати за пробния по БЕЛ от вчера?

Общи условия

Активация на акаунт